miercuri, 22 ianuarie 2014

Spitalul Emilia Irza, sa nu mergeti cu bebelusii acolo!

Am ajuns cu fata saptamana trecuta la spitalul Emilia Irza din Bucuresti, a facut febrea 39 de grade si am mers la urgente. La acest spital am mers la recomandarea pediatrului Sarrei, desi aveam mari rezerve, nu auzisem niciodata de el si pentru ca am fost la urgente nici nu am mai avut timp sa ne documentam.
Spitalul Emilia Irza din Bucuresti

Asa cum am spus am ajuns la urgente cu febra inca de la controlul de la urgente, acolo i-au facut un control de rutina, dar surpriza a trebuit sa-i atrag eu atentia sa-i verifice si temperatura (asta era si motivul pentru care mergeam acolo pana la urma). Ne intreaba dupa control daca vrem sa o internam ii spunem ca vrem sa i se faca analize urocultura, culturi parazitologice, sange, sumar etc. Era undeva pe la ora 12 si putin, ele s-au internat si eu m-am intors pentru schimburi si ce mai trebuia.
Spitalul este "renovat", paturile sunt dinaintea lui Ceasca presupun, toate din fier cu fata la patut de plasa de gard, un miros insuportabil de neaerisit si un val de caldura. S-au luat probele pentru analize si a ramas in functie de rezultatul lor sa se prescrie un tratament. I s-a luat temperatura cu termometrul de acolo de pe salon din jumatate in jumatate de ora. Dar la 2 ore de la internare fata a inceput sa faca foarte moale, 1 de 2 de 3, de 4 de 7 ori in prima seara. Pe etajul 3 unde eram internati singurii romani erau nevasta mea cu fata restul romulani cate 3-4 (mama + bebelusi) cupluri in saloane, iar ele stateau doar ele singure in salon.
La controlul de a doua zi ii spunem despre faptul ca are foarte multe scaune si foarte moale si ne spune asistenta fara nicio nonsalanta ca este posibil sa fi luat Rotavirus care inseamna pentru cei care nu cunosc Infectia cu rotavirus este cea mai frecventa cauza de diaree severa la sugari si copii mici. Majoritatea cazurilor de diaree datorata rotavirusului se vindeca de la sine, insa exista si forme severe ale bolii, cand copilul are febra ridicata, se deshidrateaza rapid, iar viata sa este pusa in pericol. In cazurile grave, este absolut necesara spitalizarea. Infectia provocata de aceste virusuri provoaca sugarilor un serios disconfort, cu diaree si voma care dureaza mai multe zile la rand, ceea ce poate duce la deshidratare severa si care, in lipsa unui tratament eficient, poate deveni fatala. Este foarte contagioasa si afecteaza aproape orice copil din lume pana la varsta de 3 ani.)
Nu a fost cazul la noi dar erau amarate acolo care nu aveau ce sa manance si din partea spitalului mamele insotitoare mancau la masa zeama de varza de la varza cu carnati pe care o aveau angajatii spitalului.
Am zis daca nu ia nimic din infectia aia de spital sa-i multumim lu Dumnezeu, noi cand am mers cu fata acolo avea undeva la 6,5 kg, in conditiile in care avea 7 scaune pe zi, nu manca ce ii dadea de la spital si manca doar 1-2 biberoane de lapte fara lactoza a iesit la cantar a doua zi ca ea cantareste 7 kg, verificata de 3 ori, cum era posibil sa ia 500 de gr in nici 24 de ore ? Ea a luat intr-o luna 350 de gr, deci era o aberatie sa spui ca a luat 500 de gr. Ne-am hotarat ca imediat cum vine Luni sa cerem externarea indiferent daca ne dau ei drumul sau nu, ceream externarea. Analizele au iesit toate bune, inclusiv cele de la culturi parazitologice in conditiile in care ea avea rotavirus :), deci este ceva de speriat cu spitalul asta.

Sfatul meu este sa nu mergeti acolo, nici daca vi se recomanda!

21 comentarii :

Alex Baran spunea...

Horror! Imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva. Este un spital de copii bun intre Victoriei si Stefan cel Mare, am un unchi care de cate ori are probleme, acolo merge cu copilul. Grigore Alexandrescu. Din cate stiu eu e cel mai mare spital de copii din Bucuresti. Sper sa nu fiti nevoiti sa mai ajungeti la spital, totusi, in caz de urgenta, poate ar merita sa-l luati in considerare. Acum care e situatia, e mai bine fetita?

Narcis spunea...

