vineri, 6 iulie 2012

Scientologia - fanatism


De cateva zile ma tot chinui sa-mi fac timp pentru acest articol :). In ultima perioada se tot vorbeste despre Scientologie, adusa in centrul atentiei prin reprezentatul Tom Cruise. Sunt atras de respectivul domeniu si am decis sa fac niste sapaturi (nu arheologice - pe Google) si pentru scientologie.
In prezent in Romania cea mai cunoscuta secta cea a Martorilor lui Iehova. Ce se intampla daca vine martorul lu Iehova la tine la usa, incepe sa-ti  vorbeasca despre credinta si tu ii spui ca nu ai timp, mai vine inca 1 an de zile pana cedezi.

Doctrina sectei Martorilor lui Iehova

- Nu exista Sfanta Treime
- Iisus Hristos este prima creatie a lui Dumnezeu
- Nu recunosc sisteme policite, militare, nu voteaza, nu fac stagiul militar, nu saluta drapelul din motive religioase
- Nu-si sarbatoresc zilele de nastere, nu sarbatoresc Craciunul, Pastele, 8 Martie etc
- Refuza transfuziile de sange
- Nu cred in nemurirea sufletului, la Armaghedon doar cei rai vor fi distrusi.
- Martorii lui Iehova cred in "Mileniu'' - cei 1000 de ani de domnie a lui Hristos la a doua venire
- Dupa cei 1000 de ani pamantul urmeaza sa fie transformat in paradis

Da, acestea sunt cateva din doctrinele mai importante. Deci daca vreti sa mergeti in aceasta comunitate ... :).

Da sa revenim la Scientologie, ea este fondata de catre un scriitor celebru al genului SF.Ron Hubbard este cel care intemeiaza secta. Acum eu nu pot sa nu ma intreb, deci omul asta scria carti SF-uri, cam ce credeti ca putea sa-i debiteze lui prin cap? Acum, eu nu spun ca el este vinovat, cine se duce dupa el. Citesc prin presa internationala, "scientologia face ravagii printe actorii de la Hollywood''. Pai eu personal am niste pretentii de la oamenii astia mai merg si ei prin lume mai vad una alta. Da sa mergi la o secta unde ti se spune ca ti se dezvaluie credinta in functie de cati bani dai si cat timp aloci?? Na, nu se aprinde niciun bec pe nicaieri ? Inseamna ca ati ramas fara curent. Deci oamenii sunt pur si simplu fanatici, comunitatea este foarte retrasa pentru public si au un buget impresionant detinut de seful sectei.

Fac o mica paranteza din nou cand am inceput sa citesc de scientologi imi tot aduceam aminte de o alta secta, care pe mine unul cel putin m-a marcat, este vorba de Davidieni.

Davidienii erau un cult mai mult decat fanatic, liderul lor Vernon Howell isi schimba numele in David Koresh, el crede ca este alesul lui Dumnezeu in lume precum a fost ales si David rege al Israelului. Secta ia o intorsatura teribila cand ajunge lider bulgarul Victor Houteff. Acesta incepe traficul de droguri si de arme pentru a aduce venituri sectei. Membri sectei nu lucrau decat pentru secta, erau organizati in grupuri armate fideli liderului lor. Cei care aderau la secta si erau deja casatoriti, deveneau frate si sora si nu mai exista o altfel de legatura mai personala intre ei. Femeile trebuiau sa fintretina relatii sexuale doar cu liderul sectei, nu exista o limita de varsta. Predicile lui Houteff sunt cu tenta sectuala, inclusiv cantecele sunt cu tenta sexuala, iar in majoritatea cazurilor in timpul predicilor se si ajungea la acte sexuale.
Daca nu erau respectate ordinele lui Houteff de un anumit membru erau aspru pedepsiti, copii trebuiau sa fie batuti de parinti nu conta tipul de greseala. Pentru membri adulti se ajungea la ore de munca foarte multe si fara mancare.
In cartierul general din Waco-Texas au avut loc schimb de focuri intre membri sectei si agentii F.B.I, in urma acestui incident 4 agenti au decedat. In consecinta F.B.I obtine ordin judecatoresc si inconjoara cartierul general al sectantilor. Asediul a durat 51 de zile, sectantii aveau arme foarte multe, nu se dorea sa se ajunga la un macel mai ales ca erau si foarte multi minori in cladire. In tot acest timp el le predica si ii indeamna sa nu-si piarda credinta. In ultima zi de asediu, isi pierd viata 80 de membri cladirea este incedianta de liderul sectei, inclusiv acum membri sectei nu vor sa plece de langa el si sa se salveze. Majoritatea victimelor sunt copii lui din relatiile avute in  interiorul sectei. In aceste conditii in timpul incediului ii cere unui membru fidel sa-l impuste in cap, este gasit executat de la mica distanta in ceafa.

