joi, 22 noiembrie 2012

In cautarea unui medic ginecolog - Poveste de viata!

Cam asa suna titlul articolului pentru astazi, mai potrivit ar fi "poveste adevarata de viata". Odata cu noul statut de viitor parinte, au inceput si alte probleme pe langa cele pe care deja le aveam in fiecare zi (ex rate, ce mai mancam si noi, ce am uitat sa platim).

Caut ginecolog 2012
Ajungem la subiectul zilei medicul ginecolog. Suntem la o doctora, nu doresc sa-i dau numele, dar am citit pe internet niste chestii cam urate despre ea. De exemplu te pune sa faci tratamente foarte costisitoare sub diferite pretexte. Unul concret ar fi cel in care a discutat cu doua viitoare mamici si le-a spus ca este posibil sa fie copilasii bolnavi de sindromul Down. Au refuzat sa faca tratamentul desi erau devastate de aceasta veste, au mers la alt medic si au nascut doi prunci perfect sanatosi.
In ultima perioada vad ca incearca sa faca o chestie dasta si cu noi si ma cam calca pe bataturi :). In conditiile in care am facut aceleasi analize inainte cu 3 zile sa mergem la ea si au iesit bune. La analizele de la doamna doctor surpriza a iesit o "infectie urinara foarte urata" si se recomanda sa mergem sa vorbim cu dansa. Vrea sa-i dea sotiei in timpul sarcinii cel mai puternic antibiotic pentru infectia urinara. Da stiu ca o sa ceara banuti multi, pentru ca eu am plantatie de euroi pe balcon si sunt plin de bani, din acest motiv m-am si horatat sa fac copil, nu mai am ce sa fac cu atatia bani.
Oricum, ne-am hotarat sa schimbam medicul ginecolog, dar cu cine? Ne gandeam, era un doctor arab la care vroiam sa mergem, dar am citit pe internet ca el nu accepta la nimeni cezariana, din cauza convingerilor lui religioase.
Considera ca un copil trebuie sa vina singur pe lume, pai si mie de ce nu mi-ai spus inainte maestre si m-ai lasat sa "muncesc" atat? Sa vina singur atunci ca il astept, doamne ce mentalitate.
Am mai vrut la un doctor ceva mai batran, consider ca are mai multa experienta si este si un plus de siguranta, dar nu se stie daca mai primeste pacienti pentru operatii de sarcina.
Acum ne gandim sa mergem la un doctor de la o clinica privata.
Mie nu-mi place sa mi se ceara bani asa aiurea, sau sa mi se spuna toate bazaconiile din lume despre sarcina sau copil.

Nu stiu daca si voi ati patit asa ceva, sa comentam aici impreuna. Si poate imi recomandati si un ginecolog bun, care sa nu imi ceara pielea de pe mine?? :)) (acum deja am cerut prea mult).

Cel mai probabil o sa mai urmeze episoade, pe acest subiect din pacate :(.

5 comentarii :

Anonim spunea...

i-ti spun cazul unei persoane foarte draga mie,care dupa mai multi ani de incercari de a ramine gravida,tratamente,ecografii si o gramada de bani irositi..a trebuit sa caute un alt medic pentru ca ajunsese la capatul rabdarii si fostul medic ii spunea´´ ca nu are nimic,e doar stresata´´La noul medic a descoperit cu stupoare ca are un chist cit un ou pe ovar....chist care s-ar fi vazut clar oe oricare din multele ecografii facute inainte....si a fost certata ca a stat pina in ultimul moment si ca nu ar fi fost niciodata la un ginecolog....asta pina a vazut mormanul de dovezi...Deasemeni a descoperit ca si tratamentul de fertilitate i-a agravat starea....interventia rapida a medicului a salvato si chistul s-a dovedit a fi necancerigen.Din fericire acesta a fost un caz cu final bun.Dar......sunt mult mai multe cele cu final tragic,unde cei ce si-au pus viata in miinile unor doctori ce ar fi trebuit sa-i ajute...au murit.Medicii nepasatori,prea rutinati sau pur si simplu disperati sa scoata profit din orice,ne pun viata in pericol...asa ca....sa deschidem bine ochii si sa denuntam astfel de oameni...am putea fi urmatorii

Narcis spunea...

@Anonim: stiu si sunt constient si eu de astfel de "doctori", de exemplu sotia a avut niste dureri foarte mari in partea stanga sub prima coasta am fost sa faca investigatiile necesare am dat 150 Ron si raspunsul stii care a fost ? Este posibil sa fie stomacul doamna...

Madleene spunea...

Doctorii bun sunt greu de gasit oriunde,in general.Anul trecut aveam dureri in piept destul de des,am fost la cardiolog si mi-a dat o ditamai lista de boli pe care le-as fi avut si medicamente foarte puternice.Cum acelasi medicament il lua si bunica mea si chiar si ea trebuia sa ia doar jumatate de pastila pe zi(mie mi s-au prescris doua pe zi),am facut un nou control la o clinica privata.Nu aveam nimic in afara de o carenta de magneziu si calciu.
Cat despre ginecologi...sunt ingrozitori.Unei prietene i s-a spus ca e insarcinata si deja ii facea si programare la avort cand defapt ea avea fibron uterin.

Narcis spunea...

@Madleene: totul este posibil in Romania :), daia este bine sa mai faci verificari ulterior :)

vienela spunea...

Important este ca consulte mai multi medici inainte de a se opri asupra unuia. Medicina nu este stiinta exacta, nu este matematica si parerea mai multor medici poate scoate la iveala mai multe decat parerea unui singur om.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live