sâmbătă, 12 ianuarie 2013

The Hobbit "O calatorie neasteptata" - Review

A fost ceva mult mai bun decat ma asteptam recunosc. Am crezut ca o sa fie o mega dezamagire dupa trilogie, dar m-am inselat cel putin la primul din cele trei parti.

The Hobbit 2012

Pot sa spun ca este un film foarte bun, cu actiune si efecte speciale excelente. Povestea incepe cu relatarea evenimentelor pe care le-a trait Bilbo Baggins si cum a ajuns in posesia inelului.

Regizorul: Peter Jackson
Actorii cunoscuti: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage



Regatul dwarfilor este atacat de un dragon si sunt nevoiti sa-si paraseasca casele.Thorin este printul mostenitor si jura ca o sa recupereze intr-o zi regatul lor Erebor. Dupa o batalie foarte mare intre dwarfi si orci, regele este ucis de catre comandantul orcilor Azog, care a jurat sa distruga dinastia din care se trage Thorin. Dar Azog este infrant de curajul neinfricatului Thorin, care doar cu o bucata de lemn drept scut reuseste sa-l lase fara mana dreapta. Infrant si ranit grav Azog se retrage cu restul de orci si nu se mai stie nimic de el foarte multi ani. Pentru ca mi-a placut foarte mult ideea de razbunare si curaj am vrut sa vad cine joaca rolul teribilului Azog si nu ma asteptam dar este nimeni altul decat Manu Bennett (alias Crixus din Spartacus)
Manu Bennett - Azog
Gandalf este "capul rautatilor", daca pot sa spun asa, el este cel care insista sa fie luat in expeditie si Baggins. Intalnirea cu Radagast este una din care Gandalf isi da seama cu ce fel de pericol mare urmeaza sa se confrunte in timpul calatoriei.
Elfi au si ei un cuvant de spus in aceasta prima parte a seriei, daca in prima instanta nu intervin cand dragonul Smaug ataca regatul, ulterior ii salveaza pe dwarfi dintr-o situatie critica. Tot ei sunt singurii care pot sa interpreteze harta pe care o are Thorin, respectiv poarta ascunsa din munte.

Filmul este foarte bun, reusit dupa parerea mea, sper sa-l vizionati cu placere si asteptam si urmatoarele parti sa fie tot la fel de captivante.

Bugetul pentru film 180 mil $
Incasari in primul weekend de la deschidere in USA - 85 mil $
Incasari in toata lumea la premiera -  600 mil $

Primeste DeLaBirou: Nota 9,3
Nota IMDB: 8,3

2 comentarii :

Pishky spunea...

este un film genial ! Uite și părerea mea aici http://crash4crantz.wordpress.com/2012/12/15/the-hobbit-an-unexpected-journey/ !

Narcis spunea...

@Pishky: si mie imi place foarte mult si mi-a placut si seria LOTR :)

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live