miercuri, 23 octombrie 2013

Suprematia brandurilor din sport! (A)

Cea mai confortabila incaltaminte dupa parerea mea este adidasul, mai ales ca poate fi purtat in toate cele patru anotimpuri (aici depinde si cat de grea este iarna).
Adidasul se poate purta aproape la orice eveniment, este cel mai folosit produs de incaltaminte, daca iesi la alergat, mergi la sala (nu de mese), de fitness, vrei o plimbare lejera, etc.
Adidas Brand
Astazi vorbim despre doua dintre cele mai mari branduri din domeniu Adidas si Nike, sper eu sa va aduc cateva noutati despre cele doua firme. Ambele au produse foarte bune cea mai cautata fiind adidasi originali barbat si datorita implicarilor lor in activitatile sportive.
In anul 2004 cei de la Adidas au decis ca trebuie sa schimbe ceva in politica lor de dezvoltare si au optat pentru o campanile de PR si publictate pentru a se pozitiona pe piata. Compania Adidas a fost privita mult timp ca un “urias adormit”, dar in anul 2004 a reusit sa atace piata de materiale sportive printr-un mesaj cu rezonanta foarte mare: “Impossible is nothing”.
Spoturile publicitare il infatisau pe “tanarul” pugilist Muhammad Ali alergand alaturi de fiica sa si alti sportivi celebri ai zilelor noastre. Ambele reclame s-au bucurat de un succes fantastic, iar Adidas isi gasea, dupa 56 de ani de existenta, sloganul si pozitionarea.

Nike are o istorie cu aproximativ 30 de ani mai scurta decat concurentul Adidas. In anul 1980 detinea totusi o cota de piata de 50%. In anul 2003 Nike a cumparat celebra companie de articole vestimentare Converse, iar doi ani mai tarziu a reusit sa achizitioneze si gigantul Umbro.


Nike brand
Unul dintre zvonurile care circula vizavi de logo-ul Nike este acela conform caruia intr-o dupa-amiaza, un student japonez eminent care studia la Universitatea de Arte a fost contactat pentru a concepe un logo original. Oficialii Nike i-au cerut tanarului sa creeze un logo care sa poata fi usor de memorat, dar in acelasi timp sa aiba design foarte simplu. Tanarul s-a apropiat de o foaie de hartie si a desenat o virgula intoarsa. Astfel, logo-ul Nike a prins contur, devenind unul dintre cele mai populare logo-uri din intreaga lume.


 In anul 2007 compania Nike a fost cotata la o valoare de piata de peste 17 miliarde de dolari, iar rivalul Adidas a fost cotat ca avand o valoare de piata de aproximativ 11 miliare de dolari. Alaturi de Nike, Adidas reprezinta aproximativ jumatate din vanzarile din industria de imbracaminte sport, dar si de echipament sportiv.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live