miercuri, 20 noiembrie 2013

Cum sa-ti cresti traficul pe site sau blog folosind SEO si Social Media! (A)

Oricine are un site sau un blog, vrea un trafic cat mai mare, ce poti sa faci sa incerci sa imbunatatesti situatia in cazul in care ai deja un blog si nu ai trafic foarte mare. In primul rand acest articol nu te invata cum sa ai imediat dupa ce l-ai citit mii de vizitatori unici sunt cateva etape prin care trebuie sa treaca toata lumea. Trebuie sa ai un continut cat mai updatat si sa te ocupi ulterior de promovarea articolelor sau blogului in functie de ce iti doresti.
Cresti traficul pe blog cu SEO si social media
Cateva sfaturi si pentru incepatori si pentru cei care doresc mai mult trafic.

1. Totul porneste de la optimizare motoare de cautare. Realitatea este ca oricate eforturi ai face (feed ars, newsletteruri, forumuri etc.), cei mai multi dintre vizitatorii tai vin de acolo. Milioane si milioane de oameni cauta ceva zi de zi, dintre care un anumit procent de searchuri pot sa duca cate blogul tau cu conditia sa ai continut valoros si susceptibil sa le trezeasca interesul. Aparent, motoarele de cautare fac toata treaba, tu numai trebuie sa astepti relaxat sa dea lumea peste tine, insa in realitate poti si tu da o mana de ajutor. Intai de toate, trebuie sa atragi atentia asupra site-ului tau principalelor motoare de cautare:  google si yahoo, harta site-ului tau poate sa fie cea mai buna unealta, asa incat sa-ti fie indexate paginile foarte repede. A doua chestie este sa adaugi metataguri (cuvinte cheie) si meta descriere. De aici pot veni destul de multi vizitatori, dar numarul lor pana la urma este decis de continutul pe care il faci public.
2. Inscrie-ti blogul in Directoarele de bloguri. Desi sunt foarte aglomerate de la an la an directoarele pot sa aduca in continuare un anumit numar de viziatori si in plus te mai ajuta si la cautarea roboteilor de la google.  O lista a celor mai interesante Directoare de Bloguri este: Technorati, Topblogarea, Topblogging, Blogtoplist, Fuelmyblog, Blogcatalog, BloggingFusion, Bloghop, Blogarama, Topbloglist, Myblogdirectory, Blogroll sper sa mai functioneze toate nu le-am verificat in ultima vreme.

3. Participa in forumuri, grupuri de discutie, etc. Sa presupunem ca blogul tau este despre fotografie. Cauta pe google “fotografie  forum” sau “pisici group”, cauta apoi pe googlegroups si pe yahoogroups. După ce gasesti cateva, inregistreaza-te si foloseste ca semnatura un link spre blogul tau (nu te obosi sa trimiti mesaje de genul “Cel mai tare blog din lume” ca vei fi cu siguranta reclamat ca spammer). Raspunde la intrebari, arata-le  ca te pricepi cu adevarat, si te vei face respectat mai usor decat crezi.

4. Foloseste bookmarkingul social (facebook, twitter, stumbleupon, reddit etc). Este vorba despre comunitati pe internet care partajeaza resurse, link-ul spre blogul tau fiind considerat o astfel de resursa.

5. Inscrie articole in Directoarele cu Articole. Cele mai populare sunt: goarticles.com, ezinearticles.com, articlecity.com, dar pot fi gasite si altele cu google.


6. Lasa comentarii pe alte bloguri. O metoda foarte simpla, care-ti permite sa lasi un link prin locurile pe unde deja exista vizitatori. Partea draguta a acestei ocupatii este ca uneori technorati se lasa convins sa-ti creasca astfel autoritatea,  se pare ca metoda mai are efecte pozitive si la calcularea Page Rank-ului in google. Ca si mai sus, nu incerca sa apelezi la metode care pot fi calificate drept spam, pentru ca risti sa-ti vezi comentariul sters sau nu incerca sub nicio forma site-urile generatoare de trafic automat.

Daca aveti nevoie de ajutor, va impartasesc din experienta mea, succes!

1 comentarii :

pescuit crap spunea...

Cu multumiri pentru cele impartasite mai sus, pun un link catre blog in comment. Cele bune si multumesc!

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live