vineri, 24 august 2012

Mascaricii de controlori RATB!

Controlorii RATB


Am plecat aseara de la birou pe la 17:20 sa merg acasa ca tot omul. In statie era tramvaiul 41 si am vrut sa ma urc in el. Nu apuc sa pun piciorul pe a doua treapta ca vad o mana pe mine cum imi blocheaza accesul in tramvai, m-am si speriat. Se aude o voce grava " biletul la control", ridic privirea ma uit, era un mascarici de controlor.

Dialog (circ):

Eu:  Nici macar nu am apucat sa ma urc in tramvai cum biletul la control?
Mascariciul: Da nu ma intereseaza, vreau sa vad biletul.
Eu: Domnule, poate nu m-ai inteles bine, eu nici macar nu am ajuns la aparat efectiv.
Mascariciul: Astea sunt regulile, tramvaiul este al nostru daca nu-ti convine coboara.
Eu: Cum adica tramvaiul este al vostru?
Mascariciul: Da!
Eu: Atunci daca este tramvaiul vostru, poate puneti dracu niste aer conditionat in el sa nu mai ajung la destinatie de parca am fost la sauna. Stiti sa cereti o caruta de bani pe abonamente, dar conditii de calatorie sufletul. (Ii dau cardul mascariciului, deja se uita lumea ca la circ)
Mascariciul: Da este ok.
Eu: Nu mai spune, verifica de doua ori sa fi sigur.

Si acum sa va spun niste conditii de acesti mascarici. 
Unu la mana homosapiensul de fata nici macar nu s-a legitimat, sa se mai duca dracu la instructaj ca nu lucreaza la porcine si ovine lucreaza cu oamenii, care se intampla sa mai vina si obositi de la munca, nu isi cara burtoaiele toata ziua din ratb in ratb.
Doi tramvaiul nu era in miscare, nici macar nu eram oblicat sa-i arat cardul de calatorie care apropo il am mereu in regula, tocmai sa nu am treaba cu astfel de exemplare ca cel de fata.
Trei sub nicio forma nu pui mana pe mine, pentru ca urmeaza sa-mi validez calatoria in gatul tau.
Patru cu siguranta nu este tramvaiul tau ca nu ti l-a lasat mata mostenire, el se numeste transport public in comun. Iti suna cunoscut mascariciule?
Asta se intampla cand domnii de la RATB se plang ca trebuie sa scumpeasca abonamentele, biletele etc, dar ei angajeaza numai mascarici dintre care 90% sunt foarte bruneti si cu siguranta nu sunt mexicani, sau poate sunt dar din Ferentari.

Mascaricii trec pe langa boschetari, cersetori, vanzatori ambulanti in tramvai si vine si te intreaba tot pe tine daca ai bilet. Este ceva normal lucrul asta? 
Mascaricii sunt angajati ai Primariei Generale  Bucuresti, nu au statut de patroni ci de angajati. 

Promit daca il mai vad pe acest mascarici, sa ma duc sa vad cum il cheama si sa fac update la articol cu numele lui.


Update: vedeti ce rapid am fost pentru voi :).

Si 3,2,1, mascariciul

Mascariciul


Pe domnul mascarici il cheama N. Cornel. 

20 comentarii :

Pishky spunea...

e plina lumea de dobitoci..n-au pic de respect... ca pana la urma ei traiesc din banii nostrii, iar tramvaiul este al statului.. deci implicit al celor care circula cu el.. al celor care platesc biletele, taxele si impozitele.. dar e lumea prea proasta sa inteleaga asta .. :)
Eu una.. m-as fi dus cu respectivul la seful lui.. de curiozitate... daca asa scrie in contractul lui ca trebuie sa se poarte.. daca astea ii sunt normele de munca :)

Narcis spunea...

@Pishky: se pare ca el nu stie ce este fisa "prostului" (postului), nu a citit o niciodata si nu stie despre ce este vorba in ea. O fi carte de colorat?
Dar asta se intampla ii dai o legitimatie si uite asa taranul este boier.

Unu mi a spus odata ca el este inspector :) si l am intrebat si eu la ce ?

Alexandra spunea...

In Constanta avem numai controloare, poate doar 2 barbati am vazut, si asta foarte rar. Si sunt intepate rau. Plus ca la fel, trec pe langa tigani, cersetori, si in general pe langa oricine le intimideaza in vreun fel. Dar cand gasesc pe cineva fara bilet nu mai au treaba cu restul autobuzului si il baricadeaza pe respectivul, eventual iti mai bat si un apropo sa le bagi ceva in buzunar daca vrei sa scapi usor.

Narcis spunea...

@Mitz: sa ti spun am patit-o si eu in Constanta ma duceam la nevasta mea cand era ea acum multi ani la facultate eu de la bucuresti.
Si m-a prins exact la gara cand sa cobor si am vorbit in greaca stiam o rugaciune si o repetam mereu pe aia :).

