luni, 17 septembrie 2012

Vreau sa va cenzurez!

Fustita scurta


O sa va explic titlul ales imediat, in drum spre birou astazi am vazut o faza pe care vreau sa o discutam. In statie cat stateam sa astept autobuzul, vine o domnisoara nu cred ca avea mai mult de 17 ani. Pana aici nimic ciudat nu? Da, dar sa vedeti cum era "imbracata", desi afara vremea nu mai este chiar asa de roz. Geaca de piele inchisa pana la gat, o pereche de ..ceva cu toc nu ma pricep si ..... o fustita creponata cat doua palme puse una langa alta, prin care se cunostea tot.
Zic in gand daca se urca domnisoara in autobuz omoara toti cardiacii. Si se urca :), se pune exact la mijlocul autobuzlui unde poate sa fie admirata in toata splendoarea ei de afrodiana (nu stiu daca exista termenul, il brevetez eu :)). Nu doar ca se uita tot autobuzul, inclusiv soferul conducea cu un ochisor la drum si unul in oglinda. Ea ignora ca o diva de Bucuresti toate privirile ostentative, pune mana pe telefon si incepe sa vorbeasca. Inclusiv femeile din autobuz se uitau la ea, bine acum nu stiu din invidie sau din admiratie, treaba lor.
Si eu m-am uitat la ea " strict pentru articol" sa-mi fac o ideie :).
Am observat ca este un trend ca domnisoarele sa se imbrace cat mai lejer si sa arate cat mai multe "lucruri". Intrebarea mea este de ce?
Mai daca va "mananca spinarea" mergeti luati pe cineva de pe drum, din club de unde vreti voi si rezolvati problema.
Nu stiu parintii daca stiu cum pleaca imbracate odraslele lor de acasa, dar la bac plang siroaie, siroaie ca nu s-au ocupat profesorii de ei si au picat "examenul de maturitate".
Eu as vrea si o lege prin care sa se cenzureze si tinuta pana la o anumita varsta.

Voi ce parere aveti referitor la tinute? Fiecare poate sa se imbrace cum vreau sau cu bun simt?

23 comentarii :

vienela spunea...

Sa stii ca uneori este si vina parintilor, dar de cele mai multe ori hormonii sunt vinovati, iar ele nici nu isi dau seama. Le vine mintea la cap mai tarziu. Este si anturajul, care le corupe, ca vdoar asta inseamna apartenenta la un grup: sa fii ca ceilalti. ;)

Raoul spunea...

Narcis, cred ca imbatranim:)) Am ajuns sa apreciem o domnisoara care e mai "bine imbracata" si lasa loc imaginatiei in defavoarea uneia care arata totul de la inceput.Acum serios vorbind nu pot spune ca nu imi place ce vad pe strada, dar domnisoarele astea cer un singur lucru :hit and run...daca ma intelegi;)

Narcis spunea...

@Vienela: sau cel putin daca nu esti ca ei, sa ajungi ca ei :). Da, eu nu am afirmat nici ca este vina parintilor si nici ca nu este am lasat sa fie interpretabil, sa avem mai multe pareri.

Narcis spunea...

@Raoul: hit and run :)))) vorbeste in numele tau eu nu sunt batran hahahaha. Nu am spus ca nu imi placea ce vad, am pus problema altfel. Este vorba de repect si de tinuta, intr-un mediu social, la asta ma refeream, in alt mediu poate sa se urce si pe pereti sa stea cum vrea chiar nu ma intereseaza.

Pishky spunea...

hmmm... parerea mea este ca fiecare poate sa se imbrace cum vrea... Cat am stat in Anglia, erau fete: drogate, aproape dezbracate, vai de capul lor si nimeni nu le critica.. fiecare isi vedea de treaba lui. Asta mi s-a parut un lucru ce tine de educatia celorlalti. Da, nu zic, in public trebuie sa avem o tinuta decenta ca in privat putem sta cum vrem ca doar suntem la noi acasa.. dar totusi eu sut impresionata de educatia celorlalti, nu au treaba cu ce face X sau Y cum se imbraca sau de ce se imbraca.. cred ca ar trebui sa invatam si noi asta.

Narcis spunea...

@Pishky: vorbim strict de Romania :), asa poti sa spui si in alte tari merg aia in costum de baie pe strada. Eu unul nu sunt de acord sa mearga imbracate sau mai mult dezbracate pe strada.

Lavinnia spunea...

Haha, bun articolul :)) ! In strainatate asemenea tinute nu sunt bagate in seama dar la noi observ ca orice e "anormal" si "iesit din comun" trezeste critici si ridicari din spranceana. Cat despre domnisoara asta cu geaca pana in gat si cu fusta pana-n cur, jalnica treaba. Am avut si eu colege de liceu, eu imbracata ca o ceapa in mijlocul iernii, ele cu geci desfacute pana la jumatate, le intrebam "daca ti-e fric de ce naiba nu te imbraci mai gros?" si raspunsul cutremurator "pai tre sa arat bine".

