luni, 26 noiembrie 2012

Analiza magazinul online TagPrice!

O sa fac o analiza a noului magazin online TagPrice, lansat nou pe domeniu de retail din Romania. Am vazut ca au un motto de genul: Black Friday in fiecare zi, urmeaza sa vedem daca este chiar asa. In analiza o sa verific doua lucruri: design (aspect site) si preturile pe care o sa le analizez cu Price.

TagPrice

1. Design, o sa notez plusuri si minusuri

Asa cum le-am spus si lor pe pagina oficiala de facebook, nu mi se pare ok, modalitatea de logare pe site. Adica este ca si cum vreau sa intru intr-un magazin si ma intreaba intai cum ma cheama unde stau etc :). Este cam acelasi lucru si risca sa piarda foarte mult din punctul asta de vedere. Pierzi vizite foarte multe si potentialii clienti care urmau sa cumpere ceva. Au spus ca se modifica periodic si modalitatea de a intra pe site, e si asta cu inovatia o idee buna, dar clientul doreste sa fie uimit in special de preturile pe care le oferi, aici trebuie sa lucrati. Aici primiti un minus!

Sa vorbim despre butoanele de socializare. Lipseste pluginul pentru butonul de like pe prima pagina, daca tot aveti si campania de promovare pe Facebook este pacat. Lipseste butonul de share, foarte important sa aveti un reach pentru cat mai multe persoane, sa extindeti posibilitatea potentialilor clienti sa va gaseasca mult mai usor. - Aici primiti un minus!

O descriere mai ampla pe viitor pentru produsele pe care le promovati. Aici primiti un minus!

Nu exista posibilitatea sa comentezi un produs. Aici primiti un minus!
Daca ne gandim la faptul ca aveti foarte putine produse si pagini pentru inceput, cred ca este putin cam stupida, faza cu deconectarea dupa o anumita perioada de inactivitate ca si user si relogare. Aici primiti un minus!

Culoarea site-ului este ok, nu este o pagina aglomerata si iti da senzatia de aerisit. Aici primiti un plus!
Datele de identificare ale firmei adaugate pe prima pagina, da un plus de incredere. Aici primiti un plus!
Sunt incantat si de varianta, vrei un produs, noi il cautam pentru tine. - Aici primiti un plus!

Raportul la design este de: 5 minusuri si 3 plusuri

2. Preturi, o sa analizez 3 produse:

a) iPod Shuffle 2GB - 199 Ron pret pe TagPrice

Intr-o analiza de preturi pe 17 magazine, pretul de la TagPrice este cel mai mic, dupa el urmand Altex cu un pret de 239,90 Ron. Aici primiti un plus!

b) The New iPad Wi-Fi + 4G, 16 GB (Alb) - 2499 Ron pe TagPrice

Intr-o analiza de preturi pe 32 de magazine, pretul de la TagPrice este pe locul 3, pe primul fiind Thephone cu un pret de 2449 Ron, dar pe culoarea neagra am gasit si un pret de 2335 Ron la acelasi site. - Aici primiti un minus!

c) Canon PowerShot SX260 - 1360 Ron pe TagPrice

Intr-o analiza de preturi pe 43 de magazine, pretul TagPrice este pe locul 3, pe primul loc fiind Softprice cu un pret de 1199 Ron. Aici primiti un minus!

Raportul la analiza pentru pret: 2 minusuri si un plus - (Nu prea a fost Black Friday in fiecare zi :().

Dar la analiza pentru preturi,  va rog sa tineti cont si numarul bun de pozitie fata de celelalte magazine :), unele au mult mai multa experienta si vechime si preturi mai mari :).

Toate preturile au fost analizate prin Price.

Concluzii:

Sa tinem cont la numarul mic de produse si de faptul ca sunt la inceput de drum si asteptam cat mai multe pe viitor. Sper sa tina cont si de parerile noastre si daca o sa aplice cateva, sunt sigur ca o sa fie un profit mult mai bun pentru afacere.
Sa vina cu oferte cat mai competitive si atractive pentru noi, imi imaginez in spatele acestui proiect TagPrice o echipa tanara si ambitioasa :).

Succes
Narcis

4 comentarii :

vienela spunea...

Intru si eu o fuga, sa vad ce mai au pe acolo. Dupa spusele tale, par sa aiba preturi bune.

Anonim spunea...

Buna, tocmai am intrat pe site www.tagprice.ro, si am vazut ca mai au si alte produse: xbox and tv samsung. Dupa ce am citit simpaticul tau articol am fost curios sa vad daca pentru acel produs de care vorbeai era acelasi pret si, folosind price.ro/smartbuy/compari and shopmania (toti comparatorii pe care i-am gasit), am constatat ca ei chiar fac ceea ce zic:
xbox la 1199 ron - cel mai bun pret gasit pe comparatori e 1294 (aceeasi versiune!)
si tv samsung la 3299 ron, pe comparatori l-am gasit la 3988 ron cel mai mic pret.
Deci sunt de acord cu ce ai spus tu, insa sunt convins ca ceea ce folosesc ei (de exemplu chestia cu login-ul) va fi ok pe termen lung.
"fly safe"
Azanimeil

Anonim spunea...

Am citit articolul tau si am intrat si eu sa vad ce oferte au. Chiar cautam un mp3 player si am gasit ipod shuffle la ei, pretul a fost foarte bun. Mi l-am si comandat, abia astept sa imi ajunga.

Narcis spunea...

Imi pare bine cand pot sa ajut, sfatul meu este sa verificati intotdeauna preturile produselor prin comparatorii specificati.
P.S astept si comisionul pentru produsele vandute prin acest articol :) haha

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live