sâmbătă, 28 iulie 2012

Cine a scris biblia?

Ce raspunsuri la aceasta intrebare simpla. Raspunsurile de acolo sunt incredibile, adica sunt constient ca nu toata lumea cunoaste raspunsul, dar sa-l pui pe saracul Eminescu autorul ei, nu am mai pomenit. Daca nu stiti vreodata un raspuns in viata, cel mai bine nu incercati sa improvizati nu stiti ce se poate intampla.
Raspunsul: Biblia este compusa din doua parti Vechiul Testament si Noul Testament. Prima partea este pana la venirea Mantuitorului Hristos si a doua relateaza venirea, propovaduirea si moartea Lui.
Autorii bibliei ? 
Biblia este o adunare de scrieri, carti unele chiar si la diferenta de cateva sute de ani. Autorii ei, au fost oameni alesi de Dumnezeu, peste care s-a pogorat Duhul Sfant la momentul scrierilor. 
Vechiul Testament contine 39 de carti canonice, adica recunoscute si aprobate ca fiind scrise sub insuflarea si inspiratia Duhului Sfant si alte 14 carti Anaghinoscomena ( adica "bune de citit"). 
Noul Testament contine 27 de carti canonice care au fost recunoscute prima data in anul IV la Sinodul de la Laodiceea - Sinod local -anul 360
Deci Biblia este formata din 80 de carti dintre care 66 sunt canonice, cu mai multi autori. Cu siguranta Nu Eminescu a scris Biblia. Daca exista printre cititori persoane interesate de religie si de subiectul respectiv. Va recomand, lista autorilor Bibliei, sa o cititi aici.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Biblia a fost scrisa de tigani ca sa ne faca pe noi pe ceilalti oameni sa facem ce nu vrem sa facem!

Narcis spunea...

@Anonim: pe ce te bazezi cand spui ca a fost scrisa de ei ? Trebuie sa aduci si niste argumente cand faci o afirmatie. In plus ce te obliga pe tine biblia sa faci si nu vrei sa faci?
Din cate stiu eu cel putin in Romania credinta nu face cu forta, de altfel avem si foarte multi atei. Chiar nu am inteles comentariul tau.

Anonim spunea...

In loc sa radeti de ei mai bine ati ajuta la educarea lor.

Narcis spunea...

@Anonim: am oferit raspunsul, am dat si resurse de unde sa vada mai multe detalii, dar nu pot sa nu rad. Motivul este simplu, am scris si la inceputul articolului. Cand nu stii ceva nu incerci sa dai raspunsuri este logic si de bun simt.

O zi buna!

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live