miercuri, 20 noiembrie 2013

Selfie, ales cel mai cautat cuvant pe internet in 2013!

Recunosc ca nu stiam despre acest termen, care a si fost ales cuvantul cel mai cautat din 2013. Termenul de selfie in sine inseamna o poza genul autoportret pe care o faci pentru a o incarca ulterior pe una din retelele de socializare.

Selfie
Cuvantul a fost prima data mentionat in 2002 pe un forum australian. Dicţionarele Oxford au descoperit cu ajutorul unui instrument de căutare capabil să analizeze aproape 150 milioane de cuvinte din limba engleza folosite pe internet in fiecare luna, ca utilizarea cuvantului 'selfie' a crescut cu 17.000% in ultimul an.
"Retelele de socializare au contribuit la popularizarea acestui termen, hashtag-ul +selfie+ aparand pe site-ul de fotografii Flickr din 2004", a spus Judy Pearsall, director editorial al Dictionarelor Oxford. "Insa utilizarea lui s-a raspandit mult doar din 2012, +selfie+ fiind folosit in mod curent", a adaugat ea. Termenul "selfie" nu a intrat inca in Oxford English Dictionary (OED), insa a fost inclus in OxfordDictionaries.com in luna august. In aceeasi luna, un "selfie papal" circula intens pe internet: Papa Francisc a pozat in mijlocul unui grup de adolescenti, unul din ei facand fotografia cu telefonul mobil.
Selfie papal
Daca o sa cautati cuvantul Selfie pe google si ulterior o sa apasati imagini, o sa vedeti tot velul de exemple dintre cele mai ciudate :), va pun o poza care mi s-a parut ciudata.

Strange Selfie

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live