Despre astfel de oameni vorbesc care ei insisi nu sunt sanatosi, au nevoie clar de tratament. Nu inteleg cum reusesc sa atraga alte persoane cu aceste idei bolnave.

Revenind la scientologie ei cred in vietile anterioare. Da, urmatoarea le intrece pe toate :) - noi nu suntem fiinte libere: suntem sclavii unei minti (reactive) "aberante/deviate". De aceea, Scientologia afirma ca prin Dianetica si/sau prin terapie scientologica putem ajunge direct la "engramele" noastre si sa le "stergem", devenind astfel "curati", sau altfel spus, stapani pe comportamentul nostru, in loc de a depinde de o minte reactiva bolnava. Adica stai sa inteleg, voi care nu prea sunteti pe treaba voastra vreti sa tratati pe altcineva :). In randul sectei Tom Cruise este privit ca un Iisus Hristos, fiind si cel mai prolific membru pentru raspandirea acestui curent religios.
Secta are activitati dubioase, cei care sunt membri in cadrul sectei, nu mai pot sa paraseasca cultul fiind amenintati si torturati daca isi exprima aceasta dorinta.
Urmarita cu atentie de agentiile guvernamentale din America mai ales dupa operatiunea "Alba ca Zapada".
Scopul operatiunii infiltarea membrilor sectei in institutiile cele mai importante din 30 de tari. Scopul era de a sterge toate documentele care puteau sa fie folosite vreodata impotriva scientologiei.

S-au sustras mii de pagini referitoare la activitatea scientologica, au fost puse microfoane, urmarite persoane. In fiecare institutie americana importanta erau implantati agenti scientologi, pornind de la Fisc si continuand cu Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA), Administratia de Sanctionare a Drogurilor (DEA), Departamentul de Justitie, Trezoreria, serviciul de informatii al Pazei de Coasta, Institutul National de Sanatate Mintala.

Actiunea a fost demascata dupa 3 ani de un librar care vedea cum sunt foto copiate si arhivate mereu dosare si acte importante de doua persoane.



In iulie FBI a descins cu un numar impresionant de agenti, cel mai mare folosit pana atunci la un singur raid.

Documentele confiscate au umplut in jur de 20 de camioane. Printre ele se aflau planuri de a pune sub acuzare sau interna in spitale de psihiatrie persoane ce au fost critice la adresa scientologiei in urma unor inscenari. Scriitoarea Paulette Cooper, cea care a dezvaluit o mare parte din practicile ilegale ale cultului, era printre tinte.

Scientologii mai vroiau sa pledeze la Natiunile Unite ca orice actiune agresiva impotriva scientologiei sa fie incadrata la genocid.

Documentele luate au fost de o mare importanta deoarece au dezvaluit cat de mare a fost aceasta operatiune, printre tarile infiltrate fiind si Australia, Belgia, Danemarca, Franta, Grecia, Olanda, Italia, Maroc, Portugalia, Suedia, Tunisia si Marea Britanie.


Deci, treaba cu sectele astea care sunt cei mai mari, cei mai tari, dar ei omoara, sechestreaza, se drogheaza etc.
Cam aici s-a dus domnul Cruise si ceilalti vedetisti, sug baietii astia banii din voi mai ceva ca lipitorile.

Scuze daca am plictisit cu articolul acesta lung, multumesc daca il cititi.






0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live