marți, 16 aprilie 2013

Genial de prost!

Nu credeam sincer ca o sa pot vreodata sa asociez aceste doua cuvinte, dar a venit si momentul cand cineva m-a contrazis. Stiu ca din prost nu poti sa ajungi un geniu, dar din geniu sa ajungi un prost se pare ca se poate.

Geniu in retragere
Am citit acum cateva zile o stire despre hacarul din Dragasani daca nu ma insel care a dat mai multe tepe prin furt informatic, ma pana aici nu ma mai mira nimic, dar ce m-a mirtat a fost povestea din spate.
Tipul nu iesea cu nimic din comun si s-a hotarat sa invete singur de la 0 informatica si cum sa faca inselatoriile pe internet.
Si invata, invata, invata, intr-o zi ii contacteaza pe cei de la eBay suport si spune ca este unul dintre angajati dar si-a uitat userul si parola si nu se mai poate loga in baza de date. Ma sincer nu stiu ce a putut asta sa minta, ca i-au dat astia in 10 min un user si o parola. Bine acum si eu zic ca sunt super prosti sa faca treaba asta fara sa-si verifice la securitate daca este sau nu angajat acolo.
Urmarea, se apuca romanul nostru si concediaza 20.000 de mii de angajati eBay :). Trimite un email acestor persoane prin care sunt anuntati ca sunt concediati si daca vor scrisoare de recomandare sa intre pe un anumit link. Link unde le-a stocat datele angajatilor user si parole, de unde mai apoi le ia datele clientilor pe care ii trimite catre o pagina clona (cu produse fictive), pagina arata exact ca cea de la eBay, diferenta este ca se inregistrau corect platile, dar nu se vindea practic nimic.
A reusit prin chestia asta imediat sa aduca un prejudiciu de 3 mil de dolari.
In colaborare si cu alte "genii" a reusit sa pacaleasca si o banca in Italia unde a reusit sa faca o paguba de 700.000 de euro.

Stiti ce a facut cu banii ? Izolatia in interiorul apartamentului cu 3 mil si ceva de dolari.... Intrebat de politie de ce a facut lucrul asta, el a recunoscut sincer ca este indragostit si a vrut sa cucereasca o fata. WTF cum spunea tataia Dumnezeu sa-l ierte, eu cand vroiam sa cuceresc o fata o duceam la un cico la cofetarie etc, nu cred ca se punea problema sa fur atatia bani.

Stau si ma intreb la cat la dus pe el capul sa invete sa faca lucrurile astea de la 0, nu era mult mai bine sa faca altceva cu ce a invatat ?

Sa vizionam si un posibil moment cu el cand a fost prins si ce reactia de sinceritate a avut.


2 comentarii :

Reparatii Laptop spunea...

Deci asta este originalul dupa care s-au luat ce de la Mondenii show.

Lavinnia spunea...

Haha, dupa asta se iau si colegii mei stiam cum nu stiam, stiam!

Incredibil cat de relaxat e. Ce chestie sa ajungi sa faci asemenea lucruri. Nevoia ne impinge la multe :D

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live