sâmbătă, 25 august 2012

Ce au pus astia in mancare?

Mancare Libaneza
Am avut neplacerea ieri sa mananc asa ceva, doamne. Cu ocazia zilei unui coleg, am vrut initial sa mergem la un restaurant cu mancare traditionala, din pacate pentru mine era in concediu. 
Specific ca am oroare de alte tipuri de mancare, imi place sa mananc autentic, sarmale, mazare, fasole cu ciolan si ceapa ca un taran autentic ce sunt.
Nu am vrut sa merg initial, dar cum am ramas singurul care nu se ducea, nu vroiam sa fiu eu ala care sa sparga  gasca. Am plecat, nu o sa spun numele restaurantului pentru ca nu ii fac antireclama, dar mie nu mi-a placut mancarea aia.
Am ajuns era deja rezervare facuta, un loc micut retras, dar foarte aglomerat. M-am asezat si eu in capul mesei ca nasu si iau meniul, cand il deschid mi-a picat fata, am crezut ca am nevoie de legenda ca la harti. L-am intors pe toate partile tot nu intelegeam nimic, ce dracu mancaruri se presupune ca se gasesc in restaurantul ala. Imi era si rusine sa-i intreb pe ei pentru ca stiau exact ce sa-si comande, au mai fost.
Vine chelnerita si aduce in jur de 5 platouri mari comandate de sarbatorit, numai cu sosuri si 6 cosulete de lipie. 
Astia uau in sfarsit ce bun ce nu stiu ce, eu fumam, ei s-au apucat sa manance cu o pofta de zici ca era sfarsitul lumii. Mie imi era foarte foame vreo 5 mate erau deja in revolutie, gata sa-si declare independenta. 
Termin si eu de fumat, iau o lipie imi intind pe ea tot felul de sosuri de acolo, imi fac rugaciunea si imbuc.
Cea mai mare greseala :(, in secunda doi m-au taiat toate caldurile, ochii mi s-au impaienjenit, neuronul cred ca deja isi pregatea funia si sapunul. 
Imi vine in minte o aroma cunoascuta, de sosete purtate intr-o zi de vara cu peste 40% afara. Ma gandesc repede ce pot sa fac sa salvez situatia, mie unul imi venea sa pun totul in servetel dar langa mine era seful meu care tot drumul a spus cat de buna este mancarea de acolo. El se intoarce la mine si ma intreaba daca este ok mancarea. Da este super, are un gust de ..... ceva cu totul diferit.
Si 3,2,1 inghit, v-am spus ca mi-am pus ca neam prostu o lipie intreaga? Ce credeti ca am facut mai departe?
Cine a ghicit, am mancat-o pe toata sa nu ma fac de ras. A fost oribila, bleah ca imi vine rau si acum cand imi aduc aminte.
Las rusinea si intreb ce exista acolo cu carne deja nu mai puteam de foame. Ma uit pe pozele din meniu si vad ceva ce pare friptura vine tipa si ii arat chelneritei ce vreau. Intre timp imi comand o cafea, aici din nou m-au taiat caldurile. Ma intreaba de care vreau, eu zic lunga, pai da de care avem mai multe feluri arabeasca, libaneza etc. 
Incep de curiozitate sa intreb care este diferenta, difera ce punem in ea arome, boame de nu stiu ce dracu.WTF? 
Ma gandeam deja ce urmeaza sa mai patesc si la cafea. Pana la urma imi spune un coleg sa iau lavazza daca vreau, am simtit o bucurie imensa doamne un nume care imi suna cunoscut.
Am spus ca am comandat gratar, trec 15 min si nu mi-a venit nici gratarul nici cafeaua. Ii fac semn domnisoarei si imi aduce cafeaua. 
Mai trec 30 de min se termina si cafeaua si gratarul ala nu-si mai facea aparitia sub nasul meu care deja era imbibat cu tot felul de mirosuri numai de carne nu.
Ma duc sa-mi caut gratarul o intreb pe chelnerita si mi-a spus ca se face, o intreb daca acum alearga gaina aia se uita la mine si se intoarce.
Dupa alte 15 min vine friptura, o bucatica mica si plapanda de pui 10-12 cartofi si niste morcov ras cu varza plus un sos intre ele. 
Cand sa infig cutitul cu pofta in carne se aude o voce, " gata mergem"? Cu toti plamani imi exprim dorinta sa pot sa manac si eu bucatica aia mica de friptura care acum parea ceva deja de genul gaina cu ouale de aur. 
Se face liniste la masa si in sfarsit mananc si eu.

In viata mea nu mai merg la asa ceva. Voi aveti experiente dastea culinare? Ati mancat ceva ce nu va placea numai sa nu va faceti de ras?

8 comentarii :

Mr.Blu3[;x] spunea...

Imi pare rau de tine ! Io cand merg la restaurant comand cartofi prajiti / piept de pui sau simplu o pizza ( doar quatro stagioni ) =]]

Narcis spunea...

@Mr.Blu3[;x]: da eu prefer sa nu ma duc, nu am avut ce sa fac am fost intr-un fel obligat de situatie.
Si acum ca tot ai adus aminte de Quatro stagionii, am comandat intr-o iarna la Busteni cu nevasta mea, cand a ajuns era plina de ulei cate jumatate de carnat pe ele.
Nevasta mea a mancat-o in restaurant si le-a lasat-o la usa cand am plecat :) .
V-ati prins ??

vienela spunea...

Eu incerc mereu feluri noi, sunt de o curiozitate iesita din comun in privinta asta. :))
Mi s-a intamplat sa nu imi placa anumite mancaruri, dar nu mi-a fost rusine sa recunosc. :-P

Pishky spunea...

eu n-am mancat niciodata ceva ce nu mi-a placut.. daca vad ceva care nu imi place cum arata.. poate sa fie foarte gustos.. nu mananc! Acum na... mie imi plac ciudateniile sosurile mancarurile exotice.. gen friptura cu dulceata :-? ! EU asa ceva as manca.. dar daca as gusta ceva si nu mi-ar placea.. m-as scuza ca nu pot sa mananc ca am mancat.. ma simt plina/ balonata! N-as manca nicodata ceva de rusinea cuiva!
De fapt, mie nu imi e rusine sa ma exprim.. daca am ceva de spus SPUN.. asta e.. nu-mi place si gata.. gusturile nu se discuta!

Narcis spunea...

@vienela: sa-mi spui si cand o sa laude seful mancarea si tu sa spui sefu ce vorbesti ca este oribila si el mananca cu pofta :)

Narcis spunea...

@Pishky: data viitoare nu o sa mai mananc spun ca nu mi place am invatat lectia.

Este bine ca incercati si alte chestii si mixuri de mancaruri :)

vienela spunea...

Este sef la birou, nu pe stomacul sau ficatul meu. ;)
Sper ca nu iti citeste blogul. :))
Nu pot comenta la tine, ma enervez rau cu masurile astea de siguranta. Nu sunt robot, asta este clar. Scoate bazaconia aia, sa putem comenta.

Narcis spunea...

@vienela: este super ok seful meu daca nu era ii spuneam din start ca nu mi place mancarea, dar este de nota 20.
Referitor la metoda de comentarii o las asa pentru ca isi tot pune lumea reclame la termopane si nu mai stiu ce dumnezeu pe aici si nu vreau sa ma trezesc cu cine stie ce virusi sau dastea.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live