joi, 21 februarie 2013

Acestia sunt profesorii din Romania | Ep.1

Salutare tuturor! Astazi vreau sa vorbim despre profesorii care trebuie sa ne invete si sa ne ajute sa urmam o cale cat mai buna pentru viitor. Eu as dori sa va povestesc despre unii dintre profesorii mei. Acestia predau materii care "sigur" o sa-mi trebuiasca pentru viitor, mai ales ca eu sunt la profil de filologie. Incep cu "preferata" mea, matematica! Doamna profesoara vine la jumatatea orei la noi in clasa si in 10 minute ne preda 4 pagini de caiet stundentesc.
Profesoara de mate!



Dupa ce ca vorbeste fara pauze si scrie in acelasi timp ne si spune:" Voi nu puteti scrie dupa dictare?" Cu toate ca se suna de pauza la fix, ea pleaca la fara un sfert. Asa ora noastra de matematica se transforma intr-un sfert de ora. Ulterior se intreaba de ce luam numai 2 si 3 in testele ei. Trebuie sa invatam ceva, nu sa scriem ca robotu. Macar daca ne explica exercitiile ca sa putem intelege si noi ceva...
Chimia vietii!

Continuam cu profesoara de chimie. Dupa ce ca ne face prosti si idioti in fata, ne mai si preda prin semne de parca am fi surdo-muti. E vina mea ca e bolnava? Daca e bolnava sa stea acasa, nu sa vina la scoala sa ne facem singuri lectiile, peste 2-3 ore sa ne asculte fara sa fi inteles ceva.

                                                                               Muzica

Tuturor le place muzica sa o asculte sau sa o cante.Cu toate ca e o materie frumoasa, chiar trebuie sa invatam la muzica? De parca ne-ar trebui noua, filologilor, sa stim despre tactarile ritmice si alte lucruri inutile care nu le vom folosi niciodata. Daca vroiam muzica, mergeam frumos la liceul de arta!

Ma tot intreb .. Daca ma duc la un profil la care vreau sa invat o anumita meserie, de ce imi baga pe gat si alte lucruri care nu depind de aceasta? Se vede ca ministerul si directiunea scolilor din Romania fac o treaba buna. Puteau frumos sa ne scoata unele materii care nu ne trebuie si sa adauge mai mult pe cele care ne axam. Dar totusi, sa nu speram la prea multe, deoarece traim in Romania,iar aici totul e posibil.
As dori sa va las o intrebare si sper sa lasati comentarii asupra acestui subiect: Ce parere aveti referitor la sistemul de invatamant din Romania?

6 comentarii :

Antonela Munteanu spunea...

O problemă atât de mare cum este starea sistemul de învăţământ actual, nu cred că poate fi rezumată la câteva fraze şi la câteva comentarii. Cum stau lucrurile în învăţământul românesc, dl. prof. universitar Mihai Maci a scris un articol la începutul lunii februarie pe care îl găseşti aici: http://www.contributors.ro/editorial/cum-produce-scoala-tampiti/, articol cu peste 73.000 de vizualizări şi peste 360 de comentarii. Îţi trebuie doar timp şi răbdare să citeşti totul, pentru că reflectă foarte bine ceea ce se întâmplă în educaţie.
Tot pe acest site găseşti şi alte articole despre educaţie, încotro se îndreaptă şcoala românească. Vreau doar să fac o precizare, care să te determine pe tine şi pe cititorii tăi să aflaţi cum stă "treaba", şi anume, elevii nu sunt vinovaţi de falimentarea sistemului de învăţământ. Am spus falimentare, pentru că, din punctul meu de vedere, scoala românească nu mai are nicio şansă, suntem într-un colaps şi nu ne dăm încă seama. Spor la citit:)...articolul

Narcis spunea...

@Antonela: multumim pentru comentariu si pentru articol, normal ca nu se incearca sintetizarea acestei probleme intr-un articol. Articolul este scris din punctul de vedere al unui elev. O sa citesc articolul inca odata, multumesc.

Bogdan Pop spunea...

Eu am vrut sa va arat cum sta treaba cu profesorii mei :D

Pishky spunea...

no hai să te lămuresc eu de ce se întâmplă așa: ministerul nostru cretin consideră și materia de liceu tot un fel de cultură generală ce trebuie acumulată de către noi. Adevărat creierul trebuie lucrat în toate domeniile cât mai mult posibil pentru a se forma cât mai multe circumvoluțiuni pe el(știi tu adânciturile alea de pe creier... șențulețele alea. Însă după umila mea părere, asta ar trebui să se întâmple în generală( că de aia se și numește așa, pentru ați forma o cultură generală) iar la liceu deja să începi să te canalizezi pe ceea ce vrei tu să faci, iar circumvoluțiunile creierului să le formezi cu materia necesară ție și proprii tale cunoașteri pentru viitor.. că poate pe tine nu te mai interesează matematica de la liceu, că ai deja o cultură generală în matematică, iar ce ai învăța în plus la mate în liceu mai bine ai învăța la o materie necesară ție, ce te interesează cu adevărat... Doar că, vezi tu, logica lor e departe de a fi logică :))
Ps: sper că nu te-am obosit prea tare cu ceea ce ai citit :))

Bogdan Pop spunea...

Nu m-ai obosit!Chiar mi-a placut comentariul tau.

Madleene spunea...

Personal am o problema mare cu profesorii iubitori de elev tip caseta(elevul care reproduce totul cuvintel cu cuvintel cum a predat profesorul).Nu as avea nimic cu preferintele lor daca nu s-ar astepta si de la mine sa fiu un elev de tip caseta?Sa fie vina mea ca m-am nascut cu aptiudinea de a-mi forma propriile fraze?
Invatamantul din Romania este...idiot.Toceala,toceala si iar toceala.Dar ce mi se pare mai amuzant este faptul ca profesorii la materii gen sport,religie,muzica(eu sunt la profilul stiinte sociale) au mai multe pretentii decat cei la materii cu adevarat importante.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live