luni, 16 mai 2016

Cum sa ai zambetul perfect!

Daca ar fi sa luam la maruntit, la detaliat si apoi la sintetizat subiectul bucuriei, adevarul este ca nimic nu exprima mai mult, mai bine, mai frumos, mai detaliat bucuria decat zambetul. Poti sa alergi pe glob de-a lungul si de-a latul, pana cand cazi lat, poti sa vorbesti in 15 limbi si sa taci in 20, zambetul exprima acelasi lucru: o bucurie ce nu poate fi ascunsa.
Pe fata, in ochi, in obraz, in buze, in suflet si in dinti, zambetul farmeca, ia mintile, innebuneste de dor, indragosteste, jeneaza, emana putere, aroganta, duiosie, iubire, tristate. Cum poate emana un zambet tristate? Sigur ai vazut un om care primise o veste proasta, dar pentru ca nu voia sa para afectat, nu voia sa ii intristeze pe cei din jur, a incercat sa schiteze un zambet.
Zambete perfecte

Zambetul ala a fost fortat, voit vesel, dar durerea din suflet i-a injumatatit frumusetea si l-a lasat sa para un zambet trist. Un zambet sfasietor. E ca si cum ai vedea-o pe Sonia din Crima si pedeapsa zambindu-I lui Raskolnikov cand il viziteaza la ocna. E bucurie, dar e si tristete in el. Un fel de vin cu apa sau vodka si suc. Niciuna, nici alta, un amalgam de gusturi pe care nu il poti introduce in nicio categorie.
Zambetul face un om frumos. Il transforma. Orice om malitios emana bunatate, candoare, blandete, sperantacand zambeste. Zambetul contine o scanteie un ochi, un trandafir delicat in obraz, sange in buze si o stralucire aparte in dantura. O dantura aflata in stare deplorabila ucide forta unui zambet, ii sugruma frumusetea. Nici nu stii cat de urat, cat de jenant este sa vezi un om zambind din tot sufletul cu dintii sai cariati sau doar cu cei 2 dinti care i-au mai ramas. Daca as fi putin mai malitioasa le-as zice sa nu zambeasca. Dar azi sunt buna si le dau un sfat: mergeti la o clinica de stomatologie! Oamenii de acolo stiu ce fac, fac bine ceea ce fac si o sa va ajute sa fiti mandri de zambetul vostru la orice ora din zi, in fata oricui. Oamenii de la Cris Smile fac minuni pentru zambetele aflate pe moarte. Pentru cei care nu mai cred ca vor avea un zambet minunat vreodata doar pentru ca au lipsa cativa dinti, aflati ca un implant dentar va scoate din necaz! Dintii arata la fel ca aceia pe care ii aveti, la nuanta si forma, deci nimeni nu-si va da seama ca aveti dinti falsi, proaspat implantati.
Cris Smile
Este extraordinar sa iti recapeti speranta, bucuria, dorinta de a zambi. Totul vine din interior. Toate sentimentele vin din adancurile cele mai mlastinoase sau insorite ale sufletului, dar ies pe o singura cale: gura. Daca sentimentele positive se citesc intr-un zambet sau un sarut, cele mai putin pozitive se exprima prin intermediul cuvintelor. Cu totii avem perioade grele, momente de cumpana, dar speranta asteapta ascunsa dupa colt. Toata viata ne jucam de-a pititea cu ea. Noi ii dam timp sa se ascunda si apoi o cautam. Tot farmecul este facut de cautare. Cand o gasim zambim cu gura pana la urechi, este inevitabil.

Ar trebui sa zambim mai des. Mult mai des. Pentru noi, pentru cel ce am fost ieri, pentru cei iubiti si pentru cei pe care ii vom iubi in viitor. Pentru toate lucrurile bune care ni s-au intamplat si cele care o sa ni se intample maine, in fiecare zi de maine!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live