vineri, 5 aprilie 2013

Au retrocedat Parcul Titan alias IOR!

Da, cam asta este mesajul pe care poti sa-l citesti clar pe cateva panouri plasate in parc. Zona retrocedata si privata, nu intelegi daca mai ai voie sa calci pe acolo sau doar sa te uiti. Si m-am apucat de sapaturi sa vad care-i treaba.
Zona Retrocedata parcul Titan

Asa cum spuneam am inceput sa sap pe google, sa inteleg si eu cine si de ce  da bucatica asta mica de verdeata pe care o mai avem si noi in Bucuresti.
Si am gasit diferite pareri de la injuraturi pentru Basescu, Negoita fostul primar, Negoita actualul primar, Sorin Oprescu... si tot asa.
Ca sa aflu intr-un final intr-o scrisoare oficiala trimisa de primaria sectorului 3 ca a fost semnat actul de primarul general din 2005, adica de domnul Adrian Videanu :).
Si nu este dat tot parcul doar 12 hectare au fost retrocedate, din total de 48 ale parcului, deci un sfert. Culmea este ca in partea retrocedata de afla si jumatate de hectar unde este Biserica din parc sunt curios daca darama lacasul de cult (nu ca m-ar mira).
Am vazut diferite pareri cum ca ar fi vinovati cetatenii din Sectoarele 2 si 3. Desi nu inteleg ce legatura ar avea daca faceau un studiu si vedeau ca a fost semnat actul de primarul general din 2005, nu de un primar de sector.
Tot ce pot sa presupun este ca foarte curand o sa respiram moloz pe acolo. Dar eu sunt curios ce o sa construiasca pentru ca teoretic undeva pe mijloc este exact metroul si deasupra metroului cel putin teoretic, nu ai voie sa ridici cladiri pentru ca risti sa ajungi la subsol.
Oricum pana se face fetita sa pot sa o plimb si eu prin parc nu o sa mai existe parcul. Si daca merge cu parcul asta o sa mearga si cu alte parcuri pentru ca o sa existe precedent.

Voi ce parere aveti referitor la retrocedarea asta?

15 comentarii :

Alex Baran spunea...

Mi se pare o mare porcarie situatia. Stiu foarte bine parcul Titan si imi pare rau ca l-au retrocedat. Nu o sa desfiinteze zona aia de parc, stai linistit. N-au cum sa construiasca si motivele le-ai spus chiar tu - "deasupra metroului cel putin teoretic, nu ai voie sa ridici cladiri pentru ca risti sa ajungi la subsol"

Pishky spunea...

cum naiba să retrocedeze zone din parc?
wtf!!!

Narcis spunea...

@Alex: teoretic puteau sa rezolve si altfel chiar daca decizia a fost semnata. Se putea da teren in alta parte a capitalei sau valorificarea in bani si esalonati pe transe. Dar cand sunt anumite interese la mijloc, nici Dumnezeu nu se mai poate opune. Ce sa le faci sa le spui RUSINE? Nu stiu ei ce este aia, probabil ca nici in dex sa o cauta nu stiu pentru ca sunt ocupati sa-si numele banii luati din spagi.

Narcis spunea...

@Pishky: Ma stii pe mine ca vorbesc prostii ? Asa este din pacate asta este realitatea crunta pe care trebuie sa o suportam.

Fzones spunea...

La noi ca la nimeni. Astia nu se mai satura de atata furat!

Pishky spunea...

@Narcis: Păi tocmai de aceea am zis.. că știu că nu vorbești prostii.. dar asta e chiar culmea.. doamne câtă PROSTIE!!!!

Anonim spunea...

Din cate am inteles eu ca terenul acela era al unei babe si vroia sa faca un complex imobiliar si incepea sa faca lucrari si Adrian Videanu primar general la vremea aia a confiscat terenul babei pentru ca era ilegal si acum de cand nu mai este primar a luat terenul inapoi si scrie ca e proprietate privata Adrian Videanu dar degeaba ca nu are ce sa faca pe terenul ala.

dragonathus spunea...

Eu nu mai zic nimic, decat ca MARE PACAT pentru noi cetatenii care ne mai bucuram de acest coltisor al naturii... dar mafia este in floare, mafie si iar mafie pretutindeni cat vezi cu ochii. Rusine, ce sa mai, manevrele sunt facute in acte, lasa ca au mai vrut ei sa faca nu stiu ce mare mall acolo, acu vor locuinte? may sa fie... taman aici in parc sa faca .... dar sa faca niste locuri de munca si locuintele astea mai la periferie unde este teren viran cu nemiluita nu se poate domne?

IN CURAND NE VOR FURA SI AERUL PE CARE IL RESPIRAM ca sa le dam bani pe el.... hai Romania, uneste-te si rezolva situatia asta... daca chiar vrei sa faci ceva, daca nu stai cum ai stat si in februarie 2012 sa te uiti la TV cand alti isi cereau drepturile.

Bafta cam atat am avut de spus.

O marca DnAs PRODUCTION de la Blogul lui DragonAthus

Narcis spunea...

@Dragos: Cand am trecut astazi de dimineata pe acolo am vazut mesaje lasate pe pancardele respective cu text de genul:"Noi vrem parc nu beton". Si eu vreau acelasi lucru dar nu depinde de noi daca sunt alte interese la mijloc.

rca online spunea...

Probabil vor sa construiasca cum a facut Piedone in Parcul Lumea Copiilor,ca altceva nu pot construi in acel loc.

Anonim spunea...

trebuie sa protestam, nu sa stam pasivi si sa privim cum mai apar niste bloculete

Narcis spunea...

Eu cred ca o sa faca ori cladire de birouri, ori daca nu un mall ceva. Si sa protestezi impotriva cui? Orice varianta ar fi ca si solutie, terenul tot ramane la actualul proprietar.

Anonim spunea...

o tara pe care toata lumea o vinde pentru spagi,comisioane . pacat de ea. HOTILOR

Mircea Ordean spunea...

E frumos că vpr parc și nu beton, dar vreos ecundă le0o trece prin cap acelor copii mari că acolo e proprietatea cuiva? Si că, așa cum vor să le fie respectată lor proprietatea - apartament, mașină și ce-o mai avea - corect este să fie respectată și a acelei doamne Cocoru?

Mircea Ordean spunea...

Părerea mea.
http://mirceaordean.blogspot.ro/2013/05/social-de-ale-roastre-rrromanesti.html

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live