luni, 18 februarie 2013

La banca ca la circ, dar pe banii tai!

Am mai spus si in alte articole ca am un credit, dasta de muritor, de platesc si eu si urmasii mei si urmasii urmasilor mei. Deci una bucata credit pe 30 de ani pentru un apartament, ca nu sunt prost sa-mi fac pentru masina, asta este fita (moft), nu necesitate.
Credit la banca


Incep sincer sa cred ca de la o relatie frumoasa de colaborare dintre mine si banca, s-a ajuns la una sexuala pentru ca ma fut la cap non-stop."Sexul" acesta se produce in mai multe acte, motiv pentru care o sa avem mai multe articole pe aceasta tema.
Imi spun cei de la banca acum vreo 3-4 luni ca urmeaza sa platesc la 12 luni, nu stiu ce taxa suplimentara asa de vreo 500 Ron catre Fondul de Garantare. M-am cam enervat pentru ca nu stiam de ea, dar mi-am adus aminte ca suntem in Romania si este posibil orice, mi-am revenit repede.
M-am pregatit sa platesc taxa respectiva si la a 12 a rata ma duc la banca, cu suma respectiva plus banii pentru rata.
Ajung la banca platesc rata si ii spun ca vreau sa platesc si suma pentru Fond.

Discutia cu angajatele bancii:

Eu: Vreau sa platesc si taxa pentru Fond, va rog.
Angajata 1: Care taxa?
Eu: Pai m-ati anuntat ca trebuie sa mai dau niste bani la a 12 a rata.
Angajata 1: Nu stiu despre ce taxa trebuie sa platiti dumneavoastra.
Eu: Pai cum adica nu stiti ce taxa am eu de platit la o banca unde sunteti angajata. Eu nu veneam de nebun pentru ca nu am ce sa fac cu banii si sa va mai dau dumneavoastra, cred ca varianta asta am eliminat-o.
Angajata 1: Nu aveti de platit nicio taxa, mie nu-mi apare nimic in sistem.
Eu: Nu se poate.
Angajata 1: O sa va ajute colega mea sa va lamuriti (si imi indica o raza de speranta catre un alt birou)
Eu: Ma duc cu inima cat un purice si banii in mana sa platesc. Practic eram in sevraj, vroiam doar sa platesc.
Angajata 2: Buna ziua cu ce pot sa va ajut?
Eu: Buna ziua, m-a trimis colega dumneavoastra sa ne lamurim cu o situatie, referitor la o taxa care acum cateva luni era si acum nu mai apare in sistem. (Ii dau datele mele)
Angajata 2: Da aveti o taxa de platit pentru Fond.
Eu: Yes, victorie (va dati seama daca ma bucuram ca dau banii la banca, nu eram chiar ok, sus la mansarda). Puteti va rog frumos, sa-mi spuneti cat trebuie sa dau exact si cand?
Angajata 2: Nu pot sa va spun suma pentru ca nu o stiu si nici cand trebuie sa o platiti exact nu pot sa va spun, dar o sa va sune cineva de la noi sa va comunice.
Eu: Mie mi se pare ca este putin cam dubioasa taxa asta, nu va suparati. Ma suna si imi spune ca o sa am de plata o taxa acum cateva luni, vin sa platesc taxa, initial colega dumneavoastra imi spune ca nu exista. Dupa 5 minute de vorba cu dumneavoastra exista, dar nu stiti sa-mi spuneti cat este si cand sa platesc.
Angajata 2: Inteleg, dar asta este situatia.

Ce am inteles eu din discutia cu angajatii bancii:

Cam asta este tot ce am inteles eu de la ei. Dragilor de la discutia respectiva au trecut 2 luni si surpriza nu m-a sunat nimeni :). O sa incerc sa-i sun la Call Center sa vad ce varianta primesc si acolo, daca exista sau nu, :).
In urmatorul articol, o sa va povestesc tot despre o taxa si surpriza o scrisoare de dragoste de la banca pentru mine...

3 comentarii :

Bogdan Pop spunea...

Traim in Romania.. unde bancile ne manca viata X_X

Roxana spunea...

Eu nu cred că aş mai avea încredere să dau nimic băncii după asemenea comportare. Ce fond? Cum să ştie şi să nu ştie despre el? Mi-a plăcut enorm video-clipul mai ales în corelaţie cu situaţia :)

Narcis spunea...

@Roxana: nu mai este vorba de incredere asa este si in afaceri eu le am solicitat o suma de bani si ei mi-au dat, normal cu dobanda. Dar de aici si pana la circ, na mi se pare total aiurea.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live