marți, 24 iunie 2014

Reciclarea inseamna sanatate! (A)

Reciclarea inseamna viata si sanatate atat pentru tot mediul care ne inconjoara cat si pentru noi. La tot pasul in jurul blocurilor, la intersectii sau langa magazinele mari gasim elementele specifice colectarii si reciclarii. Desi se pare ca in Romania nu am ajuns la un stadiu foarte avansat cu colectarea, in momentul in care trec pe langa punctele de colectare si le vad aproape pline imi dau seama ca suntem totusi pe drumul cel bun.

Recicleaza pentru viata
Avand acum atatea firme de colectare, reciclare care sunt dotate cu echipamente mase plastice, de prelucrare a hartiei, toate astea trebuie sa ne responsabilizeze si pe noi ca si cetateti sa contribuim la un mediu mai ecologic si curat.
Din pacate exista si exemple negative de exemplu la 50 de metri de blocul meu este un loc de joaca pentru cei mici, dar la 5 m de locul  de joaca este non-stop un morman de gunoaie, diverse canapele care nu mai sunt folosite obiecte electrocasnice vechi etc.
Cum poti sa te duci sa stii ca este acel loc dedicat copiilor mici sa se joace si tu sa pornesti un focar de infectie cu gunoaiele tale ? Firmele de salubrizare isi fac datoria mereu si colecteaza mizeria de acolo, dar la 2 zile apar altele.
Din acest motiv trebuie sa merg cu fetita la un alt parc situat in alta parte, pentru ca nu ar putea sa stea acolo niciodata. Dar, prefer sa cred ca sunt persoane mult mai responsabile care doresc sa facem impreuna un mediu curat.
Cel mai elocvent obiect de reciclat foarte utilizat de catre toata lumea este traditionalul brad de craciun, cred ca majoritatea dintre noi il folosim in continuare.
O sa va dau cateva exemple ce puteti sa faceti cu el:
Solutia pentru cei care stau la casa ar fi sa creasca sau sa cumpere un brad in ghiveci mare pe care sa-l aduca in casa in timpul sarbarorilor timp  de 2-3 ani, ulterior ei pot sa-l planteze in curte.
Poti sa folosesti ramurile bradului pentru protejarea rasadului din curte impotriva gerului pe timpul iernii.
O solutie medicinala ar fi culegerea acelor de brad sau pin, ele pot ulterior fi puse la macerat in alcool. Rezultatul o sa fie o solutie dezinfectanta, frumos moritoare un deodorant natural. Acele de brad pot fi uscate si fierte cu apa o sa iasa un ceai natural foarte bun. Ceaiul o sa fie parfumat, el se poate utiliza impotriva gripelor si racelilor.
 Din lemnul de la brad poti sa faci jucarii traditionale, cuburi sau linguri si asa lemnul o sa duca viata mai departe cu o alta utilizare in permanenta.

Dragilor trebuie sa reciclam cat mai mult, daca dintr-un brad pe care il folosim o singura data pe an putem sa facem atatea lucruri, va dati seama ce poate sa iasa din lucrurile pe care le utilizam zilnic.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live