luni, 20 august 2012

Androidul viitorul omenirii?

Android Bina48

Am mai discutat subiectul asta legat de android, tinerete fara batranete, nemurire, transfer de amintiri intr-un robot etc. Sa ne gandim in viata asta exista un ciclu dupa care se invarte toata planeta: te nasti si mori.
O sa va prezint cateva creati de androizi deja realizati de diverse persoane, oameni foarte bogati care finanteaza laboratoare de cercetare intregi, facultati de stiinta s.a.m.d.

Androidul FACE

Ea este FACE, poate sa imite diverse stari emotionale specifice oamenilor. Are la baza un soft Hefes - motor hibrid pentru sintetizarea expresiilor faciale, s-a lucrat la el mai bine de 30 de ani. Modelul FACE este inspirat dupa sotia unui exepert de la Universitatea din Pisa.
Dincolo de realizarile stiintifice Face poate sa aduca si un plus in medicia. A fost inclusa intr-un proiect cu 15 copii autisti si 15 copii fara probleme, au indentificat starile pe care le exprima Face fara probleme ambele grupuri.

Un alt android este Bina 48 - stie bancuri, poarta discutii si recita poezii. Pentru realizarea proiectului au contribuit doua persoane Bruce Duncan creatorul robotului care a lucrat la proiect timp de 2 ani. A doua persoana este o femeie pe numele Bina Rothblatt dupa care a fost conceput acest robot. Inventatorul a tinut-o pe Bina cea reala intr-o discutie de 20 de ore, ulterior acesta devine vocabularul de baza al robotului.
Proiectul Ever: Androidul "Actrita" Androidul arata ca o persoana normala si nu exista diferente foarte mari la atingerea lor. Asta au intentionat si oamentii de stiinta din Coreea de Sud cand au lansat androidul EveR inspirat dupa numele Evei. Proiectul a EveR-1 a costat 321.000$ a fost lansat in anul 2003, figura este inspirata din doua actrite din Coreea de Sud. Cu o greutate de 50 kg si o inaltime de 160 robotul seama foarte bine cu un om. In 2006 este lansat EveR-2 cu imbunatatiri vizibile, a devenit capabil sa vada mai bine, sa simta si sa cante. In 2009 este lansat modelul EveR-3 pentru ca in acest an sa fie lansat ultimul model dotat cu limba artificiala si 30 de abilitati noi motorii. EveR inca nu este capabil sa mearga desi are picioare. Cam asta este cu robotii astia. Acum va intreb eu pe voi de ce sa ne clonam? De ce sa ne transferam memoria intr-o bucata de otel? Asta este omul nu poate sa stea linistit pana nu mai "descopera" el ceva si de obicei asta inseamna sa distruga alte lucruri. Asta este viata cu simturi, trairi, bucurie sau tristete, dezamagire, implinire etc. Sa ne gandim cum ar arata o lume numai cu robotei ? Pai nu mai ai niciun fel de tel totul devine automatizat, renunti la sentimente etc super boring. Voi ce spuneti vreti sa va clonati si traiti vesnic?

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live