vineri, 7 septembrie 2012

Spitalul de arsi din Bucuresti calea Grivitei!

Spitalul de arsi din Bucuresti

Am ajuns si pe acolo din pacate, nu vreau sa comentez mai multe referitor la incident (nu era pentru mine). Am aflat despre o cunostinta, a avut un necaz si imediat am si plecat spre spital sa vedem cu ce putem sa ajutam si noi.
Bine acum noi am plecat seara pe la ora 20 si mi-a zis cineva sa o iau pe la Gara de Nord si de acolo o masina, ok asa fac. Am ajuns la Gara de Nord si intreb la caserie la RATB pe doamna de acolo, care se presupune ca stie si ea macar rutele din zona respectiva. O intreb ce iau pentru Spitalul de Arsi si imi spune 282, imi arata locatia si ma duc. Deci, pe la Gara de Nord daca ajungi seara, ti se opreste inima :), numai aurolaci, drogati, tigani tot ce vrei gasesti acolo. Mergem in statia unde a specificat casiera si asteptam, cand trece un aurolac, boschetar ce era, lume buna, deci eu am ramas cu gura undeva la varful adidasilor. Ala mi-a adus aminte de niste faze din Terminator, avea o pelerina lunga pe el, lanturi, zgarda de caine la gat, in pieptul gol cu inca doi colegi dupa el si 20 de caini. I-am marturisit sotiei ca imi fac rugaciuni sa vina cat mai repede masina (eu am curaj cat o gaina cand este alergata sa o tai), citez " lasa ca sunt eu cu tine" :).
Hai ca a venit si masina, ne urcam si intreb o doamna cate statii sunt pana la Spitalul de Arsi, raspunsul care spital ca pe ruta asta nu este niciunul Spital de Arsi. Stiti faza de mai devreme cu adidasii si gura - reply. Cum mie asa mi-a spus de la caserie, nu asta merge la Spitalul Fundeni. Doamne imi venea sa ma dau cu capul de usi, cat de prosti sunt cate unii, daca nu stii de ce te mai bagi in seama. Coborati la prima si o luati printre case si iesiti langa Gara de Nord.
Am coborat noi resemnati, cand ma uit unde trebuia sa ajungem era sa lesin, nu era niciun bec pana in capatul celalalt al strazii. 
Am ajuns, intreb pe cineva gasim statia etc, ajungem si la Spital, cand ajungem aproape de Spital am zis ca inebunesc, era gura de Metrou acolo si noi am ocolit atat si am pierdut timpul :(.

Acum se facuse ceasul cam 21, intram cand ne ia in primire "directorul", nu stiati? Portarul, este directorul de noapte ne-a luat frumos in primire de la intrare intre timp vine si o asistenta.
Discutiile cu personajele respective:

Directorul:De ce ati venit? (zic asta-i prost, ce sa faci atata poate.) 
Eu:Am aflat ca este un pacient la urgente adus si am venit in vizita la el. 
Asistenta: Cum il cheama?
Eu: Ii spun cum se numeste ...
Directorul: Pai si veniti asa tarziu?
Eu: Ok, data viitoare o sa-mi fac o programare. Ce nu intelegeti prin "urgenta"?
Asistenta: Da pacientul respectiv este la mine eu ma ocup de el, veniti cu mine.
Eu: M-am uitat asa la nievasta, nedumerit. Iesim dupa ea. Cand ne uitam ea era undeva prin strada si ne astepta. Ii zic lu nievasta mea stanga imprejur ca asta vrea bani daia ne cheama in strada.
Directorul: Unde vreti sa va duceti, va luati halat pe voi.
Eu: Pai unde sunt halatele, am venit de 10 minute si tot nu am intrat stam aici la barfa. 
Directorul: Sunt in aparat acolo.
Eu: Eu zic in gand, cum dracu aparat? Si cand intorc privirea mi-am dat seama, deci spitalul are un aparat gen tonomat, dar care da halate de unica folosinta contracost 5 Ron unul. Pun una de 10 Ron o refuza, mai incerc din nou refuza.
Directorul: Stati asa ca va ajut eu, si scoate un halat dosit dupa un  dulap ruginit si mancat de vreme. Luati halatul asta sa nu va mai chinuiti la aparat si dati-mi mie banii. 
Eu: Ma uit din nou la sotie, ii dau banii, el era foarte multumit si ii mai cer un halat si pentru ea. Urcam la etaj, era la 1. Cand ne deschide "asistenta" o mai tineti minte? Cea care ne chema in strada.
Asistenta: Da, cine v-a dat voie sa urcati aici? Portarul nu? Dar de ce veniti la ora asta.
Eu: Am lasat-o sa vorbeasca si am trecut pe langa ea.
Asistenta: Doamne, nici nu ma baga-n seama eu vorbesc cu ei.
Eu: Ii spun sotiei " astia in spitalul asta toti sunt directori". Nu stam mult si o sa plecam, 15 min max.

