duminică, 13 iulie 2014

Dawn of the planet of the apes 2014 3D - Review

Am avut placerea dupa o saptamana de munca sa merg sa-l vad impreuna cu sotia. Invitatiile au fost oferite de catre revista Auto Bild in colaborare cu Odeon Film, le si multumesc pe aceasta cale si ii rasplatesc cu acest review.
Destinatia Mall Plaza cinema Movieplex vizionare 3D a durat 2 ore si putin. Pe scurt filmul in esenta este genial.

Dawn of the planet of the apes 2014
Actiune exact din prima clipa si pana in ultima. In film este vorba despre devotamentul, comunitatii fata de liderul lor, princiipiile pe care se bazeaza liderul si viitorul celor pe care ii conduce, nu in ultimul rand si cel mai important supravietuirea speciei.

Cu ochelarii de scafandru
Regizorul: Matt Reeves
Actorii cunoscuti: Andy Serkys (Caesar), Gary Oldman (Dreyfus), Jason Clarke (Malcolm) etc

 ***Atentie Spoiler pentru cei care nu au vazut filmul !

La sfarsitul primei parti "Rise of planet Apes", Caesar elibereaza maimutele pornind o adevarata revolutie impotriva oamenilor, dornic sa-si ajute semenii si sa lupte impotriva nedreptatilor pe care le traiesc primatele  in laboratoarele de cercetare. In partea a doua, este un lider implinit, un cap de familie avand un fiu deja pe "ochi albastri" si un al doilea nou nascut. Comunitatea care s-a creat in jurul lui are o ierarhie bine stabilita, isi urmeaza liderul cu incredere, traiesc in armonie, asezarile sunt fortificate pentru a tine la distanta orice intrus.
Din primele imagini ne dam seama cat au evoluat primatele de cand se refugiasera in prima parte impreuna cu Caesar in jungla. Vaneaza organizat in grup, fiecare are un rol bine stabilit in timpul vanatorii. Mai aflam ca au trecut 10 ierni de la batalie si 2 ierni de cand nu au mai vazut un om.
Omenirea a fost lovita de un virus cauzat de experimentele care aveau loc in laboratorul privat pe primate. Experimente care aveau rolul de gasi un remediu pentru vindecarea alzheimerului. Populatia planetei a fost distrusa majoritatea de catre virus, cei care au supravietuit se lupta intre ei. Nu se face referire la Will (James Franco), cel care l-a crescut pe Caesar si l-a ajutat sa evolueze, nu pot decat sa banuiesc ca a fost ucis de virus.
O mica comunitate imuni din nastere la virusul cauzat de primate reuseste sa supravietuiasca, dar au nevoie urgenta de repunerea in functiune a unei centrale aflate pe teritoriul condus de Caesar. Omenirea se afla in postura de a cere ajutorul primatelor pentru supravietuirea lor.
Caesar accepta sa-i ajute si astfel intra in conflict cu Koba, fiind cunoscuta ura lui impotriva oamenilor.
Principiul pe care  se bazeaza liderul: " maimutele nu ucid maimute ", urmeaza sa fie pus la incercare. Malcolm, unul dintre liderii oamenilor este dispus sa incerce o negociere cu primatele pentru asigurarea supravietuirii fiului sau.
Energia este vitala pentru ei, doar asa pot sa incerce sa ia o legatura cu alti supravietuitori, ca si maimutele si oamenii trebuie sa traiasca in comunitati cat mai mari.
Ura lui Koba este atat de mare pentru oameni incat este dispus chiar sa-l ucida pe Caesar si sa preia conducerea, din experienta lui cu oamenii a preluat foarte multe lucruri negative, disimularea, ura, setea de a ucide.
Dar cel mai bine va recomand sa vedeti filmul in varianta 3D daca aveti ocazia este superb si efectele sunt pe masura.

Bugetul filmului: 170 mil de dolari

Nota IMDB: 8.6
Nota Delabirou: 9.4

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live