Lavinnia spunea...

PS: iti sugerez sa pui un widget si cu "comentarii recente".

Narcis spunea...

@Lavinnia: corect trebuie sa arate bine sa aibe si muncitorii care duc la santier ce sa fluiere :) stiti vorba aia cu sufera baba? :).

O sa tin cont de sugestia cu comentariile

Sebastian spunea...

Eu cred ca democratia asta a fost inteleasca ca libertinaj, nu ca o libertate cu bun simt...
Nimic nu mai este normal in ziua de azi...
Uita-te numai le fetitele astea de la clasa a-7a in sus.. nici nu zici ca merg la scoal..ci mai degraba la club, discoteca...
De vina sunt si parintii, dar si copii...pentru ca nu stiu sa ia ce e bun de la ceilalti..nu doar ce e rau...
Cred ca pana la urma trebuie sa te imbraci cum te simti bine dar si in limita bunului simt

Narcis spunea...

@Sebastian: Bine ai venit in primul rand pe blog la mine! Ai dreptate vina este de ambele parti. Hai sa-ti dau un exemplu cu vestimentatia la scoala. Nu stiu daca mai va aduceti aminte au fost cateva incercari de a introduce uniforma in scoala. Dar primii care au reactionat negativ au fost parintii. Am vazut la un post de televiziune o mamica revoltata ca ea a dat nu stiu cate mii de euroi pentru nu stiu ce haine de firma sa fie fetita in trend. Bleah de aici ca-ti dau ignor, mai bine fetita sa invete nu o mai pitiponcii si tu ca si asa este ea destul. Bine ca i-ai cumparat tu de nu stiu cate mii de euro haine si altii nu au bani sa-si cumpere un ghiozdan.

vienela spunea...

Stai sa nu incurcam borcanele. Una era uniforma de altadata, alta este ceea ce s-a propus in ultimii ani. Copilul meu este clasa a XII-a, am avut timp sa aflu parerile multor profesori, diriginti si directori de scoala. Nu este posibil sa ceri parintilor sa faca uniforme personalizate, care costau nici mai mult, nici mai putin de 5 milioane lei(500 ron), cand 3/4 dintre elevii scolii nu aveau bani de caiete. Plus ca la uniforma iti trebuie o camasa de schimb, baietii rup imediat pantalonii... Cum sa fiu de acord cu asa ceva?

Narcis spunea...

@vienela: poate m am exprimat eu gresit, sunt pentru uniforme, dar nu sa fie platite de catre parinti.

vienela spunea...

Narcis, pe ce lume traiesti? Astia nu ne mai dau nici manuale si tu vrei sa ne dea uniforme? :)) Ai idee cat ma costa manualele pentru un elev care anul asta va da bacul?

Narcis spunea...

@vienela: sincer nu stiu cat costa manualele, nu stiu ca nu se dau manuale de la ministerul invatamantului, habar nu aveam :(.

Sebastian spunea...

Pustoaice ce confund mancarea cu mancarimea :)) . Mai departe nu mai comentez ca citeste si comenteaza si sotia mea blogul . (Adriana) :D

Narcis spunea...

@Sebastian: poti sa scrii ce vrei cat esti pe teritoriul meu nu este problema :) se considera ca esti cenzurat. Citit amandoi blogul meu :)) va multumesc, sotia ta cine este sebastian ??

Narcis spunea...

@Sebastian: nu mai imi raspunde mi am dat seama singur cine este :)). Esti norocos este foarte frumoasa :), dar sa stii ca astazi am fost ffff putin rautacios cu ea si imi cer scuze fata de tine pentru ca esti masculul :)

Narcis spunea...

Scuze nu am spus nimic de sotia ta rau :) am spus pe un alt blog era tot Adriana si era sotia la altcineva :).

Era o tema pe blogul respectiv cu furatul miresei de catre talibani :).

Si ea a comentat: " off ce noroc ar avea mireasa sa fie furata de talibani, ar fi cea mai fericita seara din viata ei, pentru ca talibanii au .. nasul mare sau ceva de genul" :)

Mie mi s-a parut ca este putin nostalgica si duce lipsa de actiune, nu, nu la televizor :) acasa in dormitor si am luat-o putin, dar ff putin peste picior.

Adriana spunea...

Cred ca e vorba de alta Adriana astazi nu am discutat pe tema asta cu furatul miresei

Narcis spunea...

@Adriana: stiu scuze am scris ulterior de ce am facut confuzia :)

Madleene spunea...

Nu mai exista bun simt in cazul multor adolescente cand vine vorba de vestimentatie.Un exemplu din liceul unde invat : pantaloni de aia foarte foarte scurti si dresuri de alea plasa.Mie personal mi-ar fi rusine sa ma afisez asa in fata profesorilor.

Narcis spunea...

@Madleene: pe mine ma amuza cel mai mult dresurile alea cu plasa si glumesc mereu zic ca au fost prinse la intrare de caini. Asa este, nu mai exista respect in primul rand de sine nu mai zis si fata de alte persoane

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live