joi, 4 octombrie 2012

Un alt posibil razboi mondial!

Razboi

Incep articolul prin a spune doamne fereste, dar din pricina evenimentelor recente si nu numai asta este tot ce pot sa cred. Este posibil in maxim 4-5 ani sa avem un nou razboi mondial, motivele sunt mai multe. Avem mai multe tari care vor sa se confrunte din diferite motive, cum ar fi: religioase, teritoriale si economice.
Sa incepem cu ultimul episod Siria ataca Turcia neasteptat, NATO anunta ca este de partea Turciei cum era si logic. Dar sa nu uitam ca Siria este o tara araba, cu resurse nelimitate de petrol. Siria datorita petrolului are legaturi puternice cu Rusia care este direct interesata ca Siria sa nu piarda automat teritorii inutil pentru ca asta influenteaza si pretul petrolului.
 In plus Iranul din nou este o tara care poate oricand sa treaca de partea Siriei tinand cont de conflictul interminabil cu SUA si Israel. Nu stiu ce pozitie adopta Emiratele Arabe, oricum nu stiu cat de incantati ar fi sa vina americanii pe teritoriul lor.
Al doilea conflict Israel si Iran care se tot tatoeaza si se amentinta cu atacuri iminente. Cred ca Israel trebuie sa-si vada de treaba si sa nu mai gadile Iranul pentru un singur motiv, au arme de distrugere in masa. Adica, pana sa-i atace astia ii rad direct cu un simplu deget pe buton. Cine credeti ca a intervenit si de data asta?? SUA normal de partea Israelului si au oferit inclusiv sprijin militar in caz de razboi. Au cerut Iranului sa opreasca productia de arme cu efect de distrugere in masa. Rusia a reactionat imediat de partea Iranului si a condamnat America. Este iminent si un atac din partea Israelului impotriva Palestinei, acest conflict care dureaza de foarte mult timp. Fasia Gaza, este o tinta sigura in eventualitatea unui atac.
Al treilea scenariu Corea de Sud si Corea de Nord se tot amentita si ei de ceva timp cu atacuri, fac exercitii militare la granite si isi incordeaza muschii. America declara ca este dispusa sa trimita oricand celor din Corea de Sud.
America isi baga mereu nasul peste tot, ei apar orice ar fi de o parte sau de alta. Mai jos va invit sa urmariti un film din care fiecare intelege ce vrea.

Voi ce parere aveti ?



4 comentarii :

vienela spunea...

Daca ma gandesc cat de multi suntem, spun ca asta este un mod de a mai usura planeta.
Daca ma gandesc ce inseamna un razboi, imi vine sa plang de prostia si aviditatea oamenilor.

Narcis spunea...

@vienela: in general asa se incepe un razboi din prostia unuia sau mai multora :). Ai dreptate resursele planetei sunt pe sfarsite si din punctul asta de vedere ce sa sa spun ca ar fi bine ? Doamne fereste asta este cand ne ducem ... :)

Adriana spunea...

Eu nici nu vreau sa ma gandesc la o asemenea posibilitate... dar la cum se vad lucrurile in intreaga lume la oraactuala...orice este posibil :|

Narcis spunea...

@Adriana: sa ne fereasca Dumnezeu mai ales ca suntem si noi pe acolo

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live