joi, 20 septembrie 2012

Total Recall 2012 - Review

Cinema Gloria


Am fost aseara la cinematograful Gloria :). Mie imi pare foarte rau ca nu mai are clienti acest cinematograf foarte vechi si cu traditie in Bucuresti. Prima data cand am fost, dar vroiam sa mergem de ceva timp. Biletul super convenabil si ieftin 7 Ron de persoana si 5 Ron pentru copilasi, persoane cu dizabilitati si studenti. Cand am intrat in sala aceia de tip vechi cu scaune foarte multe si fara numar, un miros de parfum cu amintiri imi inunda simturile. Mi-am adus aminte cand mergeam la cinema prin 97-98 si arata exact la fel cum arata Gloria. Foarte frumos mie imi place mult, domne' acum avem nu stiu cate sute de D-uri si nu ne mai plac astea vechi. Doamne imi aduc aminte ca erau tot prin anii respectivi, niste cozi la cinematografe interminabile. Dupa parerea mea unele lucruri noi distrug vechiul frumos :(.

Dar sa lasam nostalgiile si sa revenim la Total Recall 2012 Remake. Acest articol contine spoiler.

Total Recall 2012


Pot sa spun ca am fost placut impresionat, super productia nu ma asteptam i-a placut pana si nievestei si ea nu prea este cu actiune si batai, roboti si dastea.

Regizor: Len Wiseman
Actorii cunoscuti: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bill Nighy



Filmul asa cum am spus este un remake facut la cel din 1990, care la momentul aparitiei a fost apreciat foarte mult. In 1990 actorii principali erau interpretati de Arnold Schwarzenegger  si de Sharon Stone.

Elemente pastrate din filmul original 1990:

- lupta cu sotia lui
- masca din aeroport cu schimbul de fata
- lupta din masini aka din taxi in cel original
- Quaid este agent secret infiltrat in rezistenta
- doua clase sociale: 2012, UFB si colonistii - 1990 oamenii normali si mutantii
- mesajul vizual lasat de Quaid pentu el cand este reactivat
- Quaid sustine lupta de partea rezistentei
- Quaid este ajutat de o femeie sa ajunga la rezistenta
- distrugerea prin explozie de la sfarsit

Elemente noi 2012:


- inceputul filmului il arata deja pe Quaid cu amintirii dintr-o lupta petrecuta
- semnul de pe mana de la impuscatura prin care face legatura cu Melina (Jessica Biel)
- in 1990 actiunea avea loc pe Marte aici totul se petrece pe Pamant
- nu erau doua lumii diferite aici exista un mijloc de transport intre UFB si Colonie
- actiunea principala din 1990 era bazata pe lipsa de aer pentru mutanti, in 2012 este vorba despre o armata de "Syntetici" facuti pentru invadarea Coloniei de catre UFB.
- in 2012 exista inclusa a treia regiune, respectiv Zona Interziza, unde se mai simt inca efectele radioactive
- prietenul lui Quaid, Harry nu exista in 1990


Sunt cateva din elementele pe care am reusit sa le retin si sa le compar :). Inca o chesti pe care am prins-o si mi s-a parut ca au gafat cei din 2012. Timpul de calatorie intre zona UFB si Colonie este de 17 min, dar la batalia finala, Quaid seteaza bombele la 15 min sa explodeze. Logic ar fi fost sa explodeze pana ajung ei la destinatie in Colonie, dar ele explodeaza la cateva minute bune dupa ce ajung ei.

Sper ca va placut acest Review.

Va recomand acest film cu caldura este foarte bun.

Primeste DeLaBirou: Nota 9,5
Nota IMDB: 6,3

28 comentarii :

vienela spunea...

Nu am mai vazut un film la cinematograf de ani buni. Mi se pare mai comod sa stau pe canapea in casa, cu prajiturele langa mine, decat intepenita pe un scaun la cinema. Inainte erau cozi la bilete pentru ca nu aveam multe optiuni de petrecere a timpului liber.

Narcis spunea...

@vienela: dar mie imi este foarte dor de vremurile alea :((((

Raoul spunea...

Subscriu la cele spuse de Vienela, e mai comod acasa in fotoliu, dar mai dau pe la cate un 3D din cand in cand. ;)

Narcis spunea...

@Raoul: ce aveti cu 3D-urile mie unul chiar nu mi plac. :((

Raoul spunea...

Pentru copilul din mine :D

Narcis spunea...

@Raoul: hahaha pai si copilul din tine a vazut primul film 3D? Nu a vazut pe panza daia cu purici si la rola :)

Raoul spunea...

Eeeee trebuie sa intri tu in detalii:)) Copilul din mine a vazut acum mai bine de 20 de ani primele diapozitive. Copilul din mine de acum vrea filme 3D cu o galeata de popcorn in brate.Inca nu m-am maturizat, doar ca tehnologia a mai avansat putin;).

Narcis spunea...

@Raoul: da si cum am spus si in articol, uneori noul distruge vechiul frumos :(

vienela spunea...

Si mie imi este dor de acele vremuri, dar mai ales de omul care eram atunci. :))

Narcis spunea...

@vienela: offf o nostalgica incurabila :)

Ariel spunea...

Am citit articolul ceva mai devreme si o sa-mi expun parerea intr-un mod simplu:

Filmele de azi nu au aceiasi calitate ca cele de ieri, totul se face rapid si pentru cat mai multi bani, iar asta ma scarbeste.

