joi, 14 februarie 2013

Cat costa reclama pe blogul meu!

Tin de mai mult timp deja sa lamuresc aspectul asta, important pentru mine si pentru  timpul celor care doresc sa facem o colaborare. Pe data de 12.02.2013, am primit rezultatul unei expertize efectuata de Stake-Tag, se refera exact la potentialul de advertising.
Advertorial pe blog

Rezultatul analizei:

"Buna ziua, iata rezultatul analizei asupra potentialului de advertising pentru blogul dumneavoastra!

Inainte de toate indicii derivati din colectarea de informatii despre blogul dvs.:

-prezenta in Social Media:-41,20 puncte
-interactivitate:-3,21 puncte
-valoare trafic -0,41 puncte
-fidelitate -2,81 puncte
-valoare SEO - 14,33 puncte
-indice Stake TAG:-1,2433 puncte
*indicii au ca baza 0 si ca maxim 100(nota cea mai mare)!

Pornind de la indicii de mai sus, aplicand pe o valoare CPL de 0,02 centi, algoritmii Stake TAG prognozeaza un potential de advertising de 2,89 euro pe zi pentru blogul dumneavoastra!
Preturile de la care puteti incepe negocieri se dovedesc a fi corecte urmatoarele:

-pret advertorial-51,30 euro
-pret articol SEO -22,67 euro
-pret link -8,12 euro/luna;
-pret banner- 18,47 euro/luna;
Preturile sunt evident cu titlu informativ, depinzand de negociere si factorii definitorii pentru negociere!

Pentru pretul bannerului am luat in calcul o marime medie de 300x300 pozitionat in partea superioara a blogului cu afisare pe toate paginile, de unde rezulta ca pretul poate urca sau scadea depinzand de pozitia de afisare, insa acesta este pretul mediu de la care se poate incepe o negociere!

Pretul linkului a fost calculat in functie de raspunsul indicilor SEO pentru blogul dumneavoastra, nota de incredere primita de la Google, Bing si Ask, autoritatea domeniului in Google SERP si Bing SERP, raportarea efectiva a acestor criterii la nivelul de prezenta online a blogului dumneavoastra!
Acelasi sistem a fost folosit si pentru pretul articolului SEO, luand in calcul, in plus, si valoarea traficului, nivelul de fidelitate, nivelul de interactivitate! O modificare a pretului estimat depinde si de cerintele unui eventual client, noi raportand pretul la Articol Seo Standard, cu text intre 250-500 cuvinte, maxim 3 linkuri pe ancore fixe, o imagine sugestiva, tema libera!
Promovare Brand
Pretul advertorialului a fost estimat in functie de nisa pe care sunt publicate cu preponderenta articolele, cumulat cu nivelul de fidelitate, valoarea traficului si interactivitatea notata ca raspuns la articolele dumneavoastra! Evident, o modificare a pretului estimat depinde si de cerintele pe care un eventual client le poate avea, noi am raportat la advertorialul standard, cu text intre 400-650 cuvinte, 1 link de brand, o imagine sugestiva, tema relevanta!

Datele ce au condus spre stabilirea indicilor in functie de care au fost exprimate preturile si potentialul de advertising pentru blogul dumneavoastra, au fost culese de pe serverul unde aveti gazduit blogul, Google, Alexa, Mediabrief, Bing, Ask, Quantcast, SEOMOZ, Majestic SEO, SEMRush, Compete, Google Plus, Twitter, Facebook, Pinterest si evident arhiva blogului dumneavoastra!"'

Ok, acum ca am lamurit in mare si lucrul asta, de preferat inainte sa fie citit si pe urma sa primesc oferte de colaborare. Normal ca nu o sa cer 50 de euro pentru un articol, dar nici 20,25,30 de lei.

15 comentarii :

Pato Basil spunea...

unde n-ati tine de preturile estimate de ei, ce fel ar mai fi :D grup select printre bloggeri ar trai cel mai bine in tara asta :D

Buculesei spunea...

era frumos daca puneai si link catre cel care te-a inspirat pentru acest articol ;)

Narcis spunea...

@Pato: :) am specificat ca nu o sa tin cont de acele sume, dar am scris articolul in special sa nu mai fiu cautat pentru 20/25/30 de Ron :)

Narcis spunea...

buculesei: ti-ai pus tu acum :)

carolina spunea...

interesant, nu ma pricep la preturi, dar e bine sa studiez piata, zic eu

dragonathus spunea...

Veniti la mine ca am preturi pentru toata lumea, rank bun si trafic minim de 350 unici la zi.
Asta-s eu --> http://www.dragonathus.blogspot.ro

Bafta tuturor.

Narcis spunea...

@carolina: normal ca este bine sa studiezi piata, nu doar la advertoriale la orice :)

Narcis spunea...

@Dragon: ma gandeam sa nu-ti public comentariul pentru faptul ca iti faci reclama, dar l-am publicat. Stii de ce? Nu cred ca :), pai tu ai acolo generator de trafic, ceea ce este egal cu 0 din punctul de vedere relevanta si trafic. Mai stim si noi una alta, decat sa am 1000 de la trafic generat mai bine am 100, dar care sa citeasca ce scriu :)

vienela spunea...

Narcis, nu stiu cine sunt cei care ti-au studiat si evaluat blogul, dar preturile pe care te sfatuiesc ei sa le practici nu au nici o legatura cu realitatea. Gandeste-te la zoso, de exemplu. Cam cat ar trebui sa ceara el, la traficul pe care il are, daca tu ceri 50 de euro? Si cine crezi ca ti-ar da atatia bani? Este total rupt de realitate sfatul lor.

Narcis spunea...

@Vienela: chiar nu stiu de ce trebuie sa-l bagi pe acest personaj in discutie, nu cred ca este o prezenta relevanta asa cum cred unii. Pai iti spun eu el a estimat ca o sa scoata sute de mii de euro din reclama de pe blogul lui :), a afirmat asta intr-un interviu daca este nevoie il si caut. Dar, trebuie sa subliniez mereu, nu cer atat pentru un articol logic am spus si in articol. Eu am vrut sa subliniez faptul ca nu doresc sa mai fiu contactat pentru oferte de genul 20/25 de Ron, dar asta nu inseamna ca daca ma contacteaza cineva ii spun vreau 50 de euro.

vienela spunea...

L-am mentionat pe zoso pentru ca el este cel mai cunoscut blogger roman, nu din alte motive. Ar putea fi oricare altul, daca are acelasi trafic.
Din partea mea, cei care vor reclame pot plati si 100 euro, nu doar 50. Dra crezi ca o vor face? :))

Narcis spunea...

@vienela: nu prea cred nici asta, dar chiar daca ar fi asa si ar fi cel mai cunoscut blogger nu inseamna ca este si cel mai bun, este o diferenta de la cer la pamant. Sa plateasca cat vor ei :)

dragonathus spunea...

asa este... ai dreptate, respect pentru tine, oricum ma multumesc si cu cei 50 unici reali pe care ii am.

PS: am scos traficul automat, caci intr-adevar este egal cu zero. Mai bine putin, dar sa fi citit.

Felicitari pentru blogul tau, daca esti interesat de o colaborare ceva sa stii ca te astept sa vb.

Bafta.

Narcis spunea...

@Dragon: ma bucur ca ai inteles ca nu te ajuta astfel de lucruri. Referitor la colaborare prefer sa nu mai fac link exchange. Daca vrei poti sa faci un articol si il public la mine.

Anonim spunea...

Situatia s-a schimbat odata cu aparitia Google.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live