vineri, 15 noiembrie 2013

8 Sfaturi stupide despre cum sa te relaxezi dupa o zi grea de munca! (A)

Am cautat pe google, cum poti sa te relaxezi dupa o zi grea de munca si am gasit un articol de prin 2010 mai mult decat interesant. Pot sa bat la pariu ca este articolul scris de o domnisoara, pare foarte feminin, dar sfaturile astea fac toti banii.

Cum te relaxezi dupa o zi de munca!

Cea mai buna metoda de relaxare va spun eu iti iei o camera la un hotel, motel, cabana, casuta de paie orice unde sa fie un pat mare acoperit cu lenjerii pat hoteluri horeca si lenevesti acolo pana nu mai stii de tine.

Cele 8 sfaturi minuntate pentru o relaxare totala...

1.Citeste o carte

Asta este cea mai buna metoda de relaxare dupa parerea mea. Chiar daca este o carte noua sau una preferata, ideea este sa-i acorzi maxima atentie pentru ca stresul sa dispara imediat. Pentru astfel de momente, cel mai indicat ar fi sa citesti o carte comica. - Dupa o zi de munca grea nu cred ca mai sunt in stare sa mai citesc nici macar o carte de vizita..

2.Fa o baie

Dupa o zi proasta la munca, sterge totul cu buretele, de baie evident. Umple cada cu apa fierbinte, adauga uleiurile tale preferate, ia-ti o carte daca nu vrei sa te plictisesti, sau ratustele si relaxeaza-te cateva zeci de minute. - Vad ca se insista cu cartea la greu :), referitor la baie si la uleiurile alea de masline sau ce o fi, oricum trebuie sa faci o baie in fiecare zi.

3.Asculta muzica

Cercetatorii au demonstrat ca muzica ajuta in cazul persoanelor stresate si triste. Ascultand melodia preferata, vei da mintii un alt subiect de analizat si vei uita complet de stresul acumulat pe timpul zilei. Da si nu, de exemplu vineri seara un ratardat de la mine din bloc la 1:40 noaptea s-a gandit sa dea muzica la maxim si sincer nu prea simteam ca ma relaxeaza.

4.Gateste

Acest sfat se aplica doar oamenilor carora le place sa gateasca evident. Daca la sfarsitul zilei gatesti si o iei ca pe un hobby, uiti de unele probleme, plus ca ai si o recompensa grozava la final. Daca vrei sa te si descarci in acest timp, poti coace o prajitura si iti poti varsa nervii pe unt si oua cand le bati. - Corect cine este pasionat de gatit eu de exemplu la sfarsitul zilei sunt pasionat mereu de mancare.

5.Ciocolata

Ciocolata te face sa uiti de stres, fapt dovedit stiintific. Acele dulcuri provoaca eliberarea endorfinelor si cu totii stim ce inseamna asta.

6.Joaca-te cu animalul de companie

Accepta o limba pe fata de la caine si un tors intens de la pisica. Afectiunea animalelor de companie face orice zi grea sa dispara. - Doamne numai asta nu acceptam!

7.Fa o plimbare

Fie ca te plimbi pe jos, pe bicicleta, pe role sau pur si simplu faci jogging, nu conteaza. Important este sa fii activa si sa faci exercitii. Plus ca nimic nu se compara cu o plimbare inainte de apus. - Deja o fac de la birou si pana acasa, este o plimbare cam de o ora.

8.Yoga

Yoga este o metoda buna de a te elibera de stres si tensiune, insa daca nu esti chiar atat de nervoasa, sau nu stii cum sa practici yoga, orice tip de meditatie ajuta. Poti sa stai in liniste si sa-ti asezi toate gandurile intr-o ordine pozitiva. - Nu stiu daca sa stau si sa lenevesc in fata televizorului se numeste Yoga, dar eu cam asta fac cand ma lasa gogosica pentru ca stau cu ea cand ajung acasa.

Din ce imi dau seama sunt sfaturi de la o femeie pentru femei, parca numai ele au zile grele la birou...

2 comentarii :

turbo spunea...

cel mai bine sa dormi, iar a 2 a zi te vei trezit un alt om

Mikyangel spunea...

:) Nici la mine nu prea se aplica ca nu ma lasa baietelul meu sa citesc, nu-mi place sa gatesc, caine n-am, fac doar dush ca nu merge centrala si nu prea imi mai arde nici de plimbari cand ajung acasa dar ador ciocolata:)).

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live