Va doresc din toata inima sa nu ajungeti acolo sub nicio forma, nu vreau sa va relatez imaginile pe care le-am vazut in salon :(.

Dupa 15 minute am plecat asa cum am spus.Am coborat la iesire ne opreste " directorul", sa-mi da-ti halatele.  Da va intreb eu pe voi, cine era mai contaminat cu microbi si bacterii, noi sau halatele directorului cu rugina aia?

Asta am patit aseara la Spitalul de Arsi din Bucuresti, sa stie toata lumea cine mai ajunge pe acolo sa fie pregatit cu banuti.




7 comentarii :

Pishky spunea...

ha ha ha ha! :))
dar sa sti, peste tot in lume e asa... bine.. nu chiar asa.. dar e!
Ce-mi place mie să-ți citesc blogul.. că ai numai întâmplări interesante=)) !

Narcis spunea...

@Pishky: ehe din acest motiv, m-am si hotarat sa-mi fac blogul sa scriu tot ce mi se intampla :). Imi pare bine ca iti plac articolele mele si ma citesti.
Multumesc pentru comentariu

Anonim spunea...

Doamne, deja sunt ingrozita, maine il internez pe tata acolo, il aduc din alt spital de la chirurgie unde a fost internat cu arsura de gradul II, iar intro saptamana a ajuns sa aiba arsura de gradul IV pentru ca nu l-au tratat.
Bunul Dumnezeu sa ne feresca! mi-e frica sa ma si gandesc:(

Narcis spunea...

@Anonim: referitor la doctori nu am spus absolut nimic, nu am cunostintele necesare sa comentez despre ei. Dar cel putin in cazul nostru a fost super bine la tratament. Eu zic sa mergi cu incredere, si sa gandesti cat mai pozitiv :). Imi pare rau daca ai avut o astfel de experienta :(, dar in Romania orice este posibil. Sfatul meu este sa ai si niste banuti mai multi asa la tine.

Unknown spunea...

eu am fost internata recent in spitalul respectiv si am pareri foarte bune despre doctori si personal.Intr-adevar mai sunt si persoane care fac exceptia de la regula,dar comparativ cu alt spital in care am fost,cel de arsuri de pe calea grivitei e mult mai bun.Se stie ca in spitalele noastre trebuie sa dai bani in stanga si dreapta si in tura de noapte majoritatea asistentelor sunt niste acrituri...

Unknown spunea...

Eu am fost internata recent la spitalul de arsi si am o parere foarte buna despre personalul de acolo,mai ales despre doctora si cateva asistente sau infirmiere care m-au tratat in scurta perioada cat am fost internata.Tratatia care am primit=o a fost foarte buna in comparatie cu ce am primit si ce am vazut in alt spital.Se stie ca mai sunt si exceptii de la regula ca de exemplu asistenta din tura de noapte care nu lasa o cunostinta sa ma viziteze la 18:10(programul de vizita se termina la 18:00) si tot facea gargara pe hol.Poate era aceeasi asistenta....

Narcis spunea...

@Alexandra: imi pare bine ca esti sanatoasa acum, imi inchipui daca ai ajuns acolo, ca ai trecut prin clipe grele :(. Nu am generalizat am vorbit despre cazul meu ce mi s-a intamplat mie si sa stie lumea sa mai fie pregatita si cu banuti :).

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live