joi, 28 mai 2015

Omul si natura!

Astazi vreau sa vorbim despre relatia omului cu natura, aceasta trebuie sa fie una de conclucrare beneficiile fiind de ambele parti si o sa le explic in randurile urmatoare.
Se spune ca omul si natura au avut o stransa relatie de la inceputuri. Omul lucra pamantul il ingrijea si pamantul dupa un timp il rasplatea cu roade. La fel si cu copacii, il ajutau sa traiasca pentru ca ofereau oxigen, vital omului sa traiasca.

Omul si natura

In timp aceasta relatie a suferit deteriorari din ce in ce mai grave, care in unele etape pentru natura au fost devastatoare.
Atat de devastatoare incat astazi este unul dintre cele mai discutate subiecte la nivel mondial, salvarea speciilor pe cale de disparitie, salvarii ecosistemelor etc. Si nu iti trebuie specialisti sa-ti spuna lucrul asta poti sa vezi zi de zi daca esti atent cum omul lupta cu natura, desi i-a fosta inca de la inceput primul prieten si aliat.
Am vazut acum ceva timp la televizor hectare intregi de paduri rase de pe zona respectiva. Efectul ? In primul rand copacii respecitvi nu mai se regenereaza niciodata, de plantat altii, nu planteaza foarte multa lume, dar si daca ar planta dureaza in jur de 20 de ani sa revina la normal iar o arie atat de mare defrisata nici nu pot sa-mi imaginez cat ar dura sa se refaca.
In acelasi timp au fost specii intregi de animale, pasari, mamifere care pur si simplu au fost vanate pana la exterminare.
Tot acum ceva timp am vazut pe Facebook, postarea unei persoane care a surprins un barbat, aruncand gunoiul direct in natura.
Legile sunt prea permisive in astfel de cazuri si pedepsele foarte mici ca sa poata schimba ceva intr-o gandire colectiva.
Ar putea sa ajute un audit de mediu care sa faca o evaluare si sa vedem ce putem sa mai salvam in continuare.

Verde=oxigen

Voi ce solutii propuneti sa se aplice pentru a salva natura, nu doar pentru noi ci si pentru generatiile viitoare.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live