Alex: multumim pentru sfat acolo am inteles si noi ca este un spital foarte bun si daca doamne fereste mai avem nevoie acolo o sa mergem. Fata este ok acum pentru ca a ajuns acasa si trebuie sa reluam masa normal, de cand a stat in spital nu vrea sa mai manance diversificat vrea mult lapte.

Unknown spunea...


hmmm noi cand am fost la gr alexandrescu erau gata gata sa ii faca anastasiei care atunci avea doua luni tuseu rectal....noi nu stiam ce presupune inca dumnezeu ne.a scos on cale la sala de asteptare un cuplu cu baietelul lor de patru luni care avea multiple fisuri anale din cauza tuseului rectal facut fara mila de dr de acolo...Si acum nu stiau daca sangele considerabil din scaun era datorat acestor fisuri anale sau alte boli...au stat doua sapamani internati pt rotavirua cu tratament si toate cele ai copilul nu avea rotavirus...deci....dumnezeu sa ne apere

Narcis spunea...

Alexandra nu am auzit de procedura asta niciodata si eu daca imi spune sa-i fac ceva la fata intai ma interesez ce este nu i las sa faca orice propun eu. Mai ales ca nu i-au facut nimic acolo am stat ca la hotel, dar un hotel foarte prost...

Colectionarul spunea...

Chiar ca horror spitalul asta

http://micaminune.wordpress.com/2009/06/13/emilia-irza-bleaaaahhhh/

Anonim spunea...

buna,
ce zici de un post cu si despre viata din corporatiile din romania?
http://mobbingsoft.wordpress.com/the_system

imi aduc aminte si despre doua fete care au murit din cauza stresului, dar din pacate nu mmai gasesc articolele din ziare.

mai nou a mai aparut ceva in online:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16603947-tocatorul-uman-hartii.htm

seara faina,
florentina

ps: scuze, nnu am gasit Contact pe blog...

Narcis spunea...

este in partea stanga contactu, este un posibil subiect ce mi-ai spus, o compatimesc pe tipa cu tocatorul uman eu cred ca o luam razna..

Anonim spunea...

Mie mi s-a parut ok spitalul, am fost de doua ori in conditiile in care noi am mers numai la privat pana acum. Bebe are 6 luni, ce-i drept nu am avut decat internare de o zi. La Budimez sau la Alexandrescu e nebunie, sunt sanse f mari sa pleci cu altceva. Noi nu am avut pb, bebe este alaptat exclusiv. Exista si variante la privat, sa stiti, e cam 600-700 de RON ziua de internare la Regina Maria sau Medlife, conditii de hotel, insa daca e ceva mai serios te trimit tot la stat.

Anonim spunea...

Am o fetita de 1 luna si jumatate are suflu sistonic ( sunet/suflu anormal la inima)as vrea sa stiu parerile celor care au fost cu cazuri asemanatoare. Ma gasiti la tel 0784.072.682 MULTUMESC!

Anonim spunea...

Eu sunt Simioana Ramona Elena am 10 ani si traiesc datorita acestui spital.Si mai ales datorita doamnei doctor Ciomartan Tatiana.Si ii multumesc din suflet.Si sper sa ne cunoastem personal.

Unknown spunea...

Nu știu cate persoane mai vad acest comentariu ,articolul este postat de ceva vreme ,dar eu am 17 ani , cea mai mare dintre pacienți , anul asta am cel mai important examen al maturității de susținut , oamenii ăștia puteau sa nu-și dea interesul absolut deloc având in vedere ca am atâția ani , dar au făcut -o ... Am venit aici pentru niste dureri infernale de cap , mi-au făcut analize din cap pana-n picioare si s-au bucurat odată cu mine când am aflat ca nu e nimic grav , de la femeie de serviciu pana la doctora . Efectiv nu m-au lasat sa plec de aici pana nu au vazut ce am , curat este , sunt niste oameni excepționali in acest spital !

Unknown spunea...

Nu știu cate persoane mai vad acest comentariu ,articolul este postat de ceva vreme ,dar eu am 17 ani , cea mai mare dintre pacienți , anul asta am cel mai important examen al maturității de susținut , oamenii ăștia puteau sa nu-și dea interesul absolut deloc având in vedere ca am atâția ani , dar au făcut -o ... Am venit aici pentru niste dureri infernale de cap , mi-au făcut analize din cap pana-n picioare si s-au bucurat odată cu mine când am aflat ca nu e nimic grav , de la femeie de serviciu pana la doctora . Efectiv nu m-au lasat sa plec de aici pana nu au vazut ce am , curat este , sunt niste oameni excepționali in acest spital !

Anonim spunea...

