marți, 6 noiembrie 2012

Uite cine mai promoveaza invatamantul!

Profesoara -  Asa NU!
Aproximativ acum doua saptamani era la televizor o stire cu o profesoara care isi racola elevele pentru prostitutie. Stiu ce salarii au cei din invatamant si tatal meu lucreaza in acest sistem. Dar, sa ajungi sa racolezi fetitele de 13-14 ani, sa le droghezi si sa le trimiti sa se prostitueze, mi se pare o mare scarbosenie. Cand ne mai saturam si noi de foamea asta de bani, care tinde sa ne acapareze din ce in ce mai rau.
Nu spun sa-ti doresti mai multi bani in viata ca este un lucru rau, dar cum ii faci, aici nu pot sa fiu de acord cu tine. Cum sa faca altii burta mare  pe lacrimile unor copile nevinovate, care au avut incredere in profesoara ca o sa le ofere un loc de munca cinstit. Cred ca raman cu traume pe viata, datorita acestui lucru, sa te gandesti ca ele vor sa-si ajute parintii si vor sa se duca la munca si ajung sa fie exploatate de toate animalele cu chip de om.
Profesoara trebuie sa le fie mentor si exemplu in viata, nu sa le trimita la exploatare sexuala si sa le imparta la toti dezaxatii ca pe o halca de carne. Se spune despre profesoara respectiva, ca era un exemplu atat in comunitate cat si in cadrul scolii unde preda franceza. Si ce rezolva cu asta, daca in spatele "faptelor bune", ea avea ganduri meschine si interese personale?
Nu as vrea sa fie iertata, nu ma intereseaza ca are 24 de ani, este majora si faptele ei sunt penale, sper sa-si petreaca o perioada cat mai lunga in inchisoare. Oricum, oricat de mult ar sta in inchisoare lacrimile copilelor din suflet, nu le sterge nimeni niciodata.
Din ce am citit recent pe internet, despre ea, se pare ca s-a reindragostit de profesia ei, acum le preda colegelor din inchisoare cate trei ore pe zi, in biblioteca inchisorii. Nu era mai bine daca le predai copilelor la scoala, in loc sa le exploatezi? Vorba aia, care mie imi place foarte mult: "Sarac, dar cinstit!".
Imi aduc aminte ca a mai existat un caz, nu mai stiu cat de recent referitor la doi profesori de sport care erau dealeri de etnobotanice. Usoare? Nu exista asa ceva, iti mananca independenta, vointa, se indeparteaza toata lumea de tine. Cam cu asta se ocupau acesti profesori, respectivi pana sa fie dusi la puscarie.

Atunci vreau sa va intreb si eu, ce viitor mai are copilul in sistemul asta de proxeneti si dealeri de droguri?


4 comentarii :

Pishky spunea...

pff... asta nu se intampla numai in sistemul romanesc... ci in intreaga lume... acest subiect este unul dupa care s-au facut filme si s-au scris ~carti~...pacat, insa asa cum ai zis si tu inchisoarea chiar nu o sa spele lacrimile fetelor... ea de bine de rau in inchisoare are unde dormi, are ce manca, are unde se relaxa si totul PE GRATIS... pentru ca noi investim in puscariasi si in conditiile acestora... dar in invatamant ba..

Narcis spunea...

@Pishky: foarte bine punctat la aspectul asta nu m-am gandit nici eu. Din banii nostri mananca si dorm in puscarie, pentru ca investim in aceasta institutie, dar in invatamant, o institutie care teoretic cel putin trebuie sa-i indrume sa nu ajunga in puscarie nu investim.

vienela spunea...

Eu traiesc intr-o lume paralela si toate aceste fapte imi sunt straine.
De la profesori care le cereau elevelor diverse favoruri in schimbul unei note de trecere si pana la nebuniile de care povestiti voi aici nu mai era decat un pas, care a fost facut.
Ar trebui cautate solutii, ca asemenea fapte sa nu se mai repete.

Narcis spunea...

@vienela: eram 100% sigur ca nu cunosti cazurile astea pentru ca nu prea te uiti la televizor :)

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live