duminică, 22 iunie 2014

Lone Survivor - Review

Iata ca revin un articol nou despre un film minunat pe care l-am vizionat de curand. Lone Survivor este un film inspirat din fapte reale petrecute in iunie 2005, avand ca subiect capturarea sau uciderea liderului taliban Ahmad Shah. Nota pe IMDB de 7.7 obtinuta de la peste 100 de mii de utilizatori nu mi se pare corecta.

Lone Survivor 2013
Regizor: Peter Berb
Actorii cunoscuti: Mark Wahlberg, Emile Hirsch, Ben Foster etc

Nu o sa relatez din film evenimente foarte importante! Filmul in sine este bazat pe evenimentele mai sus mentionate plus valori cum ar fi iubirea pentru patrie, pentru camarazii tai si supravietuire. Echipa SEAL formata din cei patru membrii, Michael Murphy seful echipei, Marcus Luttrell (singurul supravietuitor), Danny Dietz si Matt Axelson au pornit in operatiunea "Red Wings" in iunie 2005 pentru capturarea sau uciderea liderului taliban.


Soldati foarte experimentati care nu erau la prima misiune si foarte bine pregatiti pentru confruntarii in diferite zone ale lumii, au avut de infruntat conform filmului peste 100 de insurgenti talibani undeva intr-o regiune muntoasa unde nu au putut sa ia legatura cu baza pentru extragerea din zona sau pentru sprijin initial. Filmul este in proportie de 90% facut dupa cartea scrisa de Marcus Luttrell (Lone Survivor), unde este relatat sirul evenimentelor.
Eu spun ca este un film de nota 10, tinand cont ca urmareste fapte reale si chiar daca o sa vi se para pe alocuri ca sunt exagerate unele faze va recomand sa cititi si cartea plus puteti sa cautati pe internet numele Marcus Luttrell si regasiti interviuri, relatari etc.

Bine de stiut:

Inainte de a incepe filmarile la editarea scenariului regizorul Berg a luat legatura cu familiile soltadilor decedati. Cand a ajuns la tatal lui Dietz si l-a intrebat despre fiul lui acesta i-a citit necropsia cu lacrimi in ochi, rezultatul era ca a fost ucis de al 11 lea proiectil care i-a patruns corpul, iar tatal lui a adaugat: "Acesta era fiul meu".
Actorii s-au antrenat cu o echipa SEAL adevarata unde au efectuat exercitii specifice la final avand loc si o confuntare reala echipa SEAL luand locul talibanilor.
Actorii Mark Walhberg (Marcus Luttrell) si Taylor Kitsch (Michael Murphy) au cerut salarii simbolice de doar 17.000 mii de dolari pe saptamana.
Regizorul Berg a pregatit scenariul timp de 5 ani, filmarile au totalizat un numar de 42 de zile.
Lupta dintre trupele SEAL si talibani nu au durat doar 3 zile cum este relatat in film au durat 5.

Spre deosebire de film unde Marcus apare ca este ranit si isi taraste un picior in realitate a fost paralizat de la brau in jos si s-a tarat cu ajutorul cutitului timp de 9 ore pana cand a fost gasit.

Puteti sa vizionati filmul aici la calitatea de 720p.

Bugetul estimat pentru realizarea filmului: 40 de mil $
In week endul de deschidere incasari: 84 de mii $ in USA
Incasari de 124 de mil $ pana pe data de 4 April 2014

Nota Delabirou 10

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live