Ca e vorba de Total Recall, Rambo, Rocky, Die Hard sau altele, primul film este intotdeauna cel mai bun, restul fiind doar niste prelungiri penibile. In unele cazuri este necesara si o parte a 2-a care se dovedeste a fi buna, dar de cele mai multe ori nu.

Nu imi plac filmele in 3D, ma obosesc psihic si nu retin mare lucru din ce am vazut.

Cinematografele... popcorn, tortillas, sosuri picante si cola la pret triplu, cvadruplu. Waste of time and money...

Traiasca torrentele! :))

Narcis spunea...

@Ariel: bine ai venit pe blog la mine in primul rand. Sunt total de acord cu suprapreturile exagerate de la cinematografe. Dar, trebuie sa mentionez inca ceva eu daca am o afacere si este situata intr-un punct cu trafic si se intampla sa mai circule si foarte multi banuti in zona respectiva:). Ce fac pun acelasi pret ca in orice locatie si vand foarte multa marfa cu un profit foarte mic sau vand la suprapret si raman si cu marfa si cu profit foarte mult? Uite in mall la Baneasa am fost si nievestica si am vazut un pret la un tricou 9 mil :), sa fim seriosi ca nu dadeam nici daca eram milionar 9 mil pe el. Dar ideia este alta foarte multa lume cumpara. Depinde de puterea de cumparare din zona respectiva.

Ariel spunea...

@Narcis: Este foarte adevarat ce spui tu, insa eu nu gandesc asa. Daca as avea magazin, afacere, whatever, as face profit cat sa traiesc eu decent. In niciun caz nu as minti lumea si nu i-as incarca la buzunar mai mult decat este necesar. Asa sunt eu, mai corect, mai moral. :)

Narcis spunea...

@Ariel: si eu as fi la fel ca tine, dar nu stiu daca iti dai seama cred ca ne-am trezi a doua zi cu tarabele in flacari :)

Ariel spunea...

Probabil ca asa e, tocmai de aceea am fantezii ca ma mut singur pe o insula pustie si sa ma doara-n.... de lumea asta rea.

Narcis spunea...

@Ariel: asta mi-a placut cel mai mult, ehe fanteziile astea le mai avem si noi :) dar a doua zi cand suna alarma tot in Romanica sunt si tot acelasi ritm de ... in fiecare zi

Ariel spunea...

@Narcis: Macar sa fim constienti de lucrurile astea si sa nu ne lasam prostiti pe fata de "ei". Iubesc Romania, nu as locui nicaieri altundeva, dar ma intristez maxim cand vad ce se petrece in jurul meu in tara si pe plan mondial.

Hai sa mai vedem un film bun si sa mai uitam de probleme.

Bafta, calaraseanule! :)

Narcis spunea...

@Ariel: Opa de unde stii de calarasi ?? :) Da iti recomand sa te uiti la Bourne Ultimatum, ehe este o poveste interesanta cu acest film. Am castigat o promtie de la Grand Prix, dar cand am ajuns acolo nu prea castigasem nimic :). Poate o sa va povestesc cum a fost si cu chestia asta cu alta ocazie :).

Sebastian spunea...

Trebui sa vad si eu filmul asta ... atata nebunie cu el....

Narcis spunea...

@Sebastian: iti recomand filmul si daca l-ai vazut si pe cel din 1990 si mai bine sa-ti faci o parere concreta :)

Ariel spunea...

Sunt Ariel Truta, prieten cu Raoul, blogul Frumoasa verde, ne avem la prieteni pe Facebook si, ce sa vezi, sunt nascut si crescut in Calarasi, dar locuiesc in Bucuresti de prin 95', ultima data am fost acolo in 2009 si m-am cam intristat... Nu mai e orasul de odinioara. Oricum, am avut acolo o copilarie magnifica si inca iubesc Calarasiul... Daca as avea bani l-as transforma in capitala :)

Narcis spunea...

@Ariel: hei eu stiam cine esti tu :).Nu intelegeam de unde stii de Calarasi :). Da ce sa-ti spun eu cred ca nu prea mai are ce sa mai dea este mort din toate punctele de vedere, industria la pamant, angajarile la pamant si salariile ... la pamant. Nici nu mai ai ce sa mai faci acolo. Adica eu de exemplu daca as vrea sa-i fac o campanie de promovare nici nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin :(

Pishky spunea...

fain film dupa a mea parere!

Narcis spunea...

@Pishky: l-ai vazut?? mie imi place mult

Frumoasa Verde spunea...

@Narcis: Cunosc situatia de acolo, mai am cateva rude in Calarasi. E mort...e in coma etc.

Eu l-as promova intr-un mod turistic. Cand eram eu mic erau doua plaje: cea mare care se vede din parc si cea a "tineretului" care e pe lateral dreapta, aproape de padure. Prefectura are o arhitectura geniala, in 2009 era in renovare, nu stiu cum se mai prezinta acum. Mai e si Cazarma pompierilor... Ma rog, daca as avea bani cred ca as stii ce sa fac ca sa pun din nou Calarasi pe harta :)

Narcis spunea...

@Ariel: si eu te as sustine.

Cristina spunea...

Si mie mi-a placut filmul (and again, am scris si despre acesta :)) ). Originalul, cel cu Arnold Schwarzenegger, nu l-am vazut, asa ca nu pot face o comparatie intre cele doua.

Narcis spunea...

@Cristina: bine ai venit la mine pe blog in primul rand. Da a fost super frumos si acela la vremea lui, poti oricand sa-l vezi nu este asta o problema. :)

Te mai astept!

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live