vineri, 14 decembrie 2012

Am stat m-am gandit si baba avea dreptate!

Eram in 335 vineri seara ma duceam si eu acasa linistit dupa o zi de munca mai mult decat obositoare. Ma urc in fata si nu inaintez prea mult, mai mult de 2-3 statii nu merg cu el pana acasa.
Ratb 335

Recunosc mie nu prea imi plac babele din Bucuresti, nu ma refer la cele care sunt linistite si nu spun nimic ci la "doamnele babe" care au numai figuri in cap. Gasesc un astfel de exemplar pe primul scaun din fata, nu o bag in seama si imi vad de treaba. O sun pe mama sa vad ce mai face, cadouri de sarbatori, ce fel de fripturi sa-mi faca etc.
In spatele autobuzului un grup de tineri, vorbeau putin mai tare, dar nu sa zic ca ma deranjeaza ca nu este mijlocul de transport al meu si nici nu faceau ceva iesit din comun, povesteau de scoala.
Tipa exemplaru de langa mine din fata de era sa scap si telefonul ca eram langa ea, " bai care faceti galagie in spate acolo? vreti sa coborati la prima ?. Zic e clar baba e verisoara cu Terminator, mai bine sa o ignor in continuare.
Nu trece mult timp si face cea mai proasta miscare se ia de mine ca vorbesc la telefon, ii zic lu mama ca vorbim mai tarziu ca am o victima in Ratb:). Intre timp mi-a venit si un danf de la domnul Bahus cu care se pare ca isi cam petrecuse baba ultimele ore.

Dialog:

Eu: Da, doamna aveti sa-mi spuneti ceva?
Baba: Da aici este mijlocul de transport in comun
Eu: Din acest motiv m-am si suit in el.
Baba: Nu se vorbeste la telefon in mijlocul de transport.
Eu: Da, de cand si de ce?
Baba: Pai ma deranjezi!
Eu: Da nu prea ma intereseaza ca este mijloc de transport in comun, nu este mijlocul dumneavoastra de transport personal. Si in consecinta nu ma intereseaza ce vreti.
Baba: Da, afacerile se vorbesc acasa sau pe drum la telefon.
Eu: Eu, momentan nu fac afaceri cu mama, cand o sa fac o sa tin cont de ce imi spuneti.
Baba: A daca vorbesti cu mama ai voie.
Eu: Haideti sa nu mai vorbim ca eu vin de la munca sunt foarte obosit, dumneavoastra veniti cu siguranta de la o plimbare si aveti acum chef de vorba.

A coborat baba bolborosind in ratb. Da am stat si m-am gandit, baba avea dreptate. Adica eu platesc un abonament lunar la Ratb de 50 de lei, eu stau in picioare ea merge gratis, dar sta mereu pe scaun.
Eu ma duc la munca de dimineata pana seara, si ii platesc si ei pensia din salariul meu, ea vine de la distractie isi papa pensia linistita.
Si am ajuns la concluzia ca trebuia sa o ascult si sa nu mai vorbesc la telefon, pentru ca asa vroia ea....

8 comentarii :

Madleene spunea...

Oo da...o adevarata "binecuvantare" pt lume babele din mijloacele de transport in comun.Mai ales cand ocupa locurile cu bagajele lor,cand se plang ca noi elevii le ocupam lor locurile dupa ce am mai stat si toata ziua pe scaun,care te mai si trag de par cand se aseaza pe scaun ca deh,se pot ele aseza fara?

Narcis spunea...

@Madleene: Sau cand se inghesuie la usa sa intre ele primele, se aseaza pe scaun si la urmatoarea statie coboara si iti mai iei o portie de imbranceli. Sau cand stau in usa si ele coboara la statia a 10 sau cand se pun langa tine si incep sa vorbeasca cat de nesimtiti sunt astia tineri ca nu le dau locurile de regine. ETC.

Anonim spunea...

mai baieti oare voi nu o sa ajungeti batrini inteleg ca mai sint si oameni batrini care stau prost cu sistemul nevos si eu am fost atentionat dar sa nui bagam i
n seama e mai bine

Anonim spunea...

O singura obiectie am (si cred ca sunt mai aproape de varsta ta decat a babei): nu ii platesti pensia din salariul tau, si-a platit-o din salariul ei pe vremea cand muncea si ea.
In rest, ai zis-o bine! :D

Narcis spunea...

@Anonim: eu nu am bagat-o pe ea in seama, ea se baga cu mine :(

Narcis spunea...

@Martie: imi pare mie rau ca te contrazic, ea a muncit ca sa plateasca la randul ei pensia pentru cei care erau pensionari acum.
Pentru ca eu daca nu mai mai duc la munca si nu mai exista forta de munca logic este ca nici ei nu au din ce sa-si ea pensia intelegi acum?? Adica din partea de taxe pe care o suportam noi cei care muncim se platesc pensiile,ajutoare sociale etc poti sa cauti pe internet sa vezi :)

Bogdan Vodă spunea...

Eu le spun cu toată sinceritatea că au depășit cu mult vârsta la care m-ar fi interesat să le cedez locul în autobuz... Sinceritatea mea le cam blochează O.S.-ul.

Andreea spunea...

Mi s-a intamplat sa fiu ridicata de pe scaun ca sa stea ele.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live