duminică, 22 iulie 2012

Mai exista oameni cinstiti!




Pot sa spun cu mana pe inima ca mai exista oameni cinstiti. Unde fiecare se lupta sa castige mai mult, sa fie cel mai bun, sa avanseze fara sa-i mai pese de consecintele morale, etice si sociale. 
Ieri am fost cu sotia plecat toata ziua la cumparaturi, pe la ora 15 am plecat la un centru comericial din Pantelimon sa mai cumapram ceva si sa mancam. La intoarcere in tramvaiul 55 am avut impresia ca imi suna telefonul, l-am scos m-am uitat la el si nu suna al meu. De aici s-a rupt filmul, nu mai stiu ce am facut cu telefonul, am mai fost in 2-3 locuri si pe urma spre casa. M-am oprit la magazin sa iau paine si aproape de casa mi-am dat seama ca am pierdut (uitat - nu stiam sigur atunci) telefonul pe undeva. Ii spun sotiei sa mearga acasa si eu ma intorc sa intreb la magazin, era singurul loc unde m-am gandit sa-l mai gasesc. Am ajuns la magazin si nu era acolo. Ma intorc acasa resemnat ca l-am pierdut, sa nu credeti ca am cine stie ce telefon este un Nokia C3. Dar, mie imi parea rau de datele din el si numerele de telefon unele pe care nu mai aveam de unde sa le recuperez. 
Ajung acasa si surpriza imi spune sotia ca a raspuns cineva la telefonul meu si urmeaza sa ma sune inapoi. Zic ok, am avut o retinere sincer ca o sa mai sune inapoi. Dupa 10 min sun eu, pentru ca am blocat abonamentul si nu stiam in faza asta daca are el credit pe telefonul lui sa ma sune. Imi raspunde si ma intreaba pe unde cred ca am pierdut telefonul. 
Ii spun undeva in zona Delfinului, sau la tramvai la 55. Mi-a spus unde lucreaza si am plecat seara pe la ora 18:30 sa-l iau inapoi.

Numele persoanei este Ionut Isac, lucreaza in cadrul armatei, i-am cerut voie sa scriu articolul acesta si sa-i public si numele asa este corect. A fost de acord.

O sa va prezint dialogul nostru cand ne-am cunoscut:

Eu: Salut, eu sunt Narcis
El: A tu ti-ai pierdut telefonul :), eu sunt Ionut.
Eu: Da intr-un moment de neatentie :). Trebuie sa te intreb sunt curios cum te-ai hotarat sa-mi dai telefonul inapoi?
El: Pai sa-ti spun sincer doi prieteni taximetristi mi-au spus ca sunt prost, pentru ca il dau inapoi. Dar, eu asa am fost crescut si educat in familie si asa mi se pare cel mai corect. Si eu daca eram in locul tau vroiam sa-mi dea cineva telefonul inapoi.
Eu: Sincer, si eu daca se intampla sa gasesc un telefon il inapoiam proprietarului. 
El: Esti constient ca altcineva nu mai ti-l dadea.
Eu: Din pacate stiu ca nu-l il mai primeam inapoi de la altcineva, bine ca l-ai gasit tu :).


Aici este si victima :)

Ii multumesc inca odata pentru corectitudine lui Ionut Isac, este un exemplu pentru haina pe care o imbraca. 
Iti doresc multa sanatate, putere de munca si mult respect din partea mea.

Din pacate asta este realitatea, in proportie de 90% nu credeam ca o sa mai recuperez telefonul, pentru ca nu am crezut ca o mai mi-l dea cineva inapoi. Asta este lumea in care traim in fiecare zi si unde nu mai poti sa mai  ai incredere in cel care trece pe langa tine.

Datorita lui Ionut Isac mi-am dat seama ca nu toata lumea este trasa la indigo.

Concluziile va las pe voi sa le trageti.

4 comentarii :

Autor spunea...

Mai exista si oameni cinstiti !!!

Narcis spunea...

@Cati: Corect, asta am spus la sfarsitul articolului, iti dai seama ca nu toata lumea este la indigo, poate mesajul meu a fost prea generalist :). Sunt sigur ca mai exista astfel de persoane si imi pare foarte bine ca eu pot sa enumar unul.

Crysty_cip spunea...

Mare om,mare caracter.....mare noroc avem k ne este coleg(exemplu pt toti ceilalti).....poate intra in politica sa avem si noi politicieni corecti si cinstiti...

Narcis spunea...

@Crysty_cip: Da, trebuie sa-l apreciati:), referitor la namolitica eu nu ma pricep, deci nu stiu ce sa spun.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live