joi, 29 noiembrie 2012

Mincinosii de la Emag, vor sa ne prosteasca pe fata!

Va spun ca nu vroiam sa scriu si acest articol dupa ce il publicasem si pe cel in care va atrageam atentia cu privire la Black Friday! Dar, unii sunt chiar nesimtiti si daca ei sunt sa fiu si eu :).
Mincinosii de la Emag



Avem o declaratie din partea Emag referitor la castigurile de Black Friday, citez: " ​INTERVIU Iulian Stanciu, seful eMAG, despre Vinerea Neagra: "La profit am fost putin pe minus, insa castigul nostru va fi pe termen lung". gasiti interviul integral aici.

Ce face? Emag a fost pe minus la profit :))? Pai cam cat de prosti ne credeti sa inghitim o asa galusca cu tot cu oala?

In primul rand, poate sa fie o strategie foarte buna de marketing pentru anul care vine aceasta declaratie. Si pot sa pun pariu ca pe acest lucru a mizat si domnul Iulian.
Pentru cei mai saraci cu duhul pot sa creata o astfel de bazaconie, sa vinzi de 12 mil de euro si sa fi pe minus, este normal nu ? Lumea o sa spuna, mai daca au spus ca nu au avut profit inseamna ca astia chiar au avut reduceri :). Da cum sa nu...
Sa strangem bani si sa mergem si la anul sa cumparam de la ei. Mai ales ca din 150.000 de produse vandute 30.000 au fost la pret de lista nu au intrat in campania de Black Friday. Atunci este logic daca au vandut si la pret intreg sa fie tot pe minus nu?
Parca si vad cum s-au dus la cei din grupul Naspers care au cumparat Naspers care au cumparat 70% din actiunile Emag cu 83 de mil de dolari si le-a zis: " Noi vrem sa facem reduceri adevarate, vrem ca lumea sa fie multimta de noi, nu vrem sa facem profit, vrem sa fim pe minus si sa-i fidelizam pe toti" Si cei de la Naspers i-au ascultat normal, ca le-au dat banii ca sa ramana tot ei patronii nu ? Cine vine sa investeasca la tine, fara sa-i acorzi niste garantii de profit?
Emag, a avut un numar de 1000 de comenzi pe minut in online, atentie 1000 de comenzi nu inseamna 1000 de clickuri si atat, nu inseamna ca s-au efectuat 1000 de comenzi efectiv, dar clickurile puteau sa fie si de ordinul zecilor de mii.
Pai bine domnule Iulian sa vii sa ne dai asa gogosi in timpul postului ? Daca spunea, pe segmentul cutare am fost in pierdere, da era mai bine si puteam inclusiv sa cred, dar tu care ai monopol pe vanzarile online, sa vii si sa arunci un astfel de mesaj ?
Mai ales ca deja ati avut o investitie majora pe aria de travel (pe care apropo nu va vad bine), sunt branduri mult mai cunoscute si cu vechime pe segmentul de Travel.

Dar sa luam si varianta absurda in care ce spuneti este adevarat si nu ati avut profit. Va dati seama, acum daca tot vreti sa-i fidelizati, inseamna ca la Black Friday 2013 trebuie sa aveti reduceri tot mai mari, altfel riscati sa pierdeti foarte multi clienti.

Inca ceva, mai aveam o intrebare retorica mai mult, foarte lume s-a plans din punctul asta de vedere.
De ce in momentul in care s-a deschis magazinul online cu campania de Black Friday, la unele produse era deja stocul terminat?

Exista 2 explicatii cel putin:
1. Ori a fost o mare teapa cu produsele respective si au fost puse de ochii lumii.
2. Ati avut stoc adevarat pentru ele dar cu un maxim de 10 buc fiecare produs.

Vreau sa intreb cititorii:

Ce parere aveti de Emag, referitor la profitul pe minus, este adevarat sau nu?
Ati cumparat ceva anul asta de Black Friday?

12 comentarii :

vienela spunea...

Eu in vinerea "cea mare" nu am cumparat absolut nimic, asa ca sunt cumva pe dinafara.
Cui ii pasa daca au avut sau nu profit?

Narcis spunea...

@vienela: mie imi pasa, imi pasa sa nu fiu mintit si prostit :)

Unknown spunea...

Eu mi-am luat un router wireless si nici in momentul de fata nu a venit...A trecut o saptamana jumatate si comanda mi-a fost anulata de 2 ori.Am sunat si o domnisoara nu m-a lamurit deloc, mai rau m-a incurcat.Si da, cred ca a fost o mare teapa cu Black Friday...Dar deh..romanul e orbit de cuvantul "reducere"!

Narcis spunea...

@Denisa: :(( eu am avertizat si in alt articol sa verificati bine ce si de unde cumparati si folositi mereu comparatorii de pret. Nu stiu ce sa spun referitor la comanda ta :(, la cate comenzi au efectuate era de asteptat sa existe un delay, dar ce-mi spui tu acolo este o comunicare foarte proasta intre cumparator si magazin :).
Mai astepti putin daca nu, ai ocazia sa anulezi comanda ca la orice magazin.

Narcis spunea...

a te rog daca poti sa spui aici ce model de router ti-ai luat ?? si cat a fost pretul ? Sa vad daca ti-l gaseam mai ieftin de curiozitate doar.

Gabryell spunea...

Saracii, eu promit ca in Vinerea Neagra de la ,, Anul(si la multi ani) sa le fac cumparaturi de vreo 2 mil. euro, exact asa cum au iesit si ei in gaura... Asta, e, cand te vezi cu banu greu, tot ai mai trage si ti se pare ca nu ai de-ajuns... Lacomie si prostie, si mai rau este ca multi dintre noi, naivi fiind, punem la suflet.

Narcis spunea...

@Gabriel: eu nu pun la suflet, dar imi place sa-i demasc :), sa le arat adevarata fata. Ei spun ca au cele mai mari reduceri ? Sa fugi atunci sunt cei mai scumpi :)

Unknown spunea...

Este vorba de Router wireless N TP-LINK TL-WR740N , acum pe site este la pretul intreg, eu am platit 40 lei pe el...Vad ca s-a rezolvat..Voi primi coletul sambata, desi mi-e greu sa cred ca vine in weekend.

Narcis spunea...

@Denisa: daca ai dat 40 de ron pe el este ok, acum cel mai mic pret pe piata la acest model este de 67 Ron, dar cat a fost pretul initial ? Si este posibil sa fi fost si oferte mai bune la el :), cand au fost "reducerile"

Unknown spunea...

Pretul intreg este 80 lei...Am cautat si a fost cea mai buna oferta la el.

craciunite sexy spunea...

Cel putin o tigaie stiu sigur-sigur ca au vandut :))

Madleene spunea...

Eu am dat comanda de o camera foto pe Emag cu doua zile inainte de black friday daaaaar multumita acestei nebunii mi-a intarziat comanda cu alte 3...ca deh...saracii sunt ocupati

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live