marți, 29 ianuarie 2013

Sistemul de sanatate din Romania este bolnav

Ingerasi

Cred ca ati vazut majoritatea reportajul celor de la Antena 3, cu ingerasii de 2 anisori care erau legati de maini si de picioare in spitalul din Buzau. Eu fiind si o fire mai sensibila imi venea sa plang, plus ca ii omoram sigur pe cei din personal daca eram acolo.

Cum sa legi un copil ca pe un animal de maini si de picioare pentru ca nu ai destul personal in spital ca sa aibe grija de ei? Plangeau cei mici si spuneau ca ii dor manutele si incercau sa se elibereze, inutil. Pe mine cel mai mult m-a frapat reactia doctorilor: "Acei copii sunt de la orfelinat". Si de aici ce sa intelegem ca daca tot i-a batut soarta si sunt niste suflete nevinovate, trebuie sa le aplicam si noi in sistemul de sanatate acelasi regim nu?

O parte din materialul difuzat de la spital:



Chiar daca era adevarat si nu exista personal suficient pentru a avea grija de ei nu justifica cu nimic "tratamentul" la care au fost supusi micutii.
Eu nu inteleg ceva, cum dracu in fiecare an noi stam nu prost, foarte prost la capitolul Sanatate. Ma gandesc ca sunt atatia contribuabili in tara asta, care ca si mine cotizeaza si nu ca vrea este obligatoriu la santate. Eu si sotia dam impreuna peste 10-12 miliaone pe luna la casa de asigurari. Dar daca ma duc la un control si imi da reteta platesc. Acum am vazut ca se vrea sa platim si consultatiile de la medic. Pai daca dau la CNSAS bani, pe medicamente bani, pe consultatiile efectuate bani, cum mama dracu in fiecare an este aceasi poveste ca nu sunt bani la Ministerul Sanatatii?
Un mic calcul, pana acum am dat pe consultatiile sotiei plus tratament intre 800-1000 de euro si este abia in luna a 4 a. Ecografiile nu sunt acoperite de casa de asigurari pentru ca sunt foarte scumpe si din atatea sute de milioane cat am cotizat impreuna atatia ani, nu-sii permit saracii, plus ca nici macar amarata aia de trimitere medicala la gravide, nu se da decat una singura pe luna (mi-a spus medicul de familie ca atat poate casa sa acopere).
Speranta
Ce speranta sa mai ai cand aproape in fiecare an vine altcineva la conducerea ministerului, dar el se extinde in acelasi cancer incurabil? Prin masurile pe care le efectueaza guvernul nu incurajeaza absolut deloc natalitatea.
Nu poti sa tratezi asa un copil, indiferent ca este de la orfelinat sau nu, este inuman. Am auzit ca la un spital judetean, tot din lipsa de personal s-au oferit voluntari oamenii pentru sectia de pediatrie si au grija de cei mici. Sa le fie rusine celor din sistemul de sanatate, care nu reusesc sa schimbe absolut nimic...

O dedicatie pentru cei din Ministerul Sanatatii, poate isi dau seama din cuvintele melodiei de niste lucruri (Onoare)



5 comentarii :

Unknown spunea...

Am citit articolul tau de pe telefon,chiar ai mare dreptate si eu am vazut stirea la televizor si nu mi-a venit sa cred..dar chiar ma bucur ca de data asta au pus pe cineva sa ii supravegheze in loc sa ii tina legati.

Narcis spunea...

@Speederx: sincer iti spun ca as fi preferat sa nu fie adevarata povestea, realitatea tragica ma contrazice. Poti sa citesti oricand articolele de pe telefon, este adaptat foarte bine si la versiunea mobila :)

Bogdan spunea...

Oribili. Astia nu sunt oameni. Imagineaza-ti ce traume psihice au copiii aia pentru toata viata, nu numai din cauza asta ci si din cauza ca sunt tratati pana la maturitate ca niste nimicuri

Narcis spunea...

@Bogdan: corect nu mai am ce sa mai adaug la comentariul tau, doar iti dau dreptate...

Bogdan Pop spunea...

Am vazut si eu stirea la TV ... m-am ingrozit de ce am vazut :(

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live