Si m-au lasat in pace citez: " al dracu, nu ne intelegem cu asta sa ne dea nimic" hahaha

Pishky spunea...

Exact cum mi-l imaginam...

Narcis spunea...

@Pishky: adica brunet nu ??

Lavinnia spunea...

Sa dea naiba-n el de mascarici. Nu am patit asa ceva niciodata, dar in schimb, am fost luata la suturi de un "mascarici" ca mi-a expirat biletul (care este de 60 de min), cu 5 min... si m-am rastit la el spunandu-i ca nu sunt eu de vina ca stau dupa tramvai 20 de minute, si-mi trece timpul de pe bilet.

Narcis spunea...

@Lavinnia: unde este chestia asta cu biletul cu timp ?? Ce mai invatam si noi :)

Lavinnia spunea...

La mine in Arad. Este o prostie de aparat de bilete, cumperi 1 bilet care este valabil o ora.

Narcis spunea...

@Lavinnia: hahahaha cea mai mare baliverna pe care am putut sa o aud recent. Cum adica este valabil biletul o ora? Dar poate ca mi se face foame, am nevoie si eu ca omul de niste lucruri dastea fiziologice. A m-as duce la toaleta, dar mai bine fac pe mine pentru ca imi expira biletul.
Deci asta este ultra-mega penala :)

Te sfatuiesc sa faci un articol cu chestia asta.

Lavinnia spunea...

Pentru mine e ok daca merg 3 statii sa platesc o factura si sa vin inapoi, ma incadrez in acea ora si nu mai fac 2 bilete. Cam asta ar fi ideea.

Narcis spunea...

@Lavinnia: nu te contrazic, dar vorbeam la modul general de sistemul respectiv. De conceptul in sine de bilet cu timp limitat, asta mi se pare mie hilar.

Lavinnia spunea...

Daaa !!! Sa vezi ce amuzant e cand vrei sa iti iei bilet de la imputitul ala de aparat si nu accepta 1 leu pentru ca e plin de ei, si accepta doar maruntis, sa vezi ce pumni imi vine sa dai la aparat, sa vezi de cate ori e defect si te ridica controlorii in picioare si-ti zice "nu raspundem de aparatul de bilete".

Lavinnia spunea...

Cat despre widgetul cu comentarii recente, personal, mi-e mai usor sa urmaresc daca ai mai raspuns la comentariile mele, sau oricine altcineva.

Narcis spunea...

@Lavinnia: dar cine trebuie sa raspunda de aparate daca nu ei ? Hello Romania :).

Uite exact de widgetul cu comentarii ma uitam sa adaug comentariile recente dar nu mi dau seama de unde pot sa activez asta :(

Lavinnia spunea...

Ai reusit ! Ma bucur si multumesc!

Anonim spunea...

se pare ca la toate reclamatiile referitoare la controlori falsi, RATB sustine ca erau de fapt intimpul serviciului..
take that!

Narcis spunea...

@Anonim: ai dreptate exista linii stabilite pentru fiecare controlor. Adica ei au o foaie de parcurs pe care o iau la zi la saptamana nu stiu cu ce rute au voie sa verifice, atentie nu altele. Adica eu daca verific linia 335 nu pot sa ma duc sa verific si linia 41 chiar daca este prins cineva fara bilet, nu are voie sa-i dea amenda. Cine credeti ca respecta chestia asta?

Mai mult imi spune unul odata sa-i arat biletul sau abonamentul de la RATB, dar nu se prezinta nu arata legitimatia nu nimic. Si il intreb si eu in calitate de ce sa-i arat adica ce este el, ce reprezinta? Si imi spune: "Eu sunt inspector", era sa lesin :) de ras. Il intreb eu :"unde esti inspector, ca la mine nu esti sigur. O zi buna" :)))

Anonim spunea...

Am vazut o faza tare............un grup de snapani de controlori tineri....sau napustit pe o femeie in tramvaiul 23...........nu avea calatorie compostata asa sustineau ei.....femeia nu avea bani.......si ce crede-ti............am vazut ca au cazut la pace cu trei bonuri de masa..............pacat ca nu am filmat........

Narcis spunea...

Cred normal, nu este primul caz pe care il aud de genul. Eu unul am mai spus si o repet nu le vad rostul din "inspectori" asa le place sa se numeasca i as trimite direct la sapa :). Am sugerat printr o sesizare la RATB ca in loc sa i tina pe aia angajati degeaba mai bine sa investeasca banii din salariile lor in mijloacele de transport... vesnica problema vara mori in RATB pentru ca nu este aer conditionat sau daca este si ala este defect. Apoi eu merg cu 41 ala cred ca este facut de cand a preluat ceasca puterea cand mergi cu el nu stii daca mai ajungi intreg la destinatie scartaie din toate cele...

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live