marți, 9 aprilie 2013

The Borgias Season 3

Nu stiu cati sunteti fanii seriei, dar mie imi place enorm! Am terminat de vazut sezonul 2 saptamana trecuta 10 episoade in 2 seri dupa scarbici. Este genial, imbina istoria, suspansul, actiunea, itriga cam tot ce trebuie sa fie intr-un serial de calitate.
The Borgias Season 3

O sa vorbesc putin astazi despre ce urmeaza sa se intample in sezonul 3, dar si despre evenimentele importante din sezonul 2.
In primul rand moartea iminenta a lui Juan, Rodrigo suspecta ca se intampla ceva intre cei doi frati si ii pune sa jure ca nu se ajunge niciodata la fratricid. Juan in momentul in care este ametit de opiu, vorbeste despre presupusul incest dintre Cesare si Lucrezia, care teoretic inca nu s-a intamplat.
Cesare intre juramantul facut tatalui de a nu-si ucide fratele si juramantul facut Lucreziei de a o apara de oricine, alege iubirea si il ucide pe Juan. Bine acum il mai ucide si pentru faptul ca dorea sa conduca el armata Papala si sa ajunga Gonfaloniere in locul lui Juan.
Cesare nu si-a dorit niciodata sa ajunga cardinal, dar Rodrigo l-a crescut mereu asa si i-a dat educatia unui viitor cardinal. Citind prin istorie am aflat ca in realitate Cesare este facut cardinal la varsta de 17 ani, lucru care nu s-a mai intamplat niciodata, un cleric sa ajunga asa de repede cardinal.
O alta piesa importanta in sezonul 2 este cardinalul Guliano Della Rovere, care este otravit cu arsenic de catre Cesare (dar nu cu intenita de a il ucide). Ii cere supunere fostului cardinal si sa nu se mai impotriveasca familiei Borgia.
Della Rovere hotaraste sa se infiltreze in randul Ordinului Dominican si pune la cale un plan diabolic sa-l ucida pe Papa Alexandru (Rodrigo Borgia). Daca stam sa ne gandim nu este o diferenta foarte mare intre Rodigo Borgia si Della Rovere, amandoi folosesc crimele, inselatoriile, intrigile pentru putere. Sa nu uitam ca Della Rovere este cel care aduce armata franceza pe teritoriul Italiei, urmarea fiind jafurile si crimele facute de catre francezi pana la Roma.
Calugarul Savonarola a fost omorat intradevar in Florenta si lucrurile s-au intamplat cum apar si in serial, cu mentiunea ca nu se arata ca fiind Papa Alexadru cel care da ordinul arderii de viu, din arhive reiese ca a fost o revolta "spontana" in care este ars Savonarola.

Despre sezonul 3

Spoiler

In sezonul 3 Lucrezia hotaraste ca nu vrea sa mai fie utilizata ca moneda de schimb dupa bunul plac al familiei si se hotaraste sa adopte politica familie Borgia de intriga, minciuni si tradare. Se casatoreste cu Alfonso de Aragon, nu se stie daca l-a iubit cu adevarat sau avea alte interese in afara de cele ale familiei. In acelasi timp il atrage pe Cesare in relatia incestuasa pe care aceasta si-a dorit-o mereu.
In timpul partidelor de dragoste dintre cei doi frati Lucrezia ii marturiseste lui Cesare: " Doar un Borgia poate sa iubeasca un alt Borgia" (cred ca este tare replica).
Cesare preia comanda armatei papale asa cum si-a dorit mereu, dar in acelasi timp orbit de gelozie incearca sa-l omoare pe sotul Lucreziei tanarul Alfonso, acesta scapa initial, dar ulterior este ucis prin strangulare.
Nu stiu daca cel care incearca sa-l omoare este Micheletto sau chiar Cesare Borgia. Apropo, desi Michelleto spune in sezonul 2 ca el nu doreste sa conduca armata si vrea sa ramana in umbra. Cesare Borgia ii acorda o armata consistenta initial din armata Papala si il face capitan, pentru ca ulterior sa ajunga general in armata lui Cesare din Romagnia.

In sezonul 3 avem si un razboi al asasinilor, respectiv Micheletto de partea lui Cesare si Rufio de partea Caterinei Sforza care a jurat sa se razbune pe toata familia Borgia. In 1500 familia Sforza era foarte puternica si exista un legamant puternic intre verisori, sa se ajute indiferent de situatie si de consecinte. As indrazni sa spun ca daca nu era Papa Alexandru, familia Sforza era mult mai puternica decat Borgia.
Un nou complot pentru asasinarea Papei se pune la cale in special de catre Della Rovere si familia Sforza.
In realitate Lucrezia Borgia a avut foarte multi copiii, dar multi au murit la nastere (se banuieste ca ar fi murit cei pe care ii facea cu fratele ei Cesare, ca pedeapsa de la Dumnezeu).
Cesare primeste un principat din partea tatalui sau Rodrigo, Italia fiind in acel timp organizata pe principate. Organizeaza armata papala si mai primeste si aduce si alte unitati auxiliare 300 de cavaleri si 4000 de infanteristi elvetieni. Dar isi mai aduce si conducatori de seama pe care ii numeste "condottieri", acelasi apelativ pe care il avea si pentru asasinii condusi de Micheletto. Acestia il ajuta sa cucereasca foarte multe cetati si principate din Italia, dar ulterior unii dintre ei fiind uimiti de cruzimea lui Cesare, se hotarasc sa-l omoare. Respectiv "condottieri" fratii Orsini si Vitelli se impotrivesc deciziilor lui Cesare. Acesta ii convoaca intr-o intalnire secrete pentru "reconciliere" pe toti, ii aresteaza si ii omoara.
Cesare a fost in viata reala un conducator de armata foarte bun, dar a depins mult de tatal sau Papa Alexandru pentru mentinerea teritoriilor cucerite. Asa se face ca in anul 1503 cand moare Rodrigo Borgia, noul Papa cere ca Cesare sa fie arestat si intemnitat imediat. Evadeaza si fuge la cumnatul sau Ioan al III lea de Navvara. Ironia sortii face ca el sa moara intr-un asediu asupra cetatii Viana din Spania, in timp ce conduce armata lui Ioan al III lea, formata din 10.000 mii de oameni, dar cetatea era de necucerit.
Desi a fost cardinal si a fost educat sa-si iubeasca aproapele Cesare Borgia a ajuns sa fie un om foarte temut Machiavelli noteaza inscriptia de pe mormantul lui: " Aici sălășluiește într-un petec de pământ cel care a fost temut de către toți, care a ținut pacea și războiul în mâna sa."

Cred ca o sa fie un sezon foarte interesant lansarea este pe data de 14 aprilie 2013, va las si un promo sa vedeti si nu uitati ca va astept cu pareri si comentarii.





0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live