vineri, 3 august 2012

The Raven

The Raven (Corbul)


Regizor: James McTeique
Actori cunoscuti: John Cusack, Alice Eve si Luke Evans.

Am vazut filmul miercuri seara, din trailer parea ok si am citit si ceva comentarii despre el inainte. Nu ma iau dupa ele sunt pur orientative nu si decisive pentru a ma uita sau nu la un film.
In general imi plac filmele care au legatura cu povestile reale, cu persoane din viata carora sunt inspirate. Si am facut foarte bine ca m-am uitat, filmul mi s-a parut  genial. 
Actiunea se concentreaza in jurul lui Edgar Allan Poe, un mic scriitor, nuvelist, revolutionar al artei stiintifico-fantastica. 
El moare misterios, nu se cunosc detaliile ultimelor lui 4-5 zile din viata. De aici pleaca si actiunea filmului, prezinta intr-un mod fictiv ce s-a intamplat inainte de moartea lui Poe. 
Filmul prezinta si elemte de mister, puzzle, actiune, intriga tot ce se asteapta de la un asfel de film. Sunt imbinate si intamplari din viata lui Poe, moartea sotiei, dependenta de opium si alcoolism. 
Poe publica prima data poemul "Corbul" scris dupa moartea sotiei sale si are un impact foarte bun asupra cititorilor.
Criminalul din The Raven se insipa pentru fiecare crima din scriierile lui Poe, astfel il implica direct in actiunea politiei de a incerca sa opreasca oribilele crime. Poe simte o legatura personala intre criminal si el si incearca sa-i inteleaga miscarile viitoare ca si la sah. Totul devine un joc de a soarecele si pisica, doar ca miza este una foarte serioasa vietiile persoanelor ucise de criminal. 
Poe incearca sa-si refaca viata dupa moartea sotiei cu domnisoara Emily Hamilton, o fata din clasa sociala foarte buna, dar relatia nu este aprobata si de tatal ei. 
Criminalul o rapeste pe Emily si il provoaca astfel de Poe sa-l prinda altfel ea moare.
Urmeaza urmariri, crime, confruntari si suspans.
Un film foarte reusit din punctul meu de vedere, il recomand tuturor cititorilor mei cu caldura. 
Datorita filmului am scris un articol special despre: Cine a fost Edgar Allan Poe ?  Membru in echipa Blogatu.ro - gasiti articolul  Aici
Primeste: DeLaBirou : 9

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live