marți, 9 octombrie 2012

Violenta naste demoni si raneste ingeri!

Violenta naste demoni

Articolul de astazi este datorat unui eveniment pe care l-am trait aseara si nu doresc sa-l mai vad niciodata.
Campanie impotriva violentei in familie si in general de orice fel.
In primul rand vreau sa subliniez un lucru, nu stiu cine poate sa creada in conceptia asta tampita: "Bataia e rupta din Rai".
Bataia e rupta din Rai? Niciodata!

Aseara pe data de 08.10.2012, stateam in pat si ma uitam linistit la televizor, cand am auzit tipete pe scara. Initial am auzit "sariti moare", merg la usa sa incerc sa ajut cum pot, deschid usa si se aud din nou strigate " ma omoara". Vecinul meu o batea cu bestialitate pe cea careia ii jurase iubire in urma cu 30 de ani. Dupa ce a terminat cu ea si-a batut si fetele. La usa lor in scurt timp si-au facut aparitia trei vecine, ma gandeam daca ma duc si eu sa nu-l enerveze prezenta unui barbat. A deschis usa foarte linistit, fetele si sotia au fugit din caza fiecare unde au vazut plangand in hohote.
Femeile au incercat sa-i calmeze si pe el si pe victime, ele au marturisit ca le-a batut fara motiv. Persoana respectiva are trei fete, pe cea mai mica a batut-o cel mai rau.

Cand altii nu pot sa vorbeasca sa o facem noi!

Va rog sa va imaginati un barbat la 130-140 kg, care nu este gras, cum loveste cu capul de pereti un copil care are sub 50 de kg.
Mama disperata incearca sa linisteasca si ea fetele, o vecina suna la politie.
Vine si politia, aici am vrut sa ajung, cand ajung politisti specifica clar ca ei sunt agentii constatatori si nu-l aresteaza pe sotul care tocmai aplicase o corectie generala familiei. Fac o paranteza, familia din punctul meu de vedere si cred ca nu doar eu gandesc asa este sacra. Tu ca si cap al familiei trebuie sa-i ocrotesti cat mai bine, nu sa fi cel care ii terorizeaza.
Femeile se roaga in genunchi plangand de politisti sa-l aresteze, acestia refuza si reafirma ca ei doar constata.
Mai mult, le roaga sa fie calme in conditiile in care au fost batute si date cu capul de toti peretii si sigur sunt in stare de soc. Cuvintele agentilor au fost clare si raspicate: " Doamna, nu putem sa-i facem nimic."
El sta la masa calm si vorbeste cu politisti, acestia subliniaza faptul ca persoana nu da semne de agresivitate. Asa pai si ce ati fi vrut sa va dea si voua bataie?

Mie ca barbat, imi venea sa plang pentru ce au patit aceste femei, nu este posibil ca legislatia Romaniei privind violenta in familie sa fie atat de oarba. Cel care este raspunzator de astfel de lucruri trebuie sa fie arestat in primul rand judecat si condamnat.

Eu sunt impotriva violentei de orice fel. Daca esti impotriva violentei hai sa o spunem impreuna.

Daca ai un blog si vrei sa ajutam impreuna fa referire la acest articol, daca ai un cont pe facebook sau orice alta retea de sotializare, fa referire la acest articol in cateva cuvinte.

Sustine campania: "Violenta naste demoni si raneste ingeri"

Acum poti si tu sa ajuti!

Au ajutat la campanie pana acum:

Vienela - share pe Facebook si articol aici
Florica Sunas - share pe Facebook
Raoul Poenar - share pe Facebook
Daniela Bojinca - share pe Facebook si articol aici
Probiu - share pe Facebook
Bogdan Pop - share pe Facebook
Adriana - articol aici
Madalina - articol aici
Diana -  articol aici




16 comentarii :

vienela spunea...

Narcis, am trait si eu asemenea momente in casa prietenei mele, care a indurat alaturi de copilasii ei 12 ani de chinuri si batai. Am vazut si eu cum a venit politia si nu a putut face nimic.
Voi scrie si eu, desi nu cred ca ajuta prea mult.

Narcis spunea...

@vienela: Nu spun ca de astazi o sa schimbam lumea, dar nu este normal sa traiesti asa ceva. Nicio femeie sub nicio forma nu trebuie sa indure asa ceva. Cu atat mai mult daca sunt si minori la mijloc. Ok nu mai vrei sa mai traiesti cu cineva divortezi, de ce sa duci o astfel de viata? Si de ce sa nu vorbim despre asta macar pe bloguri este un lucru cat se poate de uman, macar aici unde ei demonii nu au nicio putere sa ne exprimam sustinerea pentru victime.

