duminică, 9 septembrie 2012

Semn doua degete ...

Reclama la bautura



Nu are nicio legatura poza cu articolul, dar mi s-a parut super haioasa :). Am vrut sa va intreb si pe voi, de ceva vreme neuronul meu se lupta cu o intrebare. Vad in tot mai multe poze persoane, care fac un semn cu doua degete in lateral. Ce semnificatie are ? Adica stiu ca a fost era boticului de rata, s-a terminat si acum este chestia asta noua cu degetele? Este "cool", sa faci 99,9% pozele cu degetele asa? 
Eu stiam domnule de niste lucruri cu doua degete, dar erau in sus indreptate. Una a fost in perioara Flower Power prin 1960 si inceputul lui 1970, semnul indemna la non violenta. Asta il inteleg si il sustin si eu, chiar daca mai erau si niste droguri si sex la greu in perioada respectiva, vorbim de semn si simbolistica. 
Al doilea este autohton, in  decembrie 1989, revolutionarii ridica doua degete in aer - simbolizeaza victoria impotriva regimului comunist. 
Daca vreti si interpretarea generala din punctul meu de vedere, pe plan international doua degete in aer indreptate spre cer simbolizeaza - libertate si victorie.

Astept parerile voastre, referitor la ce inseamna doua degete in lateral si de unde este aceasta tendinta ?

4 comentarii :

Raoul spunea...

Mai inseamna si "up yours".Regina Marii britanii a aratat cuiva nu demult:)).In legatura cu astea doua degete in poze, iasa ok pozele, daca ajungi pe un varf de munte, daca ai o victorie de vreun fel...dar in baie la club nu stiu ce victorie ai avea, decat daca esti constipat:))

Narcis spunea...

@Raoul: multumim pentru pareri :). Daca regina a facut semnul, inseamna ca poate sa-l faca linistit si Ion cand se duce la cosit in varful surii de paie :)

Pishky spunea...

si eu ma intrebam intr-o seara aceeasi chestie cu niste amici =))

Narcis spunea...

@Pishky: intrebari fara raspuns, o trecem in cont la dosarele X :)

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live