luni, 12 noiembrie 2012

Adio, bunul meu prieten Google Translate!

Adio!
Cam asa suna mesajul pe care o sa-l adresam, (nu stiu exact cand) lui Google Translate. Foarte pe scurt o sa vorbesc despre o stire, care cel putin pe mine ma bucura. Cei de la Microsoft lucreaza la dezvoltarea unui sistem de traducere foarte bun si performant.
Rich Rashid seful departamentului de cercetare pentru Microsoft, a tinut o prezentare la Tianjian, unde a aratat concret cum functioneaza sitemul.


Imi cer scuze pentru calitatea video. Pe scurt cum functioneaza sistemul: - in timp ce vorbesti, se transcrie automat in limba din care vorbesti pe calculator - se traduce automat in orice limba selectezi in cazul de mai sus mandarina - mai mult traducerea se face inclusiv audio si chiar cu vocea celui care face traducerea Cercetarea in acest domeniu a inceput in urma cu 60 de ani, cele mai bune sisteme pana la Microsoft aveau o rata de eroare de 20-25%, iar Microsoft a ajuns la o rata de 30%. Pentru acest sistem au colaborat cu Uiversitatea din Toronto - Canada. Ce mi se pare foarte interesant si chiar sper sa reuseasca, sa puna sistemul asta la punct, sa pot sa vorbesc cu orice in orice colt al lumii, eu in limba materna si el sa ma auda in limba lui. 

5 comentarii :

Pishky spunea...

interesant... abia astept

vienela spunea...

Esti sigur ca intra si limba romana in discutie? Sau trebuie sa mai asteptam 60 de ani? :))

Narcis spunea...

Nu sunt sigur ca intra limba romana :). Ma indoiesc sincer ca o sa fie printre prioritati:)

Ariel spunea...

Avand in vedere ca a doua limba vorbita la Microsoft este romana, eu zic ca sunt sanse mari ca si aceasta sa fie implementata. Interesanta unealta, cred ca mi-ar fi de mare folos.

Narcis spunea...

@Ariel: :)), eu stiu sigur ca mi-ar fi foarte utila din moment ce lucrez in fiecare zi cu translate si ma mai si dezamageste, uneori :((

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live