Florin Ruşanu spunea...

Cam aşa:
http://talentirosit.ro/doua-despre-violenta-familie/

Adriana spunea...

Off... din pacate asta se intampla din ce in ce mai des..o sa scriu cat de curand dspre asta si o sa scriu si despre alte tari care au pedepse aspre pentru astfel de lucruri....si poate pentru ceva mai putin decat violenta...si noi... noi nu reactionam deloc...:|

Narcis spunea...

@Adriana: te rog sa faci si tu articol pentru campania Violenta naste demoni si raneste ingeri. Am spus mai sus macar sa fim aproape de cei care au aceste probleme.

Probiu spunea...

Clar ma bag! E un subiect destul de delicat in Romania!

Narcis spunea...

@Probiu: te astept cu mare drag sa te alaturi campaniei. Multumesc

Madleene spunea...

Felicitari pentru initiativa Narcis!
http://emschwarzwolf.blogspot.ro/2012/10/noi-doar-constatamserios.html

Narcis spunea...

@Madleene: multumesc sincer pentru ca ai vrut sa faci parte din aceasta campanie impotriva violentei. Sper sa o faca cat mai multe persoane.

Madleene spunea...

O campanie ca aceasta merita sustinuta din plin!Conteaza pe mine oricand :)

Eu Gen spunea...

Si eu sunt impotriva violentei in famililie. Din pacate am avut parte de asa ceva in familia mea si nu o sa pot uita niciodata prin ce am trecut.

Narcis spunea...

@Eu Gen: imi pare foarte rau sa aud acest lucru, din pacate nu esti nici primul si nici ultimul. NU pot sa-mi imaginez cum este sa fi traumatizat de acest lucru. Dar pot sa-ti spun ca impreuna putem macar sa vorbim despre acest lucru si sa punem mana pe rana.
Ca si in povestea bunului Samaritean, cand aproapele te raneste, un strain poate oricand sa te mangaie. Dumnezeu ne iubeste pe toti!

Anonim spunea...

Sunt impotriva violentei in familie pentru ca m-am aflat in situatia asta de la o varsta destul de frageda. Sunt rani care, desi se vindeca, nu se uita niciodata. Clipe care trec prin fata ochilor zeci de ani mai tarziu, cu exact toate amanuntele. Sunt, intr-adevar, momente marcante.

Pe de alta parte, politistii n-au nicio vina in ecuatie. Sunt doar subalterni. Au sarcinile destul de clar stabilite. Daca e politist constatator, nu are voie sa aresteze. E ca si cum ai spune ca asistenta care e intr-o operatie si-i da medicului instrumentele necesare la mana, sa se apuce ea sa faca treaba lui. Deci nu merge.

Chestia este ca politistii, in calitate de membrii ai unui minister (al administratiei si internelor), sunt subordonati guvernului. Abia de acolo se pot schimba lucrurile. Abia de la guvern se pot modifica anumite chestii atat de necesare. Dar cand vreodata crezi ca un copil rasfatat ajuns in functie mare va tine cont de violenta in familie. El nu stie ce inseamna asta si va trata problema "in trecere", de ochii lumii.
E pacat ce se intampla.

Daca intr-adevar se doreste arestarea barbatului, plangerea trebuie sa fie adresata la Protectia Copilului (DGASPC - directia generala de asistenta sociala si protectia copilului). Aceasta institutie lucreaza in parteneriat cu forte de ordine (pentru interventii precum este si agresiunea).

Narcis spunea...

@Anonim: sincer iti spun imi pare rau pentru experienta pe care ai trait-o si numai tu si alte persoane care au mai avut parte de acelasi "tratament" stiti cum este. Au facut plangere la politie mai multe nu stiu sa-ti spun.
Dar eu spun ca trebuie sa fie modificata legislatia in vigoare privind violenta, asta este cel mai bun lucru care se poate face.

Anonim spunea...

@Narcis
Intr-adevar. Dar de legislatie tot barbatii aia cu burti si cefe late se ocupa. Cu cat urasc politica mai mult, cu atat imi dau seama ca de ea depindem.

Narcis spunea...

@Anonim: stiu asta este, se ocupa intai de burta si de ceafa lor si sa-si umple buzunarele, daia nu ma bag eu in namolitica trebuie sa intri in c....t pana-n gat..

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live