miercuri, 6 noiembrie 2013

5 Enigme pe care stiinta moderna nu poate sa le explice!

Ne place sa credem ca am evoluat fata de cei dinaintea noastra care au trait cu secole in urma. In articolul de astazi o sa va arat 5 desoperiri antice pe care stiinta moderna nu poate sa le explice. Desi fac parte din trecut au fost create parca sa le dea de gandit generatiilor viitoare.

Manuscriscul lui Voynich
1. Manuscrisul lui Voynich este o carte veche care nu a putut fi descifrata niciodata, nici de oamenii de stiinta, nici de cei din armata specializati in spargerea codurilor. Limba manuscrisului pare sa fie una reala, dar nimeni nu a mai vazut niciodata aceasta forma de exprimare in scris. Parerile sunt impartite unii afirma ca ar fi vorba despre o cheie pentru a putea descifra contextul cartii. Altii spun ca este vorba despre un blestem sau mai exista si teoria "glosolaliei", vorbirea in diferite limbi, aceasta vorbire nu poate fi inteleasa de nimeni si se spune ca se adreseaza direct lui Dumnezeu.

Mecanismul Antikythera
2. Mecanismul Antikythera este un mecanism foarte vechi si complex a fost descoperit intr-o ambarcatiune naufragiata in Grecia, a fost datat aproximativ 100 i.Hr. Mecanismul in sine si uneltele gasite au aparaut abia peste 1000 de ani de la datarea obiectului. Nimeni nu stie cine a proiectat mecanismul Antikythera si nici care era scopul lui. Se banuieste ca a fost construit in Grecia datorita instructiunilor scrise in limba greaca, dar modelul in sine se presupune ca este din Sicilia.
Mecanismul in forma de cerc se presupune ca era folosit in determinarea pozitiilor astrologice pe cer, enigma in sine este ca nimeni in vremea respectiva nu descoperise legea gravitatiei sau miscarile corpurilor de pe cer. Cu alte cuvinte mecanismul Antikythera pare sa fi avut functii pe care nimeni nu stia sa le utilizeze la vremea respectiva, mai mult are foarte multe setari.

Conductele din Baigong
3. Conductele din Baigong au fost descoperite intr-o regiune necunoscuta intr-un munte, aici cercetatorii au gasit sute de conducte foarte vechi de origine necunoscuta. O parte din conducte merg direct in munte si alta parte merg intr-un lac sarat din apropiere. Nu ar fi nicio problema daca tevile nu ar data ca fiind facute inainte ca omul sa fi descoperit focul.
Zona unde se afla muntele in care au fost descoperite conductele nu poate fi locuibila de catre om. In interiorul lor tevile sunt curate ca si cum ar fi fost folosite la ceva.
Oamenii de stiinta cred ca locul a fost un laborator in antichitate sau baza de lansare a navelor extraterestre.Conductele sunt acoperite cu siliciu substanta care se gaseste pe marte din abundenta.

Bilele uriase din piatra de pe Costa Rica 
4 Bilele uriase din piatra de pe Costa Rica. In Costa Rica au aparut bile de diferite dimensiuni unele fiind si de cateva tone, sunt finisate aproape perfect si au forma, bilele au aparut din senin si nu au niciun scop. Bilele sunt sculptate din roca vulcanica. Unele dintre bile sunt atat de mari incat nici buldozerul nu poate sa le miste.

Bateriile din Bagdad
5 Bateriile din Bagdad sunt o serie de artefacte descoperite in apropiere de Mesopotania la inceputul acestui secol. La inceput cercetatorii au crezut ca sunt niste simple vase din lut unde bune pentru depozitare. Foarte repede au descoperit ca in interiorul vasului exista o teava din cupru care prezenta urme de coroziune cu un acid. Acest lucru inseamna ca se turna o anumita solutie in vas si in urma interactiunii putea genera energie electrica. Daca acest lucru este adevarat am descoperit prima baterie din lume. Parerile sunt impartite unii cred ca erau folosite pentru a impresiona oamenii cu puterea lor, altii spun ca este posibil sa fi fost utilizate la galvanizarea anumitor elemente cu aur.

Sper sa va placa articolul!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live