miercuri, 6 februarie 2013

Cine sunt eu ca blogger?

Pentru ca am avut o anumita discutie cu un alt blogger ieri, referitor la ce aleg unii bloggeri "consacrati" sa faca  din conceptul de blogger, am considerat necesar sa ma identific si eu in fata voastra a cititorilor mei. Pentru mine autorul unui blog, este o persoana care doreste sa-si exteriorizeze trairile si simtirile.
Conceptul de blogger



De ce am preferat blogul si nu m-am apucat de proza de exemplu? Pentru ca vreau la problemele pe care le ridic sa primesc si raspunsuri, cand avem momente fericite sa le impartasim, pentru mine fiecare dintre cititorii mei sunt importanti si ocupa toti locul 1 pe podium.
Nu ei trebuie sa faca plecaciune in fata mea sau a altui blogger, este o conceptie total gresita lansata in blogosfera, noi trebuie sa facem plecaciunea in fata cititorilor. El este "publicul", care ne aplauda, ne stimeaza sau ne critica. Critica pentru un blogger trebuie sa fie intotdeauna buna, pentru ca inseamna ca mai are multe de imbunatatit si trebuie sa tina cont de absolut toate criticile aduse.
Unii bloggeri au lansat noi idei de profit (ma refer normal la castiguri financiare) in blogosfera. Desi exista foarte multe metode prin care poti sa castigi bani cu blogul, au lansat sisteme de abonament pentru anumite articole de pe blogul lor sau sisteme de comentarii platite. Nu vreau sa dau numele, pentru ca nu vreau sa ma cert cu nimeni si in general nu prea imi place sa ma cert, pentru simplul motiv ca nu este ceva constructiv.
Dar, nu consider ca este corect fata de cititorii tai fideli, care probabil ca ti-au fost alaturi de la primele articole, sa le spui acum daca vrei sa ma mai citesti sa ma platesti. Cred ca este un fel de palma nemeritata, data celui care te-a sustinut sa ajungi undeva acolo sus.
Cineva ajunge sa-ti citeasca blogul pentru ca impartaseste ideile pe care tu le aduci in discutie si iti sustine principiile, dar in momentul in care tu preferi sa renunti la principii pentru bani...lasa blogul si ia-ti un job.

Dragilor astept si parerile voastre si inclusiv criticile daca sunt.  

13 comentarii :

Unknown spunea...

Sunt la inceput de drum si abia ma dezmeticesc cu atatea PRO si CONTRA bloggeri.Oricum bine punctat articolul tau." dar in momentul in care tu preferi sa renunti la principii pentru bani...lasa blogul si ia-ti un job.":)))
Felicitari m-ai castigat ca fan :P

Narcis spunea...

@Nicoleta: Bine ai venit in primul rand, si iti multumesc pentru aprecierea facuta. Am scris articolul cu toata sinceritatea si inclusiv m-am pus in locul cititorului fidel.

Perfu spunea...

Nu este corect , dar acei bloggeri sunt bloggeri full time si au dreptul sa isi ceara drepturile in fata cititoriilor . Curentul costa , netul costa si asa au si ei dreptul sa ceara un ban acolo :)

Narcis spunea...

@Perfu: am spus si in articol sunt foarte multe, dar foarte multe metode sa faci bani cu blogul daca numai cu asta te ocupi. De la advertoriale, modalitati de afiliere etc...

Unknown spunea...

Bani dintr-un singur blog se scot foarte foarte greu.
Cine zice altceva, minte ori nu stie ... inca.
Internetul dispune de o libertate ce ar trebui sa ramana asa.
Sa pierzi cititori e extraordinar de usor, sa-i gastigi, e foarte greu.

Narcis spunea...

@Andrei: bine punctat sa pierzi cititorii fideli este foarte usor, sa castigi altii noi mult mai greu. Normal ca nu scoti banii doar dintr-un singur blog, dar in general de la blog porneste mecanismul.

vienela spunea...

Eu nu m-am decis inca in care tabara sa stau. Mi se pare urat sa le ceri cititorilor bani daca vor sa te citeasca, dar pe de alta parte stiu ce inseamna sa dedici mult timp unui blog si sa nu ai nici un profit.

Narcis spunea...

@vienela: daca iti propui poti sa faci si bani cu blogul, mai ales ca tu ai un blog super bun din punctul meu de vedere si poate sa fie si productiv. Eu ti-as recomanda blogul la orice ora.

fzones spunea...

Narcis te felicit pentru articol.
Cat despre a cere bani pentru a avea acces la un blog, sa citesc cateva pareri ale unui blogger, prefer sa las un ban in cutia milei la biserica.
Nu poti sa te impui in fata cititorului, cersind cativa lei, in schimbul comentariilor lui pe site-ul tau. Sa fim seriosi, este bataie de joc.
Poti sa folosesti un sistem pentru donare, sistem paypal. ZCine vrea te sustine cine nu. nu. Am impresia ca unii bloggeri sunt dusi rau de tot.

Narcis spunea...

@fzones: Bine ai venit si multumesc pentru apreciere. Pai asta se poarta din pacate. Cred ca s-au terminat metodele vechi prin care puteai sa castigi cu blogul. Si atunci ce poti sa faci te intorci si ii ceri tot amaratului care te citeste si te admira. Nu conteaza ca ii cer si aia de la curent nu stiu cat la suta in plus,nici aia de la gaze si nici taxele locale ca s-au scumpit cu 16%. Probabil daca lor le plateste sigur plateste sa ma citeasca pe mine in continuare. Cam asa ceva cred ca a fost gandirea!!

SPECIAL FOR YOU spunea...

Salut Narcis...:)
Uite ca ne-am intalnit si aici...
Imi place si mie sa fac bloguri. La inceput am luat-o ca pe o joaca, si acum aceasta joaca a devenit pasiune! Al naibii rau internetul asta, baga microbul in noi si acolo ramane:)
Chestia faina e, ca desi toate blogurile mele sunt gratis... am inceput sa castig din ele. Nu-i asa Narcis?...:))

Perfu spunea...

@Narcis Nedelcu - Vanzarea de linkuri , bannere si advertoriale e extrem de mica , iar preturile pentru publicarea unui link, bannere sau advertorial sunt extrem de mici

Daca acum 3 ani luam pentru postarea unui link 50 de euro pe an , acum nici cu 15 euro nu mai pot vinde link pe an

Narcis spunea...

@Terry: bine ai venit :), da este un microb greu internetul asta... Poti sa castigi bani cu blogurile normal :)

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live