luni, 6 august 2012

RCS-RDS nu respecta contractele cu clientii! - Partea a 2 a

Rcs Rds


Am ramas dator cu continuarea telenovelei numite " client Rcs-Rds". Asa cum am spus si in primul articol (aici), am citit imediat la cafea a doua zi contractul meu cu ei sa vad ce presupune. 
La contidiile de furnizare CATV, am ramas uimit cand am citit, contrar celor spuse de domnisoara pitzipoanca     cand am sunat prima data la ei. Si ma hotarasc sa sun din nou, nemultumit de evolutia primului apel.

Convorbirea: Raspunde un angajat Rds nu i-am retinut numele :) am o problema cu retinutul numelor.

Rcs-Rds: Buna dimineata, cu ce pot sa va ajut!
Eu: Ma identific din nou si ii spun ca este al doilea telefon cu aceasi problema nerezolvata.
Rcs-Rds: Da, am facut modificari in grila de programe si noul pachet costa  doar 7 Ron.
Eu: Dar de ce nu ma anuntati si pe mine inainte ca si client?
Rcs-Rds: Pai nu suntem obligati!
Eu: Sa stiti ca eu nu sunt un fraier si am citit si analizat contractul si conditiile.
Rcs-Rds: Pai scrie in contract, facem modificari cand vrem.
Eu: La punctul 4 din conditii de furnizare CATV scrie mare negru pe alb urmatorul lucru:" Rcs-Rds daca efectueaza modificari in grila de programe, trebuie sa anunte clientii prin mai multe metode: sms, email, ghiseu, telefonic sau inclusiv pe televizor.
Rcs-Rds: (A tacut 5 secunde, probabil s-a blocat, nu mai spunea nimic.)
Eu: Mai sunteti la telefon?
Rcs-Rds:Da
Eu: Pai tocmai am citit un articol din conditiile dumneavoastra de furnizare ce parere aveti?
Rcs-Rds: Pai noi poate am facut informarea dar nu ati vazut dumneavoastra.
Eu: Da? Ok sunt total de acord cu tine, te rog sa-mi demonstrezi metoda prin care am fost informat.
Rcs-Rds: Pai, sa vedeti ..
Eu: Pai asta este ca nu mai vad, voi mi-ati luat canalele abuziv sa fie clar.
Rcs-Rds: Eu, imi cer scuze in numele companiei.
Eu: Dar pe mine nu ma intereseaza scuzele dumneavoastra, vreau canalele inapoi.
Rcs-Rds: Dar stiti ca  nu se poate..
Eu: Bine va rog sa comentati articolul 5 din contractul de furnizare: "Rds se obliga prin orice modificare sa va asigure minimul de canale contractuale"
Rcs-Rds: Da, pai asa este.
Eu: Va rog sa-mi comunicati foarte clar ce inseamna minimul de canale, ma refer ca si numar, unde sunt mentionate in contract si care sunt ele.
Rcs-Rds: (Pauza mareeeeee)
Eu: Va spun eu nu sunt scrise nicaieri, domnilor care ma puneti sa citesc contracte facute dupa ureche.
Rcs-Rds: Imi cer scuze in numele companiei.
Eu: Adica asta inseamna ca voi Rds puteti maine sa ma lasati si cu 20 de canale si sa spuneti ca aveti dreptul la asfel de abuzuri.
Rcs-Rds: Nu va lasam 20 de canale.
Eu: Cine imi garanteaza mie asta la ce faceti voi acolo? Acesta este un contract facut total interpretabil, prin care voi puteti sa faceti orice modificari vreti si noua ne inchideti gura sau cum ?
Rcs-Rds: Imi cer scuze ..
Eu:  Stiu in numele companiei, altceva mai stiti sa spuneti?
Rcs-Rds:(Pauza)
Eu: Eu o sa va fac o mega reclamatie la ministerul Telecomunicatiilor si la ANPC, chiar daca nu-mi dati canalele inapoi sa va dea o amenda foarte mare. O zi buna! (Am inchis)


Asta se intampla cu domnii de la Rcs-Rds au tot felul de contracte dubioase cu clauze mai dubioase, daca il citeste cineva si ii intreaba se panicheaza.

O sa le fac reclamatie si o sa va anunt ce se intampla in continuare. 

7 comentarii :

Anonim spunea...

SI pana la urma care a fost efectu? Ti s-au dat inapoi canalele?

Narcis spunea...

nu, nu am primit nimic inapoi, adevarul este ca inca nu am apucat sa mai fac reclamatie am avut o perioada foarte aglomerata

Anonim spunea...

Mai nou au umblat si la internet :D
Si eu i-am reclamat la OPC acum vreo 2 ani

Anonim spunea...

Problema multora este ca nu citesc ceea ce semneaza.Este mentionat faptul ca se angajeaza sa ofere un numar minim de posturi in grila.Ceea ce inseamna ca acel contract acopera modificarile.

Narcis spunea...

Ai dreptate si nu, o sa ti explic si de ce am spus asta. In contractul RDS respectiv anexe scrie ca se asigura minumul de canale Da. Dar NU este mentionat ce inseamna MINIMUL de canale si mai ales CARE SUNT cele care imi sunt asigurate. Intelegi logica mea??

Anonim spunea...

Nici la contractele business rcs-rds nu sta mai bine , am un contract semnat de carmen pascaru din iasi din partea rcs-tds , aceasta a facut modificari in baza de date fara a incheia un act aditional cu clientul . Aceste modificari au facut ca compania sa incalce contractul prin nefurnizarea acesului la internet conform cu contractul semnat . Eu clientul am reziliat unilateral contractul , dar am pierdut timp si bani datorita incompetentei agentului de vanzari carmen pascaru . Compania a pierdut la randul ei un client vechi si bun platnic .

Narcis spunea...

@Anonim: acest lucru este regretabil mai ales cum sunteti dumneavoastra pentru segmentul de bussines, dar am mai spus-o si o sa o mai repet. Atunci cand un operator de servicii indiferent din ramura din care face parte, incepe sa-si neglijeze clientii, mai mult sa faca si modificari contractuale abuzive are o mare problema. Trebuie sa mai stiti un lucru intr-o companie de telecomunicatii majoritatea banilor (vorbim despre profit), vin in cea mai mare parte de pe segmentul de juridic, clinetii fizici acoperind cel mult un 10%, pe profitul anual. Deci pierderea cea mai mare o sa o resimt a tot ei, dar cum am spus mai sus totul tine de profesionalism si de cum percepi tu relatia cu clientul :).

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live