vineri, 11 iulie 2014

Spitalul Grigore Alexandrescu un fel de auschwitz 2014! (Partea I)

In articolul despre experienta cu spitalul Emilia Irza, am stabilit daca se mai imbolnaveste fata sa mergem la spitalul Grigore Alexandrescu, zis si facut.
Fata s-a simtit rau sambata dimineata a mancat putin si a regurgitat de doua ori, ne-am hotarat sa plecam cu ea spre spital.
Am ajuns la Grigore Alexandrescu la urgente unde mai erau normal vreo 10 bebelusi cu probleme, a durat aroximativ 1 ora si jumatate pana ne-a consultat cineva.

Spitalul Grigore Alexandrescu
Fata nu avea temperatura am verificat acasa cand ajungem acolo trebuia sa te inscrii la lista de asteptare si o babaciune ca altfel nu pot sa-i spun, fiind ce aceasi varsta cu Tutankamon, i-a bagat termometrul saraca trei sferturi sa vada daca are temperatura.
In fine o consulta si ajung la concluzia ca trebuie sa o interneze (noi ne asteptam sa ne dea ceva o reteta  ceva pentru ca fata sa inceapa sa manance), dar am zis ok o internam sa-i faca si analize. La internare trebuie sa semnezi actele pentru care tu iti asumi responsabilitatea cat timp este copilul in spital si ei nu sunt responsabili pentru ce se intampla cu el. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poza si la acel act, scria mare negru pe alb ca este prezent virusul "Rotavirus", ba mai mult se transmite si in conditii de maxima igiena.
Regulile Spitalului Grigore Alexandrescu, nu au voie parintii cu mancare de acasa, copilul mananca doar ce se da in spital, nu ai voie cu haine etc. Pentru ca au pus fata pe perfuzie cu glucoza era practic legata de pat, sotia automat nu putea sa mearga sub nicio forma sa manance la subsol (acolo este sala de mese) si sa lase fata in camera.
Am dus de mancare si pentru ea si pentru fata, nu vroiam sa manance fata de acolo pentru ca asa se poate transmite si virusul prin mancarea de la comun, baie, haine etc.
Conditiile din spital erau ok ca si curatenie, dar camerele erau minuscule.

Camera in Spitalul Grigore Alexandrescu
Camera din imagine este pentru 3 pacienti ori 3 insotitori egal sase sufletele, inauntru mori de cald nu poti sa lasi usa deschisa pentru ca se face curent. Daca esti si la perfuzie cum era Sarra si stai legata de pat, atat iti mai trebuie, apropo de pat sa va dau un exemplu mai de aproape.

Patutul pentru pacient (bebe) si insotitor
In acest patut doarme si bebelusul si mama si asta inca este mare. Am mentionat la inceputul articolului, am mers cu fata la spital pentru ca nu manca. La doua zile a inceput sa accepte incet mancarea pe care o aduceam la spital de acasa. Cand o "prindeau" asistentele pe sotie ca ii da mancare de acasa faceau scandal. " De ce nu-i dati doamna mancare din spital" ? Am uitat sa mentionez prima masa pe care a primit-o fetita din spital a fost dupa aproximativ 30 de ore de la internare (mancarea a constat intr-un ceai). Ulterior au incercat cu muci-n ceai (mucilagiu), cred ca se numeste si este pentru cei care au probleme cu multe scaune moi (la noi nu era cazul, dar presupun ca asta se dadea universal pentru orice afectiune).

La trei zile imi spune sotia ca o sa fie mutate in alt salon, ea nu a dormit aproape deloc cat au fost internate datorita faptului ca era patul mic si copilul nu avea loc decat sa doarma pe ea.

Ce s-a intamplat in momentul mutarii o sa va scriu in Partea a II a....


P.S pana ajunge partea a II a sa lasati comentarii cu aventurile voastre prin spitalele  din Romania

4 comentarii :

ionicame spunea...

Ceea ce ai descris tu mai sus sunt conditii chiar bune de spital, crede-ma sunt altele si mai rele.

Narcis spunea...

Ionica: la Emilia Irza a fost si mai rau, dar aici este vorba despre conditiile din spital + comportamentul personalului.

Anonim spunea...

Cumnata mea a fost cu fetita la Alexandrescu...asistenta era o minunata, se purta extraordinar, salonul era curat si destul de spatios, zic eu, paturile erau mai mari decat ai aratat tu acolo.

Narcis spunea...

@Anonim: paturile din imagine te asigur ca au fost din spitalul respectiv nu aveam cum sa adaug eu paturi din alt spital. Am specificat ca exista mai multe specializari in spital noi am fost la toxicologie depinde in ce sectie a fost cumnata ta. Eu mi-am spus experienta pe care am trait-o acolo nu insemana ca este o experienta generala si asa pateste toata lumea.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live