luni, 3 iunie 2013

Yahoo iti scaneaza emailul de astazi!

Am citit si eu pe internet despre modificarea care incepe sa fie aplicata de astazi de catre cei de la Yahoo. O sa primim noi clauze pe care teoretic trebuie sa le acceptam, acordul cel mai important fiind cel pentru scanarea tuturor emailurilor din adresele de yahoo.com.
Yahoo Mail

Mie imi vine foarte greu sa cred stirea asta si mi se cam pare o aberatie. Cei de la Yahoo daca este corecta informatia, au motivat scanarea ca fiind o campanie de marketing pentru viitoarele oferte pe care le primesti de la diferite companii.
Este foarte putin probabil chiar daca ar fi adevarat sa fie un succes aceasta implementare. Eu cel putin pe email nu vorbesc ce pasta de dinti prefer, ce chiloti, ce laptop etc. Adica in concluzie nu ii ajut cu mai nimic. Dar mai exista si problema confidentialitatii emailurilor, pe email pot sa solicit detalii legate de conturile mele din banca :).
Adica oricine se pricepe la calculatoare poate ulterior sa le ia datele celor de la Yahoo. Nu cred ca ar fi vorba si de Romania cu aceasta modificare.
Deja pe emial primesc zilnic in jur de 30-40 de oferte de promovare de la firme de turism, reduceri, cosmetice, mancare, etc.
De ce as vrea eu sau oricine altcineva sa mai primesc inca 30-40 astfel de oferte ? Nu vad logica modificarii, doar daca nu este o indexare mascata a corespondentei.
Stim deja ca sunt urmarite si conturile de Facebook, dar acolo este putin probabil sa publici informatii confidentiale cum ai de exemplu in email.

In concluzie este o mare aberatie si o ilegalitate (daca este adevarat)!

3 comentarii :

dragonathus spunea...

salutare, este cat se poate de adevarat. iar treaba asta este inceputa cu mult timp in urma nu de acum ci de la aparitia versiunii 11 de messenger. ceea ce pe langa scanatul mailurilor si a mesajelor de pe messenger, ei mai scaneaza si retelistica de la calculator adica iti poate detecta conexiunile reale dar si pe cele cunoscute ca VPN retele private. acum fie ne convine, fie acceptam - din doua una, adica numai un singur rezultat: le dansam in struna.

PS: pe mine nu ma deranjeaza caci nu am informatii asa de pretioase in mailuri si in pc, si ca sa stie toata lumea pe internet nu prea exista confidentialitate atata timp cat exista "background doors". chiar daca ti se spune ca este confidential se pare ca nu este chiar asa.

ideea e simpla: se vrea si control asupra internetului, caci de manipulare si urmarire in lumea reala suntem satui, pe internet insa mai avem sange in noi sa spunem lucrurilor pe nume ascunsi in spatele unor butoane.

peter spunea...

Nu prea mi se pare corect ce fac ei... dar nu avem cum sa ne punem cu cei de la Yahoo...Mai au putin si intra si in calculatorul tau sa vada ce ai descarcat, ce ai facut recent...

Narcis spunea...

@peter: pentru a fi cat mai sigur ca nu ai stocate si urmarite datele, stergi mereu istoricul search-ului si vizualizarilor tale.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live