Referitor la persoana care a scris despre zeama de varza,minte cu nerusinare. Nu sunt feluri de mâncare din cele mai sofisticate dar nici ce a scris el nu este adevărat. Acum legat de romulani adică țigani. Și dacă erau internați care este problema? Nu sunt oameni? Nu îi iubesc dar ăsta este adevărul. Și acum ce vrea respectivul sa pună angajații bani sa doteze spitalul? Și nu cred ca la internare nu și -au dat interesul personalul. Iar minte. Iar copilul a fost internat pe secție de Digestive adică de cacaciosi pe românește. Și dacă acele mame (romulani cum le zice respectivul ) erau în salon cu sotia lui iar nu era bine. Sunt sigura ca atunci comenta și mai mult. Îi propun sa vina acum în spital și sa vadă dotările.

Narcis spunea...

@Domnul sau doamna Anonim presupun ca lucrati la spitalul respectiv din ce imi dau eu seama.
Eu, am scris acest articol si este o experienta traita adica nu m-am apucat de fabule asta va spun cu siguranta.
Tot ce am scris aici la vremea respectiva este adevarat, cred ca mai am si poze daca nu ma insel.
1 Ce treaba am eu cum arata acum dupa 2 ani spitalul ? Nu inteleg relevanta argumentului dvs. Este ca si cum spun ca eu am fost pe ulita acum 2 ani si am ramas impotmolit in namol cu masina. Si dvs veniti acum si imi spuneti sa ma duc iar ca au asfaltat. A fost internata fetita pe digestive pentru ca nu mai aveau loc in alta parte. Nu era cand am adus-o cacacioasa stati linistita de asta s-a ocupat spitalul dvs sa fie cacacioasa saraca.

Probabil acum o sa-mi spuneti ca este prima data cand auziti si de Rotavirus corect ? Si ca in acel spital nu a existat asa ceva niciodata?

Unde vedeti dvs in articol ca eu am scris ca romulanii nu trebuiau sa fie in spital imi spuneti si mie ? Va aduc la cunostinta ca in alta ocazie am stat si cu o mama romulana in salon si cu copilul ei il chema Mario si ne-am jucat impreuna. Daca sunt oameni si au grija de copiilor nu ma intereseaza ca sunt romulani daca fac pe banda rulanda si pe urma nu-i mai intereseaza de ei atunci nu ii consider parinti.

Le-am cuparat respectivilor si mancare pentru ca sotul era ocupat cu alte femei, probabil urma sa repopuleze planteta domnia sa si nu mai avea timp si de copil.

Am aprobat comentariul dvs pentru ca respect fiecare opinie, dar a dvs este subiectiva pana la absurd.

Succes,

Ancuta spunea...

Nu aveti dreptate. Ce a scris parintele respectiv mi s-a intamplat si mie si fetitei mele in 2016. Ne- am dus cu febra si hop rotavirus. Am avut noroc cu o doamna asistenta care mi-a spus sa-i dau calciu carbonic si scapam de scaune moi, scaune pe care fata mea nu le avea acasa. A doua zi era ca noua. Nu am anuntat medicul si nici alte asistente cum a putut sa-si revina asa rapid dar ne-am bucurat ca ne-au dat drumul acasa. Acel spital chiar e "bazat" pe rotavirus. Ce are copilul? Hop-top, rotavirus. Dar de unde l-a luat? Ramane semnul de intrebare

Anonim spunea...

Va rog sa ami recomandati un spital pt bebe al meu are 4 luni si diagnostic pneumonie.vor sa ma transfere di alexandria la irza an bucuresti.va multumesc anticipat.

Narcis spunea...

Buna ziua, mesaj pentru doamna cu bebelusul de 4 luni. Stimata doamna, imi pare rau sa aud ca aveti aceste probleme cu bebelusul, dar datorita faptului ca eu nu sunt cadru medical, va rog sa consultati dr dvs de familie si sa mergeti pe recomandarea dr, el este responsabil cu recomandarile si isi asuma ce spune, eu neputand sa-mi asum aceasta calitate. Sper sa aveti o insanatosire grabnica.

Unknown spunea...

Bună ziua !băiatul meu are 12 ani și ne confruntăm cu o problemă de ceva timp. Unghie incarnata. Ce spital imi recomandați

Unknown spunea...

Doamna sau domnule anonim aveti copii? Se pare ca nu. Dar suflet? Ala nici atat. Imi pare mie ca sunteti o asistenta frustata cum mai toate de pe la stat sunt. Stati cu buzunarele larg deschise, asteptand mica atentie. Rusine sa va fie ptr comportamentul inuman de care dati dovada!

Unknown spunea...

Grigore alexandrescu e varza...decat pe parte de ortopedie stiu ca sta mai bine

Andreia Tănasescu spunea...

Ce medic neuropsihiatru recomandati la acest spital?

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live