miercuri, 16 octombrie 2013

Cum sa alegi o tipografie buna! (A)

Initial prin tiparirea cartilor bisericesti scopul tiparului a fost de informare, conservare si promovare a valorilor culturale din vremea respectiva. Prima tipografie din Romania a fost la Manastirea Dealu, iar in 1508 prima carte tiparita in Tara Romaneasca este "Liturghierul" (carte de cult folosita in timpul slujbelor religioase).
Tipografia in zilele noastre este folosita in mod curent cu scopul de promovare: de servicii, de produse, de mesaje.
Prima tipografie din Romania


Servicii tipar gasesti in prezent foarte multe si foarte diversificate, incepand cu traditionalele carti si pana la cartile de vizita.
Fie ca doriti producerea unor materiale de promovare pentru propria companie, fie sunteti o agentie care reprezinta interesele unuia sau a mai multor clienti finali, puteti avea nevoie la un moment dat de servicii tipar diferite, in tiraje de la cateva exemplare la cateva zeci de mii, realizate cu tehnologii diferite, pe care cu greu le veti gasi intr-un singur loc.
Sa presupunem, de exemplu, ca doriti organizarea unui eveniment corporate, care presupune producerea unor materiale diferite: tiparirea si trimiterea personalizata a invitatiilor, mapele de prezentare si continutul acestora (programul evenimentului, fise, pixuri, alte obiecte promotionale etc), flyere, pliante, postere, bannere, roll-up-uri, tricouri personalizate etc. Timpul necesar pentru gasirea tuturor furnizorilor potriviti si negocierea preturilor si a conditiilor de livrare cu fiecare dintre acestia pot conduce la depasirea termenelor limita pe care le aveti la dispozitie. Iar scenariul se poate complica in cazul in care aveti nevoie de importarea unor produse din strainatate.
Sunt si foarte multe tipografii si acest lucru face si mai grea alegerea uneia, pot sa va dau cateva sfaturi de care sa tineti cont sau nu.
Tipografie moderna
1. Solicitati mostre pentru lucrarile deja executate, verificati calitatea si profesionalismul cu care au fost realizate acestea, au un impact foarte mare asupra clientilor carora o sa va adresati. Puneti intrebari referitor la executarea lucrarii si inclusiv a procesului in sine pentru o viziune cat mai ampla.

2 Solicitati un raspuns ferm sau daca se poate inclusiv in scris referitor la durata de executare a lucrarii pe care vreti sa o incepeti.

3 Verificati exact ce tipuri de servicii acopera tipografia respectiva, ideal este sa gasiti toate serviciile in acelasi loc. De exemplu: Vrei sa publici o carte, dupa listarea in formatul final, cartonarea copertii trebuie sa o faci la o alta tipografie.

4 Incercati sa fiti la curent constant cu stadiul procesului si sa va implicati direct. Motivul: Rezultatul lucrarii solicitate va reprezinta pe dumneavoastra si ce vreti sa exprimati.

Multumesc pentru lectura dragilor!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live