vineri, 3 noiembrie 2017

Paypal Romania, cum sa retragi bani fara comisioane!

Paypal in Romania a ajuns la un nivel destul de avansat cu facilitatile pe care ti le ofera, bine inca nu suntem la acelasi nivel cu America, Germania sau multe alte tari.
Am cont de paypal de peste 6-7 ani, dar am inceput sa-l folosesc foarte intens in ultimele 10 luni, in tot acest timp facand multe tranzactii am descoperit cateva probleme cum ar fi dubla comisionare la nivel de conversii.

Paypal Romania

Exista niste comisioane pe care este posibil sa nu le observi, dar daca tranzactionezi sume mari iti dai seama ca se pierde foarte mult odata cu aceste duble transformari.
O sa va dau un exemplu concret si ulterior si solutia cum puteti sa evitati aceste comisionari.

Am avut un cont in RON la Banc Post - Card Visa international, anul acesta expira si a trebuit sa-l schimb, am fost la banca am informat acest lucru, m-am documentat si mi-au promis ca urmeaza sa se emita un alt card exact in aceleasi conditii. Ok, am asteptat o saptamana primesc mesaj sa vin sa ridic cardul. Ma duc in ziua respectiva desfac plicul cu ei sa-l activez si observ ca are ca si emitent MasterCard. Zic, ok avem o problema!

Acum pentru cine nu cunoaste piata internationala de tranzactionari online, Paypal si MasterCard au incheiat un acord prin care de pe cardurile celor de la MasterCard nu poti decat sa platesti in strainatate, dar sa scoti bani nu poti (adica exact ce ma interesa pe mine).

I-am comunicat domnisoarei de acolo si mi-a spus ca au terminat contractul cu Visa si nu au mai prelungit. Ca atare a trebuit sa ma duc sa ma conformez si sa caut un alt emitent the Visa si de aici a tot inceput un intreg sir de evenimente mai putin placute cu bancile, dar nu vreau sa va plictisesc cu detaliile astea acum, poate o sa facem un articol separat despre competenta bancilor din Romania si cat de informate sunt ele cu ce se intampla.

Avand majoritatea veniturilor in USD ca sa-mi retrag banii in contul de RON, se faceau 2 tranzactii. Aici era partea urata in care pierdeam multi bani. Am discutat cu cei de la Paypal in mai multe randuri si mi-au explicat ca au politica prin care ei tranzactioneaza in mod regulat ca moneda de referinta Euro. Ca atare mie imi facea odata conversie la punctul international din USD in Euro si a doua tranzactie din Euro in Ron.

Solutia sa nu mai pierdeti la comisionare:

1 Mergeti la o banca care are conturi in valuta pe care vreti sa o extrageti USD sau EURO.
De exemplu eu am cautat multe banci care sa deschida cont on USD am gasit BRD
2 Mergeti in contul de paypal si adaugati contul bancar in 3-4 zile lucratoare primiti un cod de verificare intrebati la banca sau folositi banking daca aveti. (Din ultimele discutii pe care le-am avut cu cei de la Paypal nu se mai aplica codurile pentru moment, dar daca pe viitor merg din nou sa stiti procedura)
3 Dupa ce este gata contul in valuta respectiva, trebuie sa deschideti si un card pe care sa-l atasati la cont (cardul sa fie in aceeasi valuta)
4 Urmati din nou pasul 2 mergeti in cont si adaugati nr de card si datele

!!! Nu uitati Paypal are regula sa foloseasca prima data moneda Euro la tranzactii si inclusiv plati. 

5 Cand aveti gata punctul 1 si 3 sunati la Paypal (trebuie sa fiti logat in contul de paypal si pe urma sa apasati pe acest link care o sa va genereze un numar de contact si un cod unic prin care se asociaza contul si utilizatorul). Ce trebuie sa faceti odata ce ati intrat in legatura cu ei ?
*** Vreau sa-mi schimbati moneda de tranzactie de pe cardul xxd (aici o sa aveti nr cardului pe care l-a emis banca in valuta) sa fie moneda in valuta USD de exemplu. 
Ei o sa va ajute si de acolo se modifica moneda doar pentru cardul respectiv atat.

Extragere Valuta
6 Odata de moneda este acum aliniata cu aceia de pe card putem sa trecem la pasul 6. Cum ajung pana la urma USD transformati in RON in buzunarul tau ? Asta o sa povestim in acest pas, acum ca am reusit sa evitam taxele de conversie percepute de catre Paypal, trebuie sa invatam cum sa evitam taxele de la banca :).  Mergeti la banca si in loc sa extrageti de pe card sau sa faceti un alt transfer interbancar intre conturi, pur si simplu va luati buletinul si mergeti la caseria de la banca. Solicitati extragerea sumei xx (cat vreti voi) si completati formularul de extragere de acolo. Luati suma de la caserie si nu va sfatuiesc sa faceti o schimbare de valuta in ron la cursul bancii e hotie la drumul mare.
7 Mergeti cu suma extrasa la un curs valutar (consultati vreo 3 sa va faceti o ideie) si schimbati toata suma in RON.

Asta a fost tot este finalul si aveti toti banii in buzunar fara sa platiti comisioane internationale sau nationale :)

Daca intampinati probleme puteti sa lasati intrebari aici si o sa va raspund cand am timp (dar raspund 100%).

Am rugamintea sa ajutati si cu un Like si un share poate mai ajutam si alte persoane in aceasta privinta.

Multumesc,
Narcis

2 comentarii :

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii. Am un cont la BRD in Ron, Card VISA, primesc Lire Sterline, dar am comision de 95 lire la fiecare tranzactie lunara.

Daca procedez cum ai spus tu, nu mai platesc nimic? Sau doar taxa fixa PayPal?

Multumesc,
Stima,

Anonim spunea...

Bună ziua. As avea o întrebare dacă se poate

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live