joi, 18 iulie 2019

O oaza de liniste la doi pasi de casa – cum sa iti amenajezi gradina (A)

Cand iei in considerare ideea de amenajare a unei gradini trebuie sa stii ca aceasta activitate nu se sfarseste la finalul unei zile. Amenajarea spatiului verde de care dispui necesita un timp alocat constant in ceea ce priveste intretinerea. Pentru ca acel spatiu sa arate ca un loc de poveste, demersul este unul complex si fie ca vrei sau nu te poti alege cu cunostinte botanice peste noapte, involuntar.
In primul rand, gradinile au un aspect diferit in functie de scopul spre pentru care sunt destinate. Astfel, doamnele se delecteaza dupa zilele de stres cotidian alaturi de culorile vii si mireasma florilor, partea masculina inclina insa spre proiectarea unui foisor, eventual ce deserveste la organizarea unui gratar.




Pentru a optimiza cerintele ambelor tabere, gradina poate fi amenajata pentru a fi utila pentru cele doua categorii. In principiu, doritorii isi pot orienta atentia spre magazine de profil, cu articole de decoratiuni si alte elemente ce completeaza aspectul.
Mai important decat design-ul este partea de intretinere si ingrijire a gradinii. Un punct de reper, magazin  online ce si-a dezvoltat reputatia in acest sens, este https://nuoricum.ro/.

O oaza de liniste in spatele casei

Stresul cotidian isi face simtita prezenta in zilele saptamanii. In week-end se pare ca majoritatea isi doresc sa se relaxeze intr-un loc linistit, alaturi de prieteni, familie sau individual. Daca ai la dispozitie o gradina, crearea unui refugiu de liniste este la indemana.
Daca te pasioneaza florile, atunci este bine sa stii ca dispunerea acestora trebuie sa fie simetric, pentru a nu obosi vizual. Pasionatii de arta si palete cromatice duc amenajarea ghivecelor de flori la un alt nivel, combinand nuantele pentru a se incadra intr-un pastel.
Daca ai optat deja pentru ideea de amenajare florala trebuie sa stii ca fiecare planta prezinta pretentii de umiditate, caldura, particularitati ale solului si alte aspecte ce favorizeaza dezvoltarea armonioasa.
Magazinul Nu Oricum este specializat pe acest profil, in catalog poti regasi diferite tipuri de seminte si informatii despre cum trebuie plantate si ingrijite ulterior. Documentarea este utila in momentul in care doresti sa te ocupi de o gradina, deoarece dupa cum am mai spus, aceasta activitate presupune implicare constanta.
Daca iti lasi imaginatia sa zboare poti crea diferite aranjamente florale, de tipul decorurilor curgatoare ce reflecta un efect vizual inedit.
Fiind un loc de relaxare este importanta amplasarea unei banci sau al unui foisor. Indicat este sa fie pozitionat central, pentru a te bucura de peisaj din orice directie ai privi.

Cum iti ingrijesti gradina?

Punctul comun pentru orice gradina, indiferent de scopul pentru care a fost amenajata, se regaseste in calitatea solului. Solul este baza baza dezvoltarii oricarui tip de plante, prin urmare proprietatile acestuia trebuie sa indeplineasca anumite conditii specifice.
Sursa principala de hrana al plantelor este determinata de calitatea pamantului utilizat rezultat in nivelul humusului. Pentru gradina se recomanda o valoare minima de 3 - 4%.
Diversele plante, mai ales cele din ghiveci, prezinta pretentii aparte, din acest motiv poti sa utilizezi solutii ce influenteaza pH-ul solului. Unele plante precum trandafirii spre exemplu se dezvolta armonios intr-un sol mai acid.

Specialistii de la Nuoricum stau la dispozitie cu sfaturi si produse variate ce ajuta la intretinerea gradinilor si nu numai. Poti sa accesezi pagina principala a site-ului pe https://nuoricum.ro/  pentru detalii specifice. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live