joi, 28 februarie 2013

Django Unchained 2012 - Review!

Pot sa va spun din start ca este un film cu marca Tarantino 100%, actiune de calitate si mult, dar mult sange. Toata distributia si-a jucat rolul imperial si scenariul a fost bine gandit. Mi-a placut inca de la inceput filmul, momentul in care cei care ii conduceau pe sclavii respectivi pentru vanzare si unul este lasat pe mana lor.
Django Unchained

Are Tarantino "o boala" sa fie pe tot ecranul sange si violenta cat mai bine scoasa in evidenta si va dau 2 exemple. 1 La Django in momentul in care D'Artagnan este ucis de cainii de paza intr-un mod infiorator. 2 In Inglourious Basterds cand ii zdrobesc capul cu o bata colonelului german, adica doua executii in stil barbar.

Regizor: Quentin Tarantino
Actorii cunoscuti: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz si Samuel L.Jackson



Actiunea este plasata in anul 1858 cand sclavia era inca mult utilizata pe toate plantatiile si nu erau catalogati ca fiind oameni ci obiecte. Pentru ca s-a axat foarte mult pe actiunea filmului Tarantino ajunge sa introduca cateva caracteristici filmului care pentru perioada 1858 nu existau inca. Cateva exemple: dinamita nu exista in 1858, a fost inventata in 1867. Modelul de lanterna de pe caruta cu care se deplaseaza la inceputul filmului, Dr. Schultz's a fost inventata abia in 1900. Pusca folosita de Django si de Schultz's este un model Sharps Buffalo inventat in 1874. Ultima in momentul in care are loc scena de wrestling, castigatorul primeste o bere care are un capac, acesta urmeaza sa fie inventat undeva prin 1872 mult mai tarziu de 1858, dar chiar si termenul de "valet" care ii este atribuit lui Django apare abia in 1950.
Oricum actiunea este foarte buna scenariul la fel. Povestea pe scurt un sclav Django ajunge vanator de recompense si ucide persoane albe. Este tratatl total diferit fata de ceilalti semeni ai lui, dar nu este in acelasi timp tratat nici ca un alb cu drepturi depline.
Se razbuna initial pe cei care l-au despartit de frumoasa lui sotie si afla unde si cui a fost vanduta ea. Trebuie sa mearga la vila lui Calvin si sa-si recupereze sotia, nu conteaza peste cate cadavre trebuie sa treaca sau daca trebuie sa ucida. Asta este amprenta Tarantino, un morman de cadavre sacrificat pentru sentimentul suprem iubirea.
Ok, nu vreau sa va povestesc tot filmul, va las si pe voi sa mai descoperiti replicile acide si actiunea exploziva. Am inteles ca s-a suparat Leo ca nu a fost nominalizat la oscar pentru rolul secund si o sa ia o pauza. Pai te cred si eu daca in 3 ani ai facut 2 filme, era si normal sa iei o pauza ca esti super stresat.
Replica preferata din film au fost chiar 2: "D'Artagnan motherfuckers" (pentru momentul cand a fost de accord sa fie omorat sclavul cu numele respectiv). Si "Alexandre Dumas is black" (asta jur ca nici eu nu am stiut, ca a fost negru Dumas).
Alexandre Dumas

Bugetul filmului: 100 Mil $
Incasari in primul weekend de la deschidere din USA: 30 Mil $
Incasari in toata lumea pana la 22 Februarie: 158 Mil $

Primeste DeLaBirou: Nota 8,6
Nota IMDB: 9

Puteti sa vizualizati filmul aici unde l-am vazut si eu, daca nu aveti timp de cinematograf.

4 comentarii :

Unknown spunea...

Am vazut si eu filmul,este foarte bun imi place reviewul,felicitari Narcis! Si iti multumesc pentru recomandare.

-Adi Filmeprox.

Okun spunea...

Toti actorii au jucat extraordinar. Chiar si Leo diCaprio, nu ma asteptam sa faca un rol asa bun. Dar cireasa de pe tort a filmului ramane Christoph Waltz.

Narcis spunea...

@Okun: din ce am citit pe internet Waltz este unul dintre actorii apreciati de la Hollywood, despre colaborarea cu Tarantino nu mai are rost sa spunem. Vezi cum a jucat si in Inglourious Basterds. Mai vezi si apa pentru elefanti si Carnage. Mie imi place cum joaca si cum asimileaza fiecare rol.

Pishky spunea...

doamne.. deci filmul ăsta E GENIAL!!!

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live