joi, 30 august 2012

Sarea Iodata contine cianuri!

Sare Iodata

Am vazut aseara la stiri un reportaj foarte interesant. S-a descoperit ca sarea noastra cea de toate zilele, ma refer la cea iodata normal, contine compusi de cianura.
Sarea iodata a fost impusa de UE din 2004, si de atunci tot romanul o are pe masa. Iodul este un compus chimic care ajuta la imunitatea organizmului in conditiile in care este consumat in cantitati moderate. E aici este toata chestia tare nimeni nu stie cat iod consumam in realitate, institutul care face astfel de verificari a declarat ca nu are banii necesari pentru o astfel de verificare. 
In urma cu putin timp la sarea iodata s-au mai adaugat inca doi compusi chimici, se pare ca unul din ei in contact cu caldura se transforma in compusi de cianura. 
Noi in Romania avem mine de sare intregi pentru inca 400 de ani de acum inainte si astia isi bat joc de noi. Sarea noastra extrasa se duce la export, se pare ca pentru noi nu este buna, dar pentru alte tari da. Cum vine asta?
Noi exportam, dar in realitate cumparam (importam) acelasi tip de sare la un pret de zece ori mai mare fata de cea care o vindem noi. Tare nu? Bine acum nu zic ca este posibil, daca sunt baietii destepti la mijloc sa cumparam tot sarea noastra dar la un pret de zece ori mai mare. 
Pe scurt suntem otraviti incet si sigur :).

Voi ce parere aveti de idea asta grozava, sa vinzi pe nimic si sa cumperi la un pret de zece ori mai mare acelasi produs?

15 comentarii :

Pishky spunea...

pai doar.. de ce ar trebui sa mai prindem o pensie?

Narcis spunea...

@Pishky: si asta cu pensia cu privata este tot o inventie a baietilor destepti iti dai seama au introdus asta si au ridicat limita de pensionare, special ca probabilitatea celor care mai apuca sa se pensioneze sa fie cat mai mica :). Si cu banii care nu i mai ridica nimeni ce se intampla ?? :)

Raoul spunea...

Pai asta se vrea.De asta suntem in Uniune. Pentru ei suntem o vaca de muls, un pasalac, sclavi platitori de triburi.Pentru ce sa tot traim atat?

Narcis spunea...

@Raoul: nu stiu daca iti mai aduci aminte dar Bill Gates a propus acum ceva timp o eutanasiere in masa a populatiei prin vaccinare. Scopul era de a salva resursele planetei care sunt pe cale de disparitie.

In legatura cu comparatia ta cu vaca :) Germanii au o vorba mulge vaca cat inca mai traieste, ceva de genul asta suntem si noi.

Raoul spunea...

Si cred ca cineva l-a luat in serios pe Bill Gates. Am tot citit pe net ca au dat o directiva de la UE sa introduca obligator in paine spori cancerigeni.In ritmul in care ne otravesc astia, in scurt timp cand or sa vina la muls, o sa mulga praf.:)

Narcis spunea...

@Raoul: Clar este ca suntem prea multi si au mai ramas prea putine resurse :). Acum o sa inceapa lumea foarte curand dupa parerea mea sa se roage pentru al treilea Razboi Mondial unde sa moara milioane de oameni.
Automat cu varianta eutanasierii in masa nu cred ca este cineva nebun sa o aplice si sa spuna la toata lumea. Dar cum spui si tu si cum am relatat si eu in articol sunt alte metode subtile prin care sa-si atinga scopul.

vienela spunea...

Nu asa se intampla cu toate produsele de pe piata noastra?

Narcis spunea...

@vienela: asta spunem si noi asta se intampla cu absolut tot inclusiv cu gaina din curtea lu mamaia sa nu o mai mancam pentru ca este stresata si nu stiu ce se intampla cu tine :). Ce sa mai o sa ajungem sa mancam iarba de pe strada dar stai ca si aia poate este tratata :).

Frumoasa Verde spunea...

Am citit toate comentariile si sunt de acord cu voi toti deci nu are rost sa comentez in acelasi fel. :)

Pot face o recomandare: cumparati sare gema (sare pentru muraturi) de la taranii din pietele noastre (cat o sa mai reziste si astea). Eu o rasnesc ca sa o fac mai fina si o folosesc ca atare.

Narcis spunea...

@Ariel-Paul Truță: imi pare bine ca mi-ai gasit blogul, dar intrebare cu ce o rasnesti? Cu rasnita daia pentru boabe de cafea? Doamne nu am mai vazut una daia de 8-9 ani ma refer clasica nu ce apar acum tot felul de porcarii.

Frumoasa Verde spunea...

@Narcis: Da, am rasnita de cafea Bosch cumparata acum 1 an dintr-un magazin Domo. Cred ca mai exista pe undeva pentru ca este un instrument destul de util intr-o gospodarie.

http://www.domo.ro/Electrocasnice_mici/Preparare_cafea,_ceai/Rasnite_de_cafea

Frumoasa Verde spunea...

Nu e nevoie sa publici comentariul asta, am uitat sa-ti spun cum am ajuns pe blogul tau. Sunt si eu inscris pe toateblogurile.ro si ma intereseaza subiectele despre sanatate. Cunosc de cativa ani problema sarii din comert, a iodului impus de lege dar care nu ne este necesar si multe altele.

Am si un articol foarte bun pe blogul meu despre sare: http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/03/sarea-diamantul-ascuns.html

Sanatate si numai bine!

Narcis spunea...

@Ariel-Paul Truță: lasa asa sa te indexeze cat mai bine google :)

Frumoasa Verde spunea...

@Narcis: Multumesc :) N-am vrut sa spuna carcotasii ca incerc sa-mi fac reclama prin comentariile altora. :P

Pastram legatura, mult succes cu blogul!

Narcis spunea...

@Ariel-Paul Truță: si chiar daca era asa, este blogul meu si pot sa fac reclama cui vreau eu. Oricand treci pe la mine si mai vorbim.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live