marți, 19 noiembrie 2013

Papa Francisc este un om foarte bun, respect!

Nu stiu de ce, dar mi-a placut de el de prima data cand l-am vazut dupa alegeri, ulterior aveam sa descopar ce fel de om a fost si este in continuare si continua sa ma uimeasca mereu.
El si cu Papa Ioan Paul pot sa spun ca mi-au placut cel mai mult si au carisma necesara din punctul meu de vedere pentru rolul pe care il detin in viata religioasa.
Papa Francisc
Poza asta m-a emotionat foarte mult, nu cred ca era obligat sa-l mangaie si sa-l sarute parinteste pe bolnav, dar a facut-o. Rautaciosii pot sa spuna ca a facut-o pentru publicitate, dar sa ne gandim ce nevoie mai are deja papa de publicitate ?
Ce m-a uimit si mai mult a fost ce a declarat bolnavul ulterior: " Si tatalui meu ii este scarba de mine". Asa da om, chiar il respect foarte mult, plus ca are un chip care te linistete numai cand te uiti la el.

Mai imi place Papa Francisc pentru urmatoarele motive:

- la o conferinta cu calugaritele catolice a explicat rolul femeilor in societate, acela de  a intemeia o familie si a face copii.
- este foarte modest inainte sa fie numit papa circula cu mijlocul de transport in comun
Papa Francisc in metrou
- a refuzat sa locuiasca in camerele luxoase de la Vatican unde avea toate facilitatile si a preferat sa mearga la un hotel cu conditii decente (nu de lux)
- nu circula cu masinuta specifica pentru protectia Papei cea cu geam antiglont, preferand sa se amestece prin multime
Papa Francisc salutand multimea
- a inceput reforma pentru banca Vaticanului suspectata ca ar avea legaturi puternice cu mafia (spalare de bani prin banca Vaticanului). Din acest motiv securtitatea a fost intarita apropiatii temandu-se de un eventual atentat la viata Papei din partea mafiei.

Papa Francisc 
In concluzie ii urez o viata lunga, frumoasa si plina de realizari social-spirituale, ii dedic si o melodie care imi place foarte mult si sper ca el sa demonstreze opusul titlului melodiei: "Impossible".



Mai adaugati si voi motive pentru care il